Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Παίρνουν τα σπίτια από Έλληνες, δίνουν ιθαγένεια στους ξένους που τα αγοράζουν!

Χορηγήθηκαν οι τρεις πρώτες άδειες παραμονής σε αλλοδαπούς πολίτες που προχώρησαν στην αγορά ακινήτων, όπως προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις. Παράλληλα, άλλες δύο αιτήσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο έκδοσής τους.

Στην χώρα μας η αξία του ακινήτου πρέπει να είναι κατ' ελάχιστον 250.000 ευρώ. Το ίδιο μέτρο ισχύει και στην Ιρλανδία - όπου το «δώρο» της άδειας παραμονής συνοδεύει την αγορά ακινήτου άνω των 500.000 ευρώ. Στη συνέχεια εφαρμόσθηκε στην Πορτογαλία, όπου η άδεια παραμονής παρέχεται στον αγοραστή ακινήτου άνω των 400.000 ευρώ. Ακολούθησε η Ουγγαρία, που κατέβασε τον πήχη στα 250.000 ευρώ π. Τελευταία ήταν η Ισπανία, η οποία έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα και εκεί η τιμή είναι κατ΄ελάχιστον 160.000 ευρώ.

Μέχρι πρίν από λίγα χρόνια λέγαμε ότι ένα από τα μεγάλα "προσόντα" της χώρας μας ήταν η ιδιοκατοίκηση. Αυτό από ό,τι φαίνεται δεν άρεσε σε πολλούς. Και μέσω της οικονομικής κρίσης προσπαθούν με κάθε τρόπο να ξεριζώσουν τους Έλληνες από τον τόπο τους να αποκόψουν τους δεσμούς τους με την γή.

Ας συνδυαστεί αυτό το μέτρο με την άρση για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας που έρχεται τον Σεπτέμβρη. Τι σημαίνει; Σημαίνει ότι οι τράπεζες θα παίρνουν τα σπίτια των Ελλήνων και θα τα πουλούν σε όποιον Κινέζο έχει κάποια χρήματα, ο οποίος θα παίρνει δώρο και την άδεια παραμονής του, χωρίς άλλο προαπαιτούμενο, χωρίς να ξέρουμε κάν πώς και πού βρήκε αυτά τα χρήματα.

Ο φιλελευθερισμός που βρίσκεται πίσω και από τις δύο αυτές λογικές έχει στον πυρήνα της σκέψης του το ότι το άτομο δεν έχει, δεν πρέπει να έχει κανενός είδους δεσμούς με την γή του, με την πατρίδα του. Μας θεωρεί όλους "πολίτες του κόσμου" με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που η άκρα αριστερά μας θεωρεί πολίτες του κόσμου.

Είναι αντι-παραδοσιακός. Του είναι ως εκ τούτου αδύνατον να καταλάβει την ανάγκη του ανθρώπου για σύνδεση με την γή και με την χώρα του. Θεωρεί τον άνθρωπο ως μία οικονομική μονάδα.

Και από ό,τι φαίνεται σύμφωνα με το οικονομικό τους πρόγραμμα, εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε αξία ως "μονάδες" στην πατρίδα μας.

http://www.elkosmos.gr/epikairotita/h-/kathimerinotita/13123-2013-08-10-08-36-38.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου