Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013

Και στα ελληνικά... Istanbul ρε τουρκόδουλοι;Σήμερα 16 Αυγούστου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του μνημείου-σπιτιού όπου έζησε ο Κεμάλ Ατατούρκ (γεννήθηκε στον Λαγκαδά και ήρθε στη Θεσσαλονίκη σε ηλικία 6 ετών), ο πατέρας της σύγχρονης Τουρκίας, που ήταν ο καθοδηγητής του σφαγιασμού των Ελλήνων Ποντίων και της Μικρασιατικής καταστροφής.
Το 2011, επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, η Τουρκία απευθύνθηκε στην Πολεοδομία Θεσσαλονίκης και ζήτησε άδεια για να προχωρήσει στην ανακαίνιση του σπιτιού στη Θεσσαλονίκη όπου γεννήθηκε ο «Τούρκος εθνάρχης Κεμάλ Ατατούρκ». Το υπουργείο Πολιτισμού απάντησε ότι για να συμβεί κάτι τέτοιο προηγουμένως το ακίνητο πρέπει να κηρυχθεί ως μνημείο. Η Άγκυρα επανήλθε στο αίτημά της και τον Μάιο του 2011 το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού αναβαθμίζει το κτήριο που γεννήθηκε ο Ατατούρκ σε μνημείο. Μερικούς μήνες αργότερα, στις 18 Ιουνίου του 2012, δίνονται οι σχετικές άδειες και με δαπάνες του τουρκικού υπουργείου Τουρισμού αρχίζει η ανακαίνιση του «ιστορικού μνημείου» την ίδια ακριβώς εποχή που στην Τουρκία μετατρέπεται ο ναός της Αγια-Σοφιάς στην Τραπεζούντα σε τζαμί. Μετά από ένα περίπου χρόνο, που ήταν κλειστό για λόγους ανακαίνισης, άνοιξε και πάλι για το κοινό το σπίτι μουσείο του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη. Τα επίσημα εγκαίνια έγιναν, από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Ömer Çelik, παρουσία του πρέσβη της Τουρκίας, Kerim Uras, του πρόξενου Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Tugrul Biltekin, του τουρκόδουλου υφυπουργού Εξωτερικών Ελλάδος, Κυριάκου Γεροντόπουλου, τωνπρακτόρων της Άγκυρας στην ελληνική βουλή, Ζεϊμπέκ Χασάν Χουσείν (Σύριζα), Αϊχάν Καραγιουσούφ(Σύριζα) και Χατζηοσμάν Αχμέτ (Πασόκ) και άλλων εκπροσώπων τόσο της Τουρκίας όσο και της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα στα εγκαίνια παραβρέθηκε και ο Αμερικανός Πρόξενος Robert Sanders.(Σημείωση: Η Κωνσταντινούπολη αναφέρεται ως Istanbul και στα αγγλικά και στα ελληνικά!.. Ο ραγιαδισμός σε όλο του το μεγαλείο!) ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Çelik,ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για τις αδειοδοτήσεις σχετικά με τις εργασίες ανακαίνισης στην οικία Ατατούρκ και τόνισε ότι ως υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού είναι έτοιμοι να συμβάλλουν και σ' άλλες ανακαινίσεις κτιρίων στη Θεσσαλονίκη.
Ο γαμημένος ραγιάς , Κυριάκος Γεροντόπουλος, δεν είδε καθόλου το ..istanbul και σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής: «εμείς οι Έλληνες σεβόμαστε τη φιλία και τη συνεργασία των Βαλκανικών λαών. Τα σημερινά εγκαίνια το αποδεικνύουν». 

1 σχόλιο:

  1. Και Ατατούρκ (πατερούλης) είναι μόνο για τους Τούρκους, για την Ελλάδα είναι ο σφαγέας Κεμάλ.
    Τέλος να το εμπεδώσουμε κάποτε πως αυτό δεν ήταν το σπίτι που γεννήθηκε ο Κεμάλ
    http://ethniki-eteria.blogspot.gr/2013/08/blog-post_8389.html
    http://epontos.blogspot.gr/2011/05/blog-post_1385.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή