Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΣΚΗΝΕΣ ΦΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΛΑΤΤΑΚΕΙΑ. ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ ΣΦΑΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ “ΜΑΪΜΟΥ” ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΧΗΜΙΚΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

ΟΜΑΔΙΚΕΣ  ΣΦΑΓΕΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΛΑΤΤΑΚΕΙΑΣ

Την ίδια στιγμή δυτικά ΜΜ”Ε” σήκωναν “είδηση” περί χρήσης χημικών όπλων από τον Συριακό στρατό στην …Δαμασκό! Η απόλυτη ντροπή για να περάσει στα ψιλά αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας…

Bρυξέλλες, Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

σφαγες λαττακεια

Σε πρόχειρο ομαδικό τάφο βόρεια της Λαττάκειας, βρέθηκαν τη Δευτέρα,118 σωροί από γυναικόπαιδα και ηλιωκιωμένους σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις. Οι αρχές αποδίδουν το φρικτό αυτό  έγκλημα σε παραστρατιωτικούς της Αλ Νούσρα. Η διαδικασία ήταν ιδιαίτερα επίπονη αφού πολλά σώματα ήταν απανθρακωμένα, αποκεφαλισμένα, διαμελισμένα και βρίσκονταν σε κατάσταση αποσύνθεσης λόγω των υψηλών θερμοκρασιών της περιοχής. Συνολικά οι νεκροί φθάνουν περίπου τους 200, αν συνυπολογίσει κανείς και τα διαμελισμένα πτώματα που βρέθηκαν στα σοκάκια των χωριών.

σφαγες λαττακεια 2Aυτά τα μακάβρια ευρήματα άφησαν πίσω τους οι αντάρτες που είχαν καταλάβει εδώ και δύο εβδομάδες 9 χωριά αλαουιτών στην περιοχή. « O στρατός ελέγχει εκ νέου από την Δευτέρα το βουνό  Nabi Achia και τις γύρω περιοχές στο βορρά της επαρχίας της Λαττάκεια », ανακοίνωσε στρατιωτική πηγή στο πρακτορείο SANA.Το αντιπολιτευτικό Παρατηρητήριο του Λονδίνου ΟSDH-που σύμφωνα με το γαλλικό δίκτυο « Βολταίρος » φυλάσσεται από την Μ16- επιβεβαίωσε ότι ο τακτικός στρατός ανακατέλαβε όλα τα στρατηγικά σημεία αλλά και τα χωριά. Eπέστρεψαν στις οικίες τους περίπου 20 000 χωρικοί και κατά εκατοντάδες έσπευσαν για αναγνώριση.

Από τις αρχές Αυγούστου, οι αντάρτες είχαν λανσάρει την επιχείρηση « Μάχη για την απελευθέρωση της ακτής ». Η Λαττάκεια θεωρείται η « Κυανή Ακτή » της Ανατολής και προσέλκυε πολλούς ευρωπαίους τουρίστες.Τα χωριά που υπέφεραν αυτήν την κτηνωδία βρίσκονται κοντά στο Qordaha που είναι o τόπος καταγωγής της οικογένειας Άσσαντ όπου και το μαυσωλείο του πατέρα του σημερινού προέδρου (L΄ orient le jour 19/08/13). Η πόλη της Λαττάκειας κατοικείται από πάρα πολλούς ελληνορθόδοξους και εκεί διαμένει και η μητέρα του επισκόπου Χαλεπίου Παύλου και μια από τις αδερφές του.

σφαγες λαττακεια 3Iατρική πηγή από το Κρατικό Νοσοκομείο της Λαττάκειας, δήλωσε ότι «περίπου διακόσιοι σωροί αμάχων, γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι, διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο μας, στο στρατιωτικό, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Assad καθώς και σε ιδιωτικές κλινικές από τις 9.00 το βράδυ της Δευτέρας, τοπική ώρα.» O ίδιος μάρτυρας πρόσθεσε: «Θα διεξαχθεί περαιτέρω εξέταση από ιατροδικαστές για να συνταχθεί μια τελική έκθεση σχετικά με τις ακριβείς συνθήκες της δολοφονίας τους ». Η πλειοψηφία των θυμάτων είναι ακρωτηριασμένα και φέρουν εμφανή πλήγματα από μαχαίρια που υποδηλώνουν τις γνωστές πρακτικές των γουαχαμπιστών.

Πηγές ανέφεραν ότι τους νεκρούς περισυνέλεξαν ο Ερυθρός Σταυρός,η Ερυθρά Ημισελήνος, και οι στρατιωτικές ιατρικές υπηρεσίες οι οποίοι ανέλαβαν και τη μεταφορά τους.Πολλά  πτώματα εκτός του ομαδικού τάφου κείτονταν στα σοκάκια και εντός των σπιτιών στα χωριά της επαρχίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν ξεκληριστεί ολόκληρες οικογένειες και δεν υπάρχει κανείς για την αναγνώριση. Μέχρι τώρα έχουν ταυτοποιηθεί μόνο 38 νεκροί.

 
σφαγες λαττακεια 4

Πηγές : Sana, sham news, NNL, documents sy,dampress


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου