Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Η Μόσχα καλωσορίζει στο έδαφός της τον Σνόουντεν



Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου έτεινε χείρα φιλίας στον 30χρονο Αμερικανό, υπό προϋποθέσεις όμως

Το βαθύ λαρύγγι των υποκλοπών, Εντουαρντ Σνόουντεν, εγκατέλειψε πριν από λίγο το αεροδρόμιο της Μόσχας, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου.

Μιλώντας στο Reuters, o εκπρόσωπος του αεροδρομίου της ρωσικής πρωτεύουσας δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρώην κατάσκοπος της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) έφυγε από το αεροδρόμιο της ρωσικής πρωτεύουσας όπου είχε παραμείνει εγκλωβισμένος πάνω από ένα μήνα στη ζώνη μετεπιβίβασης.

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος του ανακοίνωσε ότι ο Σνόουντεν έλαβε επιτυχώς το καθεστώς πολιτικού πρόσφυγα, έχει αναχωρήσει από το αεροδρόμιο ενώ απέφυγε να αποκαλύψει πού βρίσκεται ο πρώην κατάσκοπος των ΗΠΑ.

Ο Σνόουντεν περίμενε υπομονετικά κάποια χώρα να του προσφέρει ασφαλές καταφύγιο. Αφού έφαγε πόρτα από 20 και πλέον χώρες σε όλο τον κόσμο, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου έτεινε χείρα φιλίας στον 30χρονο Αμερικανό, υπό προϋποθέσεις όμως.

Ο Σνόουντεν είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο από τη Μόσχα και η η κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν του είχε πει ότι αν κρατήσει το στόμα του κλειστό, έτσι ώστε να μην διαταραχθούν οι σχέσεις Μόσχας - Ουάσινγκτον, θα τον φιλοξενήσει στο έδαφός της.

 http://www.protothema.gr/world/article/299317/i-mosha-kalosorizei-sto-edafos-tis-ton-snoouden/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου