Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Οι ναζιστές της μουσουλμανικής αδελφότητας στο στόχαστρο της δικαιοσύνης παρά την υποστήριξη της Δύσης.

«Στο στόχαστρο» υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας
«Στο στόχαστρο» των αιγυπτιακών εισαγγελικών αρχών έχουν μπει υποστηρικτές της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου, σε βάρος περίπου 250 υποστηρικτών της Αδελφότητας, από την οποία προέρχεται ο ανατραπείς από το στρατό πρόεδρος της χώρας Μόρσι, διεξάγεται έρευνα για τη διάπραξη των αδικημάτων της ανθρωποκτονίας, της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της τρομοκρατίας.
Λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως οι δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν έναν σουνίτη πνευματικό, τον Σάφουατ Χεγκάζι, υποστηρικτή του Μόρσι, και έξι ακόμη Αδελφούς Μουσουλμάνους στο Κάιρο.
Ο Χεγκάζι αντιμετωπίζει κατηγορίες για υποκίνηση σε φόνο και υποκίνηση της βίας.
Η Αίγυπτος βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν «πόλεμο» τον οποίο της έχουν κηρύξει «οι δυνάμεις του εξτρεμισμού» και πρόκειται να τον αντιμετωπίσει με «μέτρα ασφαλείας εντός του πλαισίου του νόμου», δήλωσε ο Μοστάφα Χεγκάζι, σύμβουλος του μεταβατικού προέδρου της Αιγύπτου, Άντλι Μανσούρ.
Νωρίς το απόγευμα σημειώθηκαν νέα σοβαρά επεισόδια, κατά τη διάρκεια επιχείρησης εκκένωσης του τεμένους Αλ Φατχ στην πλατεία Ραμσί του Καΐρου. Μέσα στο τέμενος είχαν συγκεντρωθεί οπαδοί του πρώην αιγύπτιου προέδρου, που τελικά απομακρύνθηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας. Όπως έγινε γνωστό, πολλοί συνελήφθησαν.
Προηγήθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και στους συγκεντρωμένους μέσα στο τέμενος. Για την ώρα, δεν έχει γίνει γνωστό αν κατά την επιχείρηση εκκένωσης υπήρξαν νεκροί ή τραυματίες.
Παράλληλα, ο προσωρινός πρωθυπουργός της Αιγύπτου πρότεινε τη νομική διάλυση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
Στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν την Παρασκευή, μεταξύ των σωμάτων ασφαλείας και υποστηρικτών του Μόρσι, πάνω 170 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ χιλιάδες τραυματίστηκαν.
Στη διάρκεια των επεισοδίων, η αιγυπτιακή αστυνομία προχώρησε σε πάνω από 1.000 συλλήψεις υποστηρικτών του Μόρσι. «Ο αριθμός των οπαδών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που συνελήφθησαν έφθασε τους 1.004, συμπεριλαμβανομένων και των 558 στο Κάιρο», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του.
Η Μουσουλμανική Αδελφότητα πάντως έχει απευθύνει κάλεσμα για καθημερινές διαδηλώσεις, μετά την αιματοχυσία που σημειώθηκε την Τετάρτη κατά την επιχείρηση διάλυσης των καθιστικών συγκεντρώσεων οπαδών του ανατραπέντα προέδρου Μόρσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου