Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Η υποκρισία των δολοφόνων: “Ανησυχούν” για την Αλ Κάιντα, αλλά δίνουν βήμα στους μαχαιροβγάλτες της αφού είναι σύμμαχοι στην σφαγή του Συριακού λαού!

20130803-230017.jpgΤΟ ΞΑΝΘΟ ΤΖΙΧΑΝΤ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ
Το όραμά τους για τη Συρία και οι ελπίδες τους για συμμαχικό βομβαρδισμό
Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά
Δύο Eυρωπαίοι Τζιχαιστές, από τις εκατοντάδες που έχουν επίσημα καταγράψει και ταυτοποιήσει οι αρχές των κρατών-μελών της Ε.Ε., και οι οποίοι μάχονται στις γραμμές της « Αλ Κάιντα » στη Συρία μιλούν για το πως οραματίζονται μια χώρα (που βεβαίως δεν είναι η δική τους) και για τις αγαστές τους σχέσεις με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA).
Για πρώτη φορά, μέλη του Διεθνούς Τζιχαισμού δίνουν συνέντευξη. Μιλούν στο αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy (02/08/13), επιλογή ενδεικτική της εμπιστοσύνης τους στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ . Ωστόσο, ο απεσταλμένος δημοσιογράφος παρέμεινε στο στρατόπεδο του Atmeh,κοντά στα συροτουρκικά σύνορα, και δεν έφτασε ποτέ στο 
προκαθορισμένο σημείο διεξαγωγής της συνέντευξης. Σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από τα σύνορα με Τουρκία ξεκινούσε μια σειρά από check point που ελέγχονται από παρακλάδια της « Αλ Κάιντα ».Το συνεργείο, παρά τις διαπιστεύσεις και τις διαβεβαιώσεις, αποφάσισε λόγω των πολλαπλών απαγωγών στην περιοχή να μη διεισδύσει περισσότερο. Ένας σύριος της εμπιστοσύνης των ένοπλων ομάδων, χρεώθηκε ερωτηματολόγιο και κάμερα και πήρε για λογαριασμό του αμερικανικού περιοδικού τη συνέντευξη στα αγγλικά καθώς οι ευρωπαίοι τζιχαιστές γνωρίζουν ελάχιστα αραβικά.
Δεν λένε τα ονόματά τους και καλύπτουν τα πρόσωπά τους αλλά έδωσαν κάποιες πληροφορίες για την ταυτότητά τους. Ο ένας εκ των δυο είναι καθαρόαιμος ευρωπαίος που ενστερνίστηκε τα ισλαμικά ιδεώδη ενώ ο άλλος είναι εκ γεννετής μουσουλμάνος μη αραβικής ή ευρωπαικής καταγωγής, προφανώς ευρωπαίος πολίτης από οικογένεια μεταναστών. Έθεσαν όρο να μην αναφερθεί ούτε το μέρος όπου παραχωρήθηκε η συνέντευξη (δυο διαφορετικά σημεία) , λέγοντας χαρακτηριστικά ότι μπορεί να αναφερθεί το Βόρειο « Sham » (oνομασία της Συρίας κατά την πρώιμη ισλαμική περίοδο ).
Ο Αμπού Ταλάλ, ένας γαλανόξανθος που φοράει τη μαύρη χαρακτηριστική μπαντάνα, είναι ο τύπος του θρησκευτικού μαχητή που δηλώνει ότι ήρθε στη Συρία για να « βοηθήσει τους μουτζαχεντίν εναντίον του Μπασάρ» αλλά αρνείται να αποκαλύψει πως από την Ευρώπη προωθήθηκε στη Συρία . Δήλωσε πάντως ότι θα ξαναφύγει για λίγο διάστημα, ώστε να δει την οικογενειά του και θα επιστρέψει. Οπλισμένος , με φόντο τη μαύρη σημαία των Τζιχαιστών, εξηγεί ότι ακολούθησε την ισλαμιστική οργάνωση « Ισλαμικό Xαλιφάτο του Ιράκ και της Μ.Ανατολής » (ISIS, θυγατρική της Αλ Κάιντα του Ιράκ) για να συμβάλει στον αγώνα δημιουργίας Ισλαμικού Εμιράτου και στη Συρία και επέκτασής του. Στο άρθρο επισημαίνεται ότι πρόκειται για μια από τις πλέον εξτρεμιστικές οργανώσεις με βάσεις κατά μήκος της συνοριογραμμής με Τουρκία, στα βόρεια της Ράκα και του Χαλεπίου. Αμφισβητεί τη δημόσια θέση κάποιων δυτικών κρατών που για να δικαιολογηθούν για την μέχρι τώρα υποστήριξή τους στην ένοπλη αντιπολίτευση, διατείνονται διάσταση απόψεων μεταξύ FSA και Τζιχαισμού: « Οι σχέσεις FSA και ISIS είναι πολύ καλές αφού είναι μουτζαχεντίν και είμαστε μουτζαχεντίν. Ζητάμε από το Θεό να μας καθοδηγήσει να πολεμήσουμε από κοινού τον Μπασάρ. » Δεν είναι τυχαίος και ο τίτλος της World Tribune (16/07/13): U.S. can’t find non Al-Qaida rebels (Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να βρούν αντάρτες που να μην είναι στην Αλ Κάιντα) !
-Γιατί ο κόσμος πιστεύει ότι οι ξένοι τζιχαιστές είναι τρομοκράτες ;
-Αυτό είναι αστείο γιατί εμείς δε σκοτώνουμε αθώους όπως ο Μπασάρ . Ο κόσμος νομίζει ότι η « Σαρία » είναι κάτι κακό αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Εμείς θα φέρουμε εδώ τη « Σαρία » ό,τι και να γίνει.
Oι Τζιχαιστές επαναλάμβαναν πολλές φορές την πεποίθησή τους ότι οι ΗΠΑ αργά ή γρήγορα θα εμπλακούν στη Συρία και όχι μόνο για να ρίξουν τον Άσαντ αλλά και για να σκοτώσουν όσουν υποστηρίζουν το καθεστώς του. Επίσης και οι δυο « μαχητές » εκφράζουν την κοινή τους πίστη ότι στο τέλος οι Αμερικανοί θα βομβαρδίσουν.
« Είμαστε σίγουροι ότι οι Αμερικανοί θα ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν βομβαρδιστικά επανδρωμένα ή μη », διατείνεται ο Αμπού Σαλμάν ο δεύτερος ευρωπαίος πολίτης που φέρει παραδοσιακή αραβική ενδυμασία για ν’ αποκρύψει την πραγματική του ταυτότητα.
« Μόλις ξεφορτωθούμε τον Άσσαντ θα μας στείλουν όπλα. Αλλά βέβαια μετά και αυτούς θα τους πολεμήσουμε. Ο Προφήτης, αιώνιο το όνομά του, είπε ότι οι άπιστοι θα σας πολεμήσουν όπως πολέμησαν και εμένα. Αλλά Θεού θέλοντος θα κερδίσουμε τη μάχη.
Ο Αμπού Σαλμάν είναι ένα είδος « ελεύθερου πράκτορα » του συριακού Τζιχάντ καθώς κινείται μεταξύ πολλών ένοπλων ομάδων που έχουν ανάγκη τις υπηρεσίες του :
-Είμαι πολύ καλός στα ηλεκτρονικά και έτσι συνεργάζομαι με όλες τις ομάδες. Λόγω της φύσης της δουλειάς μου, όλοι με έχουν ανάγκη . Kυρίως εργάζoμαι για τα παρακλάδια της Αλ Κάιντα, « Τζαμπχάντ Αλ Νούσρα » και « ISIS » και εναλλακτικά με « Ahrar al-Sham” και « Suqoor al-Sham” που επίσης ερμηνεύουν σωστά τον Kορανικό Nόμο (αυστηρά). Είναι πραγματικά οι καλύτεροι μαχητές του Ισλάμ.
Aντίθετα από τον Abu Talal, δέχεται να εξηγήσει το πως κατάφερε να μπεί στη Συρία :
- Ήρθα αεροπορικώς στην Τουρκία και από τα τουρκικά σύνορα πέρασα στη Συρία. Όλοι αυτό κάνουν. Όμως σίγουρα τώρα είναι πιο δύσκολο να περάσεις τα σύνορα χωρίς συριακό διαβατήριο …
Kαι οι δυο Τζιχαιστές συμφωνούν ότι « οι περισσότεροι μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), είναι καλοί μουτζαχεντίν αλλά οι ΗΠΑ υποστηρίζουν αυτούς τους ελάχιστους που μιλάνε για δημοκρατία ενώ το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως να κερδίσουν χρήματα κλέβοντας ».
Αμφότεροι δείχνουν να γνωρίζουν ότι η παρουσία των αλλοδαπών τζιχαιστών αποτελεί σημείο αμφιλεγόμενο μεταξύ κάποιων κύκλων της ένοπλης αντιπολίτευσης :
-Ξέρουμε ότι μετά την πτώση Άσαντ, κάποιοι σύριοι θα θελήσουν και δεύτερη επανάσταση. Αλλά δε μας νοιάζει γιατί ο Προφήτης μας έχει πεί ότι θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη.
-Και μόλις νικήσετε τον Άσαντ, τι θα γίνει με τις μειονότητες των χριστιανών ,των αλαουιτών και των σιιτών ;
-Με τις μειονότητες ; Πολύ απλά θα πρέπει να αποδεχθούν το ισλαμικό κράτος….αν δεν το αποδεχθούν, θα τους πετάξουμε έξω….ή θα φύγουν από μόνοι τους…
20130803-230234.jpg

20130803-230238.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου