Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Επιχείρηση της Αστυνομίας στο Πολυτεχνείο (βίντεο)



Έφοδο στο Πολυτεχνείο πραγματοποίησε το πρωί η Αστυνομία με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν ελέγχους σε όλους τους χώρους του κτιρίου, κυρίως στα στέκια των αναρχικών που έχουν καταλάβει χώρους. Αν και κανείς δεν ξέρει τα πραγματικά αίτια της επιχείρησης, εικάζουμε ότι υπήρχαν πληροφορίες για την ύπαρξη… υλικών οικιακής χρήσης, όπως θα έλεγε και ο σύντροφος Πάνος Σκουρλέτης. Από τις πρώτες πληροφορίες, έχουν βρεθεί δεκάδες λοστοί, αντιασφυξιογόνες μάσκες, μπιτόνια με εύφλεκτο υλικό, κράνη κ.λπ.
Πιθανότατα να είναι ένα ακόμη… φιάσκο της Αστυνομίας αφού όλοι ξέρουμε ότι στα ελληνικά πανεπιστήμια τα τελευταία χρόνια κάνουν μάθημα, και μάλιστα βασικό που μετράει ο βαθμός, κατασκευής μολότοφ. Οποιος φτιάξει την πιο καλή βόμβα, αυτή που αναφλέγεται γρηγορότερα και προκαλεί μεγαλύτερη ζημιά, παίρνει και τον καλύτερο βαθμό.
Μέχρι στιγμής το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο έχει την πρωτιά στο σχετικό μάθημα και κατατάσσεται πρώτο στη λίστα με τα ΑΕΙ όλου του κόσμου. Οι πατέντες που χρησιμοποιούν οι φοιτητές είναι απίστευτες.
Αλλά για να σοβαρευτούμε: Τι θα σκέφτεται αυτή την ώρα ένας πατέρας που περιμένει τις βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ; Ότι θα στείλει το παιδί του στο Πολυτεχνείο ή το ΑΠΘ για να βρεθεί σ’ αυτή την κατάσταση; Ότι έκανε θυσίες μιας ζωής για να πάει το παιδί του σε χώρους που είναι παρασκευαστήρια μολότοφ; Που οι αναρχικοί έχουν κάνει κατάληψη σε διάφορα σημεία, έχουν φτιάξει τα δικά τους στέκια και κανείς δεν τους ενοχλεί;
Ότι όλοι εμείς θεωρούμε απόλυτα φυσιολογικό οι πανεπιστημιακοί χώροι να βρίσκονται σ’ αυτά τα χάλια και να μην αντιδρούμε; Μέχρι πότε δηλαδή πρέπει να ανεχόμαστε τις πράξεις ανομίας και να μην κάνουμε τίποτε γι’ αυτές.
Μέχρι πότε το πανεπιστημιακό άσυλο, που θεσπίστηκε για να προστατεύει τις ιδέες σε ανώμαλες εποχές, έχει καταντήσει η ασπίδα του κάθε λογής μπαχαλάκια, αριστερού, δεξιού, πασόκου, αναρχικού που κάνει ότι θέλει, καταστρέφει τη δημόσια περιουσία και δε δίνει και λογαριασμό;
Και μέχρι πότε το κράτος και η κοινωνία θα ανέχονται αυτή την κατάντια των «ναών της μόρφωσης»; Δε βλέπουν τι γίνεται στο εξωτερικό; Φτάνει πια. Κι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ ή όποιος άλλος και μιλήσει για αποπροσανατολισμό κι έχει δίκιο, σκασίλα μας. Είναι χειρότερη η ανοχή της κατάντιας του Πολυτεχνείου, από οποιονδήποτε σκοπό έχει η εκάστοτε κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου