Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Δεν τολμούν να δεχθούν την προβοκάτσια με τα χημικά στην Συρία οι δυτικοί…

20130822-010802.jpg
ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΣΤΗ ΔΑΜΑΣΚΟ

Βρυξέλλες,Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά
Ο Hollande δηλώνει μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι αυτές οι πληροφορίες πρέπει να επαληθευθούν. Ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας William Hague εμφανίζεται επίσης επιφυλακτικός δηλώνοντας «αν οι πληροφορίες αυτές επαληθευθούν…» (Μοnde/Skynews). O υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας κράτησε κι αυτός αποστάσεις
αναφέροντας χαρακτηριστικά στην Guardian « αν όλα αυτά είναι αλήθεια… ». Ενώ η Ρωσία μιλάει για προσχεδιασμένη προβοκάτσια.Επίσης συριακές πηγές αναφέρουν ότι o επικεφαλής εμπειρογνώμονας των Ηνωμένων Εθνών στη Δαμασκό εξέφρασε τη δυσπιστία του για τις δηλώσεις της συριακής αντιπολίτευσης για χρήση χημικών όπλων στη συγκεκριμένη περίπτωση τονίζοντας με έμφαση « ο αριθμός των θυμάτων και μόνο που ανέφεραν είναι απο μόνος του ύποπτος ».

Ο Charles Lister, ειδικός αναλυτής σε θέματα τρομοκρατίας και εξεγέρσεων του ινστιτούτου IHS Jane Center εκλογικεύει τα δεδομένα : « Λογικά δεν είχε καθόλου νόημα για τη συριακή κυβέρνηση να προβεί τη δεδομένη στιγμή σε μια τέτοια ενέργεια όταν οι ελεγκτές του ΟΗΕ βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τα μέρη που θεωρητικά επλήγησαν ». Πράγματι κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων έχει μεταβεί εδώ και τρεις ημέρες στη συριακή πρωτεύουσα για να συντάξει εκθέσεις για ενδεχόμενη χρήση χημικών κι από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές σε προηγούμενες φάσεις του πολέμου.Αντίθετα ο ίδιος συνεχίζει, ότι τα συγκεκριμένα προάστια της Δαμασκού ήταν άντρο της Jabhat Al Nusra που έχει μακρά παρουσία στην περιοχή(REUTERS).Στο ίδιο άρθρο το ίδιο ειδησεογραφικό, αναφέρει ότι δεν μπόρεσε να επαληθεύσει με ανεξάρτητη έρευνά του αυτές τις πληροφορίες που προέρχονται από ακτιβιστές μέσω Skype και συριακή αντιπολίτευση .
Το κρατικό πρακτορείο SANA καταγγέλει ότι αυτή η διασπορά ψευδών ειδήσεων από την αντιπολίτευση στοχεύει στο να αποπροσανατολίσει τους εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ και να επηρρεάσει το πόρισμά τους.Κατηγορεί επίσης κυρίως τα Al Jazeera και Al Arabiya ότι πρωτοστάτησαν στη διάδοση μιας ακόμη αβάσιμης είδησης στη γραμμή της υποστήριξης της τρομοκρατίας.
Eνδιαφέρον παρουσιάζει και ο αυξομειούμενος απολογισμός των θυμάτων που έχει γίνει κινούμενη άμμος προφανώς για λόγους εντυπωσιασμού.Ο γνωστός από την εμπλοκή του και στην υπόθεση των επισκόπων,- και όχι μόνο-, Georges Sabra πρώην πρόεδρος της μεταβατικής συριακής κυβέρνησης της αντιπολίτευσης, δάσκαλος μετεκπαιδευθείς εις ΗΠΑ , που ο σχηματισμός του (« Εθνικό συριακό Συμβούλιο ») πλεονάζει από « αδελφούς μουσουλμάνους » , δήλωσε από την Κωνσταντινούπολη ότι τα θύματα ανέρχονται σε 1300 . Tο ίδιο νούμερο έσπευσε να μεταφέρει και το Αl Arabiya.Την ίδια ώρα το SKYNEWS μεταφέρει πληροφορίες για 200 θύματα καθώς και ότι δεν μπορεί να ταυτοποιήσει την αυθεντικότητα των εικόνων και των βίντεο που ανήρτησαν στο yοutube oι αντιπολιτευόμενοι. O καθηγητής κ.Fawaz Gerges διευθυντής του Middle East Center στο London School of Economics σε τηλεοπτική του δήλωση στο ίδιο κανάλι, αναρωτιέται: « Γιατί ο Άσσαντ να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα τη στιγμή που μια τόσο ισχυρή ομάδα του ΟΗΕ βρίσκεται στη Δαμασκό και ενώ ο στρατός του έχει την υπεροχή στην περιοχή της Ghouta ; ».Εκτιμά ότι ασκείται μία πίεση ώστε ΗΠΑ, Αγγλία και Γαλλία να επανασυζητήσουν την προοπτική εξοπλισμού της αντιπολίτευσης.Το αμερικάνικο Ιnfowar στην ίδια οπτική ισχυρίζεται ότι πρόκειται για την « πολυπόθητη κόκκινη γραμμή που προσδοκά το ΝΑΤΟ για να εισβάλει ».Το Alraddar σχετικά με το βίντεο που διοχέτευσε η αντιπολίτευση επισημαίνει ότι φαίνονται κάποιοι να χορηγούν ενέσιμο υλικό στα παιδιά και εκτιμά ότι πρόκειται για χορήγηση φαρμάκων που θα προκαλέσουν συμπτώματα παρεμφερή με αυτά της εισπνοής χημικών.
Το ανεξάρτητο ειδησεογραφικό Shamnews εκτιμά ότι η διασπορά αυτών των ανυπόστατων ειδήσεων γίνεται για να μειωθεί η ένταση της στρατιωτικής επιχείρησης στα περίχωρα της Δαμασκού σε μια προσπάθεια κινητοποίησης όλων των χωρών της Ευρώπης και του Αραβικού Συνδέσμου εναντίον της Συρίας.Το ίδιο πρακτορείο υποστηρίζει ότι μια τέτοια ρίψη χημικών είναι αδύνατον να έχει πραγματοποιηθεί καθώς η δράση των τοξικών αερίων είναι το ίδιο δολοφονική σε μία περίμετρο 10χμ καθώς μεταφέρονται από αέριες μάζες και ρεύματα. Η περιοχή Γκούτα απέχει λιογότερο από 5 χμ από κατοικημένες περιοχές και 6 χμ από τις περιοχές Καμπούν ,Τζομπάρ και Τζαραμάνα όπου διαμένουν ως γνωστόν οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του καθεστώτος. Η επίδραση εξάλλου αυτών των χημικών ξεκινά από τουλάχιστον 12 ώρες μετά την ρίψη και μπορεί να φτάσει και τις 4 ημέρες.Συνεχίζει ότι « είναι αδύνατον να υπάρχουν αυτόπτες μάρτυρες σαν αυτούς που εμφανίζονται σε ιστολόγια και κανάλια της αντιπολίτευσης και οι οποίοι δηλώνουν ότι έχουν πληγεί από τα χημικά και ότι πριν λίγα λεπτά βομβαρδίστηκαν οι περιοχές.Ακόμα και δυνάμεις του στρατού που επιχειρούν από εδάφους θα όφειλαν σε μια τέτοια περίπτωση να φέρουν ειδικές μάσκες ».Είναι σαφές. καταλήγει το Sham News , ότι πρόκειται για αποπροσανατολισμό των ερευνών του ΟΗΕ και για συγκάλυψη της ήττας της αντιπολίτευσης από τις στρατιωτικές περιοχές Kαμπούν,Τζομπάρ Μπαρζέχ.
Η Huffington Post κάνει λόγο όχι για χιλιάδες αλλά για μερικές δεκάδες θύματα από βομβαρδισμό και αυτό σύμφωνα με το εγνωσμένου κύρους αντιπολιτευόμενο Παρατηρητήριο (ΟSDH). Για χρήση νευροτοξικών ουσιών μιλούν και οι Λαικές Συντονιστικές Επιτροπές επικαλούμενες και σ’αυτήν την περίπτωση της Γενική Επιτροπή της Συριακή Επανάστασης η οποία ανέβασε στο Υoutube τις επίμαχες εικόνες .Μία μάλιστα φωτογραφία απεικονίζει και 16 παιδιά.
Τα θύματα όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση παρουσίαζαν αφρό στο στόμα μισάνοιχτα βλέφαρα και παγωμένα μέλη.Προς το παρόν και μέχρι να επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες τους , η διεθνής κοινότητα στο βαθμό που έχει πρόσβαση στην πληροφόρηση , έχει παγώσει και έχει αφρίσει από θυμό για τα γουαχαμπιτικού τύπου πάρτυ των κομμένων κεφαλών και των μαζικών σφαγών που τελούν οι σύμμαχοί τους τζιχαιστές ως προγκρόμ σε ανυπεράσπιστους πληθυσμούς της υπαίθρου και εναντίον μειονοτήτων συμεριλαμβανομένων των χριστιανών.Για ποιά σφαγή απ’αυτές , για ποιά βίντεο απ’αυτά που απεικονίζουν τις βασανιστικές σφαγές με μικρό μαχαίρι, ποιό κράτος , ζήτησε την διεξαγωγή έρευνας και τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας όπως σήμερα ζητούν Γαλλία, Τουρκία κ.α. ; Τέλος , ο ιστορικός και διεθνής αναλυτής,Αllain Jules καταγγέλει από το ιστολόγιό του ότι « πρόκειται για επικοινωνιακό αντιπερισπασμό των ΜΜΕ που αρνούνται να αποδεχθούν και να καλύψουν την πραγματική σφαγή στην Λαττάκεια ».
Το url του βίντεο χρησιμοποίησε ως αποδεικτικό υλικό η αντιπολίτευση , όπως το δημοσίευσε το Alraddar, στρέφοντας την προσοχή του θεατή στη χορήγηση ενέσιμου υλικού :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου