Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Με πρόσχημα τα χημικά, δίνουν όπλα στους γενοκτονους Ισλαμοφασίστες…

20130826-085746.jpg

ΣΥΡΙΑ : ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ ΜΕ 400 ΤΟΝΝΟΥΣ ΟΠΛΑ


Βρυξέλλες,Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά
Οι αντάρτες υποδέχθηκαν 400 τόννους όπλων που τους διοχέτευσαν οι υποστηρικτές τους από τις χώρες του Κόλπου, σύμφωνα με την Figaro ενώ το Reuters δίνει ως χώρα προέλευσης την Τουρκία.Αυτή η τεράστια ποσότητα αντιπροσωπεύει μια από τις μεγαλύτερες παραδόσεις αυτού του είδους στα 2,5 χρόνια της εξέγερσης 
δήλωσε πηγή που πρόσκειται στην συριακή αντιπολίτευση. Πρόκειται για ελαφρύ οπλισμό όσο και για αντιαεροπορικά. Η παράδοση φορτίου πραγματοποιήθηκε το τελευταίο 24ωρο στον βορρά της Συρίας μέσω της τουρκικής επαρχίας Ηatay.H πολυπόθητη διοχέτευση οπλισμού στην αντιπολίτευση, άρχισε να υλοποιείται ανεμπόδιστα μετά το σκάνδαλο των χημικών δήλωσε ότι μετά τα πρόσφατα γεγονότα αποδεσμεύονται οι διαδικασίες του εξοπλισμού που τόσο καιρό ζητούσαν οι μαχητές.
Καθώς η ευρύτερη περιοχή των τουρκοσυριακών συνόρων ελέγχεται από τους ισλαμιστές τα
20 φορτηγά-ριμούλκες δεν δυσκολεύθηκαν να περάσουν τα σύνορα και να κατευθυνθούν στις αποθήκες οπλισμού και από εκεί να προωθηθούν στις διάφορες παραστρατιωτικές και τζιχαιστικές ομάδες. Το γεγονός πιστοποίησε ο Μοhammad Salam στη Figaro .
Mεταξύ των αντάρτικων ομάδων που επιχειρούν στην ίδια περιοχή συγκαταλέγονται και πολλές μετριοπαθείς ή εξτρεμιστικές ισλαμιστικές οργανώσεις σχολιάζει ο αρθρογράφος.Στη συνέχεια ενδεικτικά αναφέρει κάποιες από αυτές:Lioua al islam (το τάγμα του ισλάμ),Soukour al Cham (τα γεράκια της ισλαμικής Συρίας),Αfhad al Rassoul (τα εγγόνια του προφήτη),Afhar al Cham (oι ελεύθεροι άντρες της ισλαμικής Συρίας) καθώς και οι ελεύθεροι μάρτυρες της Συρίας.

Πηγές : Le Figaro(25/08/13) Les Echos(25/08/13) ,Reuters ,Shamnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου