Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Στην επίθεση το Ριζοσπαστικό Ισλάμ! Επιθέσεις σε Αφρική και Ασία

Μακελειό σημειώθηκε σε τέμενος στη Νιγηρία. Ένοπλοι πυροβόλησαν και σκότωσαν 44 ανθρώπους, κατά τη διάρκεια της προσευχής. Η αιματοχυσία συνέβη την Κυριακή, στο κρατίδιο Μπόρνο, στην Κοντούγκα, όμως το περιστατικό έγινε γνωστό χθες.Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση. Η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ έχει σκοτώσει χιλιάδες στη βόρεια Νιγηρία από το 2009. Η οργάνωση επιδιώκει να ρίξει τη νιγηριανή κυβέρνηση και να δημιουργήσει ένα ισλαμικό κράτος στο Βορρά.
Η Αφρική τα τελευταία χρόνια αποτελεί τον "στόχο" του ριζοσπαστικού Ισλάμ, το οποίο έχει στραφεί προς τα εκεί, θέλοντας να κυριαρχήσει σε μία Ήπειρο όχι μόνον γεμάτη φυσικούς πόρους, αλλά και της οποίας ο πληθυσμός θα τετραπλασιαστεί τις επόμενες δεκαετίες. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει εκατομμύρια "μαχητές", εξαθλιωμένοι και έτοιμοι να πάρουν τα όπλα κατά των "κακών" λευκών.

Και στο Ιράκ νεκροί

Δεν αφήνουν όμως οι ισλαμιστές και τις παραδοσιακές τους βάσεις. Έτσι στους 24 ανέρχονται οι νεκροί από την επίθεση καμικάζι σε ένα καφενείο γεμάτο κόσμο στα βόρεια της Βαγδάτης το βράδυ της Δευτέρα, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Ένας άνδρας πυροδότησε το γιλέκο του που ήταν ζωσμένο με εκρηκτικά μέσα σε ένα καφενείο στην περιοχή Μπαλάντ, με αποτέλεσμα 24 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και ακόμα 18 να τραυματιστούν. Στο καφενείο προκλήθηκαν ανεπανόρθωτες ζημιές», ανέφερε το ιρακινό πρακτορείο Ειδήσεων (NINA) επικαλούμενο πηγή της αστυνομίας.

Λίγο αργότερα εξερράγησαν δύο ακόμη βόμβες, μία σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και ακόμα μία σε υπαίθρια αγορά, επίσης βόρεια της πρωτεύουσας. Η πρώτη έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άτομα και να τραυματιστούν 14, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, μετέδωσε το NINA. Στην πόλη Μπακουμπα, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν όταν βόμβα πυροδοτήθηκε σε μία υπαίθρια αγορά.

Κατά τις τελευταίες εβδομάδες οι επιθέσεις από αντάρτες έχουν πολλαπλασιαστεί με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι.

http://elkosmos.gr/international-news/international-news/asia-africa/13130-2013-08-13-08-19-17.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου