Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Σκότωσαν κορίτσι 10 χρονών που γυρνούσε από το κατηχητικό

 
Άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν ένα κορίτσι 10 χρονών, χριστιανή Κόπτρια, που γυρνούσε με τα πόδια στο σπίτι του στο Κάιρο ύστερα από ένα μάθημα στο κατηχητικό της εκκλησίας.

Μέσα σε ένα κλίμα συνεχόμενων απειλών και επιθέσεων εναντίον του χριστιανικού πληθυσμού στην Αίγυπτο από φανατικούς ισλαμιστές, εκπρόσωποι για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δήλωσαν ότι η 10χρονη Jessica Boulous από την περιοχή Ain Shams του Καΐρου σκοτώθηκε νωρίς το βράδυ της Τρίτης, 6 Αυγούστου , ενώ βάδιζε από την ευαγγελική εκκλησία της οδού Ahmed Esmat την Κυριακή με τον δάσκαλό της.

Ο δάσκαλος πήγε να αγοράσει κάτι από ένα μαγαζί και όταν γύρισε πίσω βρήκε την Jessica να βρίσκεται στο χώμα σε μια λίμνη αίματος. Ένας μουσουλμάνος καταστηματάρχης που ήξερε την Jessica, την είδε να πέφτει στο έδαφος και έτρεξε στο πλευρό της. Έβγαλε το πουκάμισό του, το τύλιξε γύρω από το ακίνητο σώμα της και την πήγε στο νοσοκομείο, αλλά ήταν ήδη νεκρή.

Μία μόνο σφαίρα είχε περάσει μέσα από το στήθος και την καρδιά της, και έφερε τον ακαριαίο θάνατο, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Ο Nasr Allah Zakaria, θείος της Τζέσικα, δήλωσε ότι η δολοφονία έχει καταστρέψει την οικογένεια του κοριτσιού.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχει φύγει», δήλωσε ο κ. Zakaria. "Ήταν τόσο γλυκό κοριτσάκι. Ήταν σαν κόρη μου. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχει φύγει. "

Κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία. Ο Zakaria, που είναι πάστορας της αιγυπτιακής Ευαγγελικής Εκκλησίας, είπε ότι δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα αν ο πυροβολισμός είχε θρησκευτικά κίνητρα, αλλά έσπευσε να προσθέσει ότι η βία κατά των χριστιανών «φαίνεται φυσιολογική» στην Αίγυπτο τώρα.

Η βία και οι εκφοβισμοί κατά των χριστιανών έχουν γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο στα περισσότερα μέρη της Αιγύπτου. Στον απόηχο των διαδηλώσεων που οδήγησαν στην απομάκρυνση τουMohamed Morsi, φανατικοί υποστηρικτές του Morsi θεωρούν ως αποδιοπομπαίους τράγους δημόσια την κοπτική χριστιανική μειονότητα για την πτώση της Ισλαμικής Αδελφότητας. Πολλοί μιλάνε για «εκδίκηση κατά των χριστιανών». Πίσω από τις επιθέσεις βρίσκονται τα γεμάτα μίσος κηρύγματα ισλαμιστών ηγετών που ζητούν τιμωρία κατά των Κοπτών.

Ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας έχουν δηλώσει ότι οι επιθέσεις εναντίον των χριστιανών δεν θα σταματήσουν μέχρι ο Morsi να επιστρέψει στην εξουσία. Στο νέο κύμα επιθέσεων υπάρχουν πυροβολισμοί, απαγωγές, επιθέσεις σε εκκλησίες και σπίτια χριστιανών και δολοφονίες.

Την ίδια ημέρα που σκοτώθηκε η Jessica, ένοπλοι μασκοφόροι εισέβαλαν σε ένα μπακάλικο στο χωριό Jazeerat Al Khazendara στην Souhag και επιτέθηκαν σε μια κοπτική χριστιανική οικογένεια. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας απαγωγής, απήχθη ο Milad Ebeed και ο πατέρας του, η μητέρα και ο αδελφός του, όλοι πυροβολήθηκαν. Ο πατέρας του, Sadek Ebeed, 75 ετών, πέθανε στο κατάστημα. Οι άλλοι υπέστησαν σοβαρές πληγές.

Ο Milad Ebeed αργότερα αφέθηκε ελεύθερος αφού καταβλήθηκαν λύτρα.

Ο Zakara είπε ότι, περιέργως, η Jessica, που ήταν μοναχοπαίδι, είχε εκφράσει την ανησυχία της για τη βία και φαινόταν να έχει ένα προαίσθημα του θανάτου της. Πρόσεχε τις διαδηλώσεις στην τηλεόραση και παρότρυνε τους γονείς της να συμμετέχουν, αλλά ταυτόχρονα φοβόταν αρκετά για την ασφάλεια της ώστε ρώτησε τον δάσκαλο να την συνοδεύσει μέχρι το σπίτι της από το κατηχητικό.

"Είπε ότι δεν αισθάνονταν ασφαλής", δήλωσε ο κ. Zakaria. "Ρώτησε την μητέρα και τον πατέρας της, «τι θα συμβεί αν πάω σε μια διαμαρτυρία και πυροβοληθώ στο στήθος; Τι θα συμβεί σε μένα;»
   
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου