Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΗΠΑ: Παραγωγός του ABC που ντυνόταν γυναικεία και είχε αποφασίσει να αλλάξει φύλο γιατί ένιωθε «γυναίκα παγιδευμένη σε ανδρικό σώμα», άλλαξε γνώμη και έγινε ξανά άνδρας

 
Τον Μάιο , ο παραγωγός και συντάκτης του ABC News, Don Ennis είπε ότι ο πραγματικός του εαυτός είναι η "Dawn StaceyEnnis," μια γυναίκα «παγιδευμένη μέσα στο ανδρικό σώμα του». Τρεις μήνες αργότερα , ο ίδιος αποφάσισε ότι είναι Don ξανά και θέλει οι φίλοι του στο newsroom να ξεχάσουν ότι ερχόταν να εργαστεί με τακούνια .

«Ζητάω από όλους εσάς που με δέχθηκε ως τρανσέξουαλ τώρα να με καταλάβετε : Δεν έκανα σωστή διάγνωση», έγραψε σε ένα e - mail στους φίλους του την περασμένη Παρασκευή. Είπε ότι θα είναι άντρας "και πάλι , τώρα και για πάντα."

Όλα αυτά ακούγονταν πολύ διαφορετικά από την ανακοίνωση του το Μάιο ότι είχε αποδεχτεί την εσωτερική θηλυκότητά του, την "Dawn Stacey Ennis". Στη δημοσίευση στο Facebook, είπε, επίσης, ότι τερματίζει 17 χρόνια γάμου με την γυναίκα του Wendy και μετακομίζει από το σπίτι που ζούσε με τα τρία παιδιά τους – και ότι η πρώτη του αλλαγή φύλου ήταν αμετάκλητη .

"Αυτό δεν είναι ένα παιχνίδι με φορέματα και make –up, πιστεύω», είπε τότε. «Είναι η επιβεβαίωσή μου για το ποιος είμαι τώρα και τι πρέπει να κάνω για να είμαι ευτυχισμένος."

Ο Ennis , δήλωσε η μητέρα του, του έδωσε ορμονικές θεραπείες κι έτσι έμοιαζε περισσότερο με γυναίκα παρά με άνδρα για κάποιο χρονικό διάστημα. Εκτός από την φαλάκρα του.

Ο πρόεδρος του ABC News, Ben Sherwood, έγραψε στον Don ένα σημείωμα με το οποίο υποστήριζε την αλλαγή του, και οι συνάδελφοί του τον έφεραν λουλούδια.

Άρχισε να φοράει γυναικεία ρούχα στην δουλειά και άρχισε ορμονικές θεραπείες , καθώς έκλεισε μια συμφωνία για να περιγράψει σε ένα βιβλίο την αλλαγή του." Ανυπομονώ να πω την ιστορία μου όταν είμαι έτοιμος», είπε .

Και άλλοι στο ομοφυλοφιλικό λόμπι ήταν πρόθυμοι να πουν την ιστορία του. Όταν ο Don έγινε Dawn το Μάιο, η ομοφυλοφιλική οργάνωση GLAAD, δήλωσε ότι " δεν υπάρχει κάτι σοκαριστικό σε αυτή την ιστορία, αλλά ούτε έχει να κάνει με τον Ennis ή την ταυτότητα του φύλου. Έχει να κάνει με την κάλυψη της μετάβασής του από την New York Post και την υποστήριξη που αυτός έλαβε."

Η ομοφυλοφιλική οργάνωση είπε ότι η απόφασή του να αλλάξει φύλο και η ευγενική κάλυψη της εφημερίδας, έδειξαν σεβασμό στην άποψη ότι το φύλο δεν καθορίζεται βιολογικά και θα μπορούσε να αλλάξει.

Όμως, σε ένα διήμερο «παγκόσμιας παροδικής αμνησίας» μετά το οποίο ο Ένις ξύπνησε νομίζοντας ότι ήταν το 1999 - και αυτός ήταν ένας άνδρας και πάλι. Ενώ λέει η αμνησία τον άφησε, η πεποίθηση ότι αυτός είναι ένας άνδρας δεν τον άφησε.

«Τώρα είμαι εντελώς, εντελώς, ξεδιάντροπα αρσενικός στο μυαλό μου», έγραψε .

Παρόλα αυτά είπε : «Υπόσχομαι να παραμείνω ένας ισχυρόςstraight σύμμαχος, ένας υποστηρικτής της διαφορετικότητας και συνήγορος για ίσα δικαιώματα και άλλα θέματα ΛΟΑΤ συμπεριλαμβανομένου του ‘γάμου’ μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου».

Η GLAAD δεν απάντησε στην ανακοίνωση του Ennis, ότι αποφάσισε να ξαναγίνει άνδρας.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου