Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

“Ισλαμική αγάπη” και στη Ζανζιβάρη. Έριξαν οξύ σε εθελόντριες που έκαναν το λάθος να διδάσκουν γράμματα σε κορίτσια

4.600 ευρώ προσφέρει η Ζανζιβάρη για οποιαδήποτε πληροφορία βοηθήσει στον εντοπισμό των δραστών – Οι δύο νεαρές γυναίκες από το Λονδίνο που εργάζονταν ως εθελόντριες σε ένα σχολείο υπέστησαν εγκαύματα από την επίθεση με οξύ

Η κυβέρνηση της Ζανζιβάρης προσφέρει αμοιβή 10 εκατομμυρίων σελινιών (περίπου 4.600 ευρώ) για οποιαδήποτε
πληροφορία βοηθήσει στον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης με οξύ που δέχθηκαν την Τετάρτη το βράδυ δύο νεαρές Βρετανίδες.

Η επίθεση στις δύο Βρετανίδες, οι οποίες επιστρέφουν σήμερα στην χώρα τους, “είναι ντροπή για μας”, δήλωσε ο υπουργός Πληροφόρησης, Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλημάτων Σαΐντ Άλι Μπαρούκ, ανακοινώνοντας την χρηματική αυτή αμοιβή όπως και μια αναθεώρηση της νομοθεσίας προκειμένου να εμποδιστεί η χρήση οξέος σε αυτό το πολύ τουριστικό αυτόνομο αρχιπέλαγος της Τανζανίας.

Πέρυσι ένας ιμάμης είχε δεχθεί επίθεση με οξύ στην Ζανζιβάρη. Οι επιθέσεις έχουν εν γένει πολλαπλασιαστεί τον τελευταίο καιρό στο αρχιπέλαγος αυτό, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχαν ποτέ στόχο τουρίστες.

Οι δύο νεαρές γυναίκες από το Λονδίνο που εργάζονταν ως εθελόντριες σε ένα σχολείο υπέστησαν εγκαύματα από την επίθεση με οξύ που δέχθηκαν λίγο πριν από τις 20:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) καθώς βρισκόντουσαν στο Στόουν Τάουν, το ιστορικό κέντρο της Ζανζιβάρης που έχει περιληφθεί από την UNESCO στην παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας.

Αμέσως μεταφέρθηκαν στο Νταρ Ες Σαλάμ, την οικονομική πρωτεύουσα της Τανζανίας, ενώ στην συνέχεια θα αναχωρούσαν για Βρετανία.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ζανζιβάρης Μούσα Άλι Μούσα δήλωσε ότι επτά άνθρωποι έχουν μέχρι στιγμής ανακριθεί σχετικά με την επίθεση αυτή, αλλά δεν διευκρίνισε περαιτέρω.

“Αν βρούμε αποδεικτικά στοιχεία, οι ύποπτοι θα παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστηρίου την Δευτέρα”, πρόσθεσε.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει σχετικά. “Δεν σχολιάζουμε τις απομακρύνσεις ή τους επαναπατρισμούς για ιατρικούς λόγους”, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου στο Λονδίνο.

http://olympia.gr/2013/08/09/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου