Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Πρώτοι οι Σύριοι βομβάρδισαν τον Ομπάμα στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook

20130829-234119.jpg

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Times , χιλιάδες υποστηρικτές του Άσσαντ βομβάρδισαν το facebook του Ομπάμα απειλώντας τον με αντίποινα. Κατά την ηλεκτρονική της έκδοση,τα σχόλια προέρχονται από χρήστες των οποίων τα προφίλ φαίνονται αυθεντικά και 
αντιπροσωπεύουν Σύριους από τις πόλεις Χομς,Ταρτούς,Δαμασκό,Χαλέπι κ.ά..Οι προειδοποιήσεις για επιθέσεις επί αμερικανικού εδάφους και εναντίον του Ισραήλ αφορούσαν το σύνολο των δημοσιεύσεων.
« Θα κάψουμε τις πόλεις των ΗΠΑ αν επιτεθούν στη Συρία, και το Ισραήλ θα το μετακινήσουμε από τον χάρτη». Αυτό το σχόλιο την τελευταία φορά που μετρήθηκε είχε επικοληθεί 356 φορές σε αγγλικά και αραβικά.
Το δεύτερο πιο κοινό σχόλιο που κοινοποιήθηκε στα αγγλικά ή στα αραβικά και μεταφράστηκε αυτόματα από το fb έλεγε:
«Προς τον αμερικανικό λαό :Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί η σημαία σας καίγεται σ΄όλον τον κόσμο από διαδηλωτές ; Πάντοτε βέβαια κάνουμε τη διάκριση μεταξύ αμερικανικού καθεστώτος και αμερικανικού λαού …αλλά αν ο αμερικανικός λαός παραμείνει σιωπηλός θα είναι εγκληματίας όπως η κυβέρνησή του. Ξυπνήστε αμερικάνοι και πάρτε το μέρος της ανθρωπότητας. »
Μια άλλη δημοσίευση που έγραψε κάποιος « Αl Assad Βuttar » και μετά προφανώς διαγράφηκε , ανέφερε:
« Θα επιτεθείτε στο λαό μου βασιζόμενοι σε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ;Οι αντάρτες έχουν συμφέρον να δηλώνουν ότι αυτό συνέβη ενώ οι ίδιοι σκότωσαν παιδιά.Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν την Αλ Κάιντα τόσον καιρό αλλά δεν μπορείτε να το δείτε γιατί θέλετε πόλεμο και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τη δίψα σας για αίμα. Βομβαρδίστε μια ακόμη χώρα και θα βρέξει πυρ από τον ουρανό ».
To δημοσίευμα αναφέρει ότι αναλυτής της Εθνικής Ασφάλειας ο οποίος προτίμησε να κρατήσει την ανωνυμία του προειδοποίησε ότι « οι ΗΠΑ οφείλουν να αφήσουν τον ΟΗΕ να ολοκληρώσει την έρευνά του πριν κηρύξουν τον πόλεμο.Οι αντάρτες έχουν κάνει χημικές επιθέσεις πριν κερδίσουν τη συμπάθεια και βοήθεια των δυτικών.Η έρευνα μπορεί να οδηγήσει σ’ενδιαφέροντα αποτελέσματα κι αυτές οι επιθέσεις για μια ακόμη φορά να πλήξουν την αξιοπιστία των ΗΠΑ. »
Toν προηγούμενο Μάιο ενώ υπήρχαν καταγγελίες για επίθεση χημικών από τον Άσσαντ οι επιθεωρητές του ΟΗΕ κατέληξαν στο ότι οι δυνάμεις των ανταρτών χρησιμοποίησαν αυτά τα φονικά όπλα , καταλήγει το άρθρο.



20130829-234204.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου