Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Νιγηρία: «Νεκρός» ο δεύτερος τη τάξει της ισλαμιστικής Μπόκο Χαράμ. Αυτοί που καίνε ζωντανούς μικρούς μαθητές μέσα στα σχολεία τους

Οι “ανθρωπιστικές οργανώσεις” του Σόρος και των τοκογλύφων, εκφράζουν την ανησυχία τους ότι οι ισλαμοφασίστες εκτελέστηκαν με “συνοπτικές διαδικασίες”! Μέχρι στιγμής, χιλιάδες γηγενείς Νιγηριανοί έχουν σφαγιασθεί ανηλεώς από τα μαντρόσκυλα των τοκογλύφων χωρίς να χυθεί ούτε ένα δάκρυ. Η Νιγηρία βλέπετε είναι μία πλούσια χώρα και τα βάρβαρα κτήνη έχουν την αμέριστη στήριξη των funds για να δημιουργούν χάος και ο φυσικός πλούτος να φεύγει τσάμπα όπως γίνεται σε κάθε Failed State.
Όπως ακριβώς θα γίνει στην Ελλάδα με την ευγενική χορηγία του απατεώνα Σόρος, που αποδέχονται πρόθυμα τα απομεινάρια του καθεστώτος Παπανδρέου ανοίγοντας κεκρόπορτες που θα μετατραπούν σε θύλακες εκτροπής και τρομοκρατίας. Για να φεύγουν φθηνά οι “υδρογονάνθρακες” στους “ευαίσθητους ανθρωπιστές”.

Νιγηρία: «Νεκρός» ο δεύτερος τη τάξει της ισλαμιστικής Μπόκο Χαράμ
Tον δεύτερο τη τάξει της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ ανακοίνωσε ότι σκότωσε στις αρχές Αυγούστου ο στρατός της Νιγηρίας κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.
«Κατά την διάρκεια της επίθεσης των τρομοκρατών της Μπόκο Χαράμ της 4ης Αυγούστου 2013», ο νιγηριανός στρατός «σκότωσε τον Μομοντού Μπάμα», γνωστό και ως Αμπού Σάαντ, αναφέρεται συγκεκριμένα σε ανακοίνωση του στρατού, ο οποίος
επισημαίνει ότι πρόκειται για τον δεύτερο στην ιεραρχία της οργάνωσης, επικεφαλής της οποίας θεωρείται ο Αμπουμπακάρ Σεκάου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ένοπλων δυνάμεων ο Μομοντού Μπάμα ήταν επικηρυγμένος για 25 εκατ. νάιρα (156.000 δολάρια, ή 117.000 ευρώ) από την κυβέρνηση της Νιγηρίας.
Σκοτώθηκε στην πόλη Μπάμα, στην πολιτεία Μπόρνο, στα βορειοανατολικά της Νιγηρίας, όπου η ισλαμιστική οργάνωση δρα από το 2009. Ο στρατός έχει εξαπολύσει μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση εναντίον της Μπόκο Χαράμ από τον Μάιο.
Σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις, ήταν «ο επιχειρησιακός διοικητής των τρομοκρατών και δεύτερος στην ιεραρχία υπό τον Αμπουμπακάρ Σεκάου», τον οποίο η Ουάσινγκτον κατατάσσει ανάμεσα στους σημαντικότερους τρομοκράτες παγκόσμιας εμβέλειας.
Αν και η ακριβής ιεραρχία της Μπόκο Χαράμ δεν είναι γνωστή, μια πηγή που είναι σε θέση να γνωρίζει τα σχετικά με την οργάνωση επιβεβαίωσε το ρόλο του Μπάμα. Η Μπόκο Χαράμ έχει εξαπολύσει πολλές επιθέσεις το τελευταίο διάστημα, παρά τις επιχειρήσεις του στρατού εναντίον της.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επαλήθευση των συνθηκών του θανάτου των δύο στελεχών της ισλαμιστικής οργάνωσης από καμιά ανεξάρτητη πηγή και η Μπόκο Χαράμ δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο σχετικά με θανάτους μελών της.
Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν κατηγορήσει το στρατό της Νιγηρίας ότι προβαίνει σε εκτελέσεις με συνοπτικές διαδικασίες στο πλαίσιο των επιχειρήσεών του εναντίον της Μπόκο Χαράμ. Το επιτελείο διαψεύδει πάντοτε τις κατηγορίες αυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου