Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Νέα σφαγή γυναικοπαίδων στην Συρία! Η « ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ » ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Βρυξέλλες,Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά


Paul Saadeh και Maria Barshine

Τουλάχιστον 11 χριστιανοί μεταξύ αυτών 2 γυναίκες δολοφονήθηκαν στην Wadi Nasarh (κοιλάδα των χριστιανών) κοντά στη Χομς στην απέλπιδη προσπάθειά τους να διαφύγουν οδικώς στο Λίβανο. Πρόκειται για οικογένειες που επιβιβάστηκαν σε δύο αυτοκίνητα και κινήθηκαν προς τα σύνορα. Καθ’οδόν στα μπλόκα τους σταμάτησαν φονταμενταλιστές αντάρτες και όταν βεβαιώθηκαν ότι πρόκειται για χριστιανούς τους εκτέλεσαν. Η νέα αυτή σφαγή διαπράχθηκε ξημερώματα του Σαββάτου. Ενώ τα περισσότερα ειδησεογραφικά του Λιβάνου και της Συρίας μιλούν για 11 νεκρούς άλλα μέσα τους απαριθμούν σε 13. Οι δολοφόνοι και σ’αυτήν την περίπτωση ανήκουν στους παρατρατιωτικούς εξτρεμιστές της « Αλ Κάιντα » και πιο συγκεκριμένα στην θυγατρική της οργάνωση « Ισλαμικό χαλιφάτο του Ιράκ και της Μέσης Ανατολής » αλλά και στη « Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα ».

Κοιλάδα των Χριστιανών στο βάθος η ακρόπολη Al Hosn

Τα θύματα ήταν κάτοικοι των χωριών Αl Ajouz και Μarmarita που βρίσκονται δυτικά της Χομς πλησίον της Ακρόπολης Αl Hosn.Τα site των ανταρτών παραδέχθηκαν την επίθεση διευκρινίζοντας από την πλευρά τους ότι η επίθεση τους στόχευε δύο μπλόκα του τακτικού στρατού.


κηδεία του Paul Saadeh
κηδεία του Paul Saadeh

Μιλούν για 6 νεκρούς στρατιώτες και 5 πολίτες ως παράπλευρες απώλειες.Σύμφωνα με το  Syrian Truth 2.000 παραστρατιωτικοί λιβανέζοι και τσετσένοι δραστηριοποιούνται σ’αυτήν την κοιλάδα όπου το 65% των κατοίκων είναι χριστιανοί. Tα λιβανέζικα Lebanondebateel marada και cedrnews που δημοσιεύoυν επίσης την είδηση, προσθέτουν ότι στον πανικό που επικράτησε στη διάδοση αυτής της εξέλιξης , 100 και πλέον χριστιανοί κλείστηκαν στην Επισκοπή της Χομς αναζητώντας καταφύγιο.


Ο δρόμος προς τη σφαγή του Faisal Adeeb Aljkr
Ο δρόμος προς τη σφαγή του Faisal Adeeb Aljkr

Περικυκλώθηκαν άμεσα από ενόπλους που κραδαίνουν μασέτες και μαχαίρια και προσπάθησαν να ξηλώσουν τις πόρτες για να εισβάλουν στο κτίριο. Τα μέσα αυτά προειδοποιούν ότι οι έγκλειστοι κινδυνεύουν με άμεσο αποκεφαλισμό.Ενημερώθηκε ο Ερυθρός Σταυρός του Λιβάνου και ανέλαβε πρωτοβουλία απεγκλωβισμού.


από την κηδεία του Paul Saadeh
από την κηδεία του Paul Saadeh

Οι διαπραγματεύσεις ως αυτήν την στιγμή απέβησαν άκαρπες αφού οι τζιχαιστές και κυνηγοί κεφαλών χριστιανών, σιιτών και μη ισλαμιστών σουννιτών, αρνήθηκαν να δώσουν άδεια στις υπηρεσίες του Ερυθρού Σταυρού να επέμβουν.Ζητούν επίμονα από τους πολιορκημένους-ομήρους να « πάρουν τα όπλα και να πολεμήσουν εναντίον του Άσσαντ και του κυβερνητικού Συριακού στρατού ».Η all Syria αναφερόμενη στο ίδιο περιστατικό τονίζει ότι θα αποκεφαλίζονταν 150 χριστιανοί αν δε μεσολαβούσε ο μουφτής και οι γέροντες της πόλης.Το ίδιο μέσο ταυτοποιεί τους νεκρούς ως εξής:


ο 23χρονος μάρτυρας Αttalah Aboud
ο 23χρονος μάρτυρας Αttalah Aboud

Jack HE (Alayosh) – Marmarita

Sumer Issa Yazigi – Marmarita

Fadi Matanius, Elias (Albischon) – Marmarita

Basil Watfa

Atallah Aboud Shaheed

Paul Ibrahim Saadeh – Marmarita

Maria Barshine-Marmarita

Issa HE Jaco

Shahid  Samir Abed

Elias Tueni

Hanan Farah


αγγελτήρια θανάτου των μαρτύρων    της Κοιλάδας των Χριστιανών
αγγελτήρια θανάτου των μαρτύρων της Κοιλάδας των Χριστιανών

Αν στη Χομς οι αποκεφαλισμοί βρίσκονται στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων  ο Faycad Adib Aljakar, από το προσωπικό του  πολεμικού αεροδρομίου Mennogh της επαρχίας Χαλεπίου, αιχμαλβτίστηκε και οδηγήθηκε στην οικογένειά του όπου τον αποκεφάλισαν δημοσίως.Σύμφωνα με το κατηγορητήριο « πρόδωσε τη σουννιτική κοινότητα υποστηρίζοντας τους νασιριστές » ( από το όνομα Νασράλα).

Στους Moυγαχιρίν (δηλ. οι ξένοι μουτζαχεντίν) της Συρία συγκαταλέγεται και ο γερμανικής υπηκοότητας ράπερ Dazo Doug ή Deso Dog o oποίος προσυλητίστηκε στο Ισλάμ και έλαβε το όνομα   Abou Talha al Almani (« πάτερ » Τάχλα o Γερμανός).

O ράπερ Dezo Dogg έγινε Abou Talhan
O ράπερ Dezo Dogg έγινε Abou Talhan

Πηγές : HomsNN , Sana , syria report, syria document, al Manar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου