Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Ρωσία, η προστάτιδα του Χριστιανισμού

 
Δύο άρθρα, ένα στα γαλλικά και ένα στα αγγλικά, για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι μια υπενθύμιση για τους όλους τους «δυτικούς» που έχουν, εθελοντικά, πάρει τον δρόμο της πολιτιστικής υποβάθμισης, ενώ η Ρωσία προσπαθεί να αποκαταστήσει τις παραδόσεις της και να προωθήσει την ευημερία του λαού της. Σε ποιο βαθμό οι Ρώσοι είναι πρόθυμοι ή ικανοί να προχωρήσουν σε αυτή την φαινομενικά αυθόρμητη, αποδεκτή από το λαό και φιλο-χριστιανική αντίδραση στη διάλυση του κομμουνιστικού κράτους, δεν είναι ακόμη γνωστό, αλλά φαίνεται ότι θέλουν να μαζέψουν τα κομμάτια της ζωής τους και του πολιτισμού τους, ακριβώς εκεί που σταμάτησε πριν από εκατό χρόνια.

Εκατομμύρια άνθρωποι, ένας ανυπολόγιστος αριθμός, έχασαν τη ζωή τους επί κομμουνισμού. Άλλοι έχασαν τα προς το ζην, άλλοι υπέστησαν βασανιστήρια, άλλοι οδηγήθηκαν σε γκούλαγκ και άλλοι έφυγαν από τη χώρα (οι τυχεροί), μέχρι που ήρθαν οι άνεμοι της αλλαγής. Πόσο ειρωνικό είναι ότι την ώρα που επιστρέφουν στις ρίζες τους, οι «δυτικοί» τα ξεπουλάνε όλα στο βωμό της «προοδευτικότητας» και του ακραίου φιλελευθερισμού.

Πρώτον, το γαλλικό άρθρο από την ιστοσελίδα Orthodoxie:

Σε ένα ντοκιμαντέρ που ονομάστηκε «Το δεύτερο βάπτισμα της Ρωσίας», με δημιουργό τον Επίσκοπο Ιλαρίωνα Alfeyev, που μεταδόθηκε την περασμένη Δευτέρα (15 Ιουλίου) από το τηλεοπτικό κανάλι Rossia, (δείτε το στο τέλος), ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε: "η ρωσική κοινωνία έχει επιστρέψει από μόνη της στις ρίζες της, με την χριστιανική θρησκεία, και τις πνευματικές αξίες, χωρίς καμία πίεση από το κράτος ή ακόμα και την Εκκλησία ... Ήταν μια φυσική αναγέννηση του ρωσικού λαού. Μπορείτε να αναρωτηθείτε γιατί. Οι άνθρωποι της ηλικίας μου, θυμούνται τον κώδικα των οικοδόμων του κομμουνισμού που ήταν στην πραγματικότητα μια απλοϊκή σύνοψη των ηθικών και θρησκευτικών αρχών όλων των σύγχρονων θρησκειών. Όταν αυτός ο κώδικας έπαψε να υπάρχει, ένα ηθικό κενό σχηματίστηκε, που δεν μπορούσε να το καλύψει τίποτα, εκτός από την επιστροφή στις αυθεντικές αξίες, τις θρησκευτικές αξίες» εξήγησε. Η υιοθέτηση της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης σηματοδότησε την εμφάνιση του ρωσικού έθνους και του συγκεντρωτικού κράτους. "Το ρωσικό έθνος και το ρωσικό κράτος βασίζεται σε αξίες κοινές στους κατοίκους μιας τεράστιας περιοχής στην Ευρώπη όπου η Ρωσία, η Ουκρανία και η Λευκορωσία βρίσκονται σήμερα."   
«Είναι μια μοναδική περιοχή πνευματικών αξιών και ένας σοβαρός παράγοντας για την επανένωση των λαών», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος. Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και το ρωσικό κράτος μπορούν να συνεργαστούν σε πολλούς τομείς. Μπορούν για παράδειγμα να βοηθήσουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τους φυλακισμένους, την εκπαίδευση των παιδιών και των νέων, την προώθηση των αξιών της οικογένειας. «Η Εκκλησία είναι ένας φυσικός εταίρος του κράτους σε αυτές τις περιοχές», σημείωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Στο τέλος του Ιουλίου, η Ρωσία, η Ουκρανία και η Λευκορωσία θα γιορτάσουν την 1025η επέτειο του εκχριστιανισμού του αρχαίου κράτους των Ρως. Εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί και στις τρεις χώρες. Στο ίδιο ντοκιμαντέρ, ο Ρώσος πρόεδρος αποκάλυψε ότι βαφτίστηκε ως παιδί. "Η μητέρα μου με είχε βαφτιστεί, και το κράτησε μυστικό από τον πατέρα μου, ο οποίος ήταν μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος. Εργαζόταν σε ένα εργοστάσιο, αλλά ήταν ωστόσο μέλος του σοβιετικού κόμματος. Έτσι αυτό άγγιξε εμένα προσωπικά πάρα πολύ και την οικογένειά μου. "

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να διαβάσουν ένα άρθρο στα αγγλικά στην ιστοσελίδα ‘Politically Incorrect’ που περιγράφει την απογοήτευση του Πούτιν με τους ηγέτες της Δύσης που κλείνουν τα μάτια τους στις διώξεις των χριστιανών στη Μέση Ανατολή και αλλού.

Εδώ είναι ένα απόσπασμα που δείχνει το συνεχές μαρτύριο των Χριστιανών:

Στο Ιράν, οι χριστιανοί πάστορες Saeed Abedini και Youcef Nadarkhani ξυλοκοπήθηκαν και βασανίστηκαν κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, και απειλούνται με εκτέλεση. Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο CBN, ο Ερυθραίος επιζών βασανιστηρίων με το όνομα "Φίλιππος" περιγράφει ιστορίες από τη δική του εμπειρία στα στρατόπεδα βασανιστηρίων στην έρημο του Σινά. "Σε ορισμένες περιπτώσεις, βασανίστηκαν απλώς και μόνο επειδή ήταν χριστιανοί», είπε. "Ήμουν κρεμασμένος στο ταβάνι για τρεις ημέρες, το αίμα σταμάτησε να τρέχει στα χέρια μου και η σάρκα άρχισε να στάζει κυριολεκτικά από τα χέρια μου."

Τέλος, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti έχει έναάρθρο σχετικά με τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, ο οποίος καταγγέλλει τoυς ερασιτεχνισμούς και την άγνοια των δυτικών χωρών στην προσπάθειά τους να αναμιχθούν στις υποθέσεις των αραβικών χωρών:

«Οι δυτικοί εταίροι μας συμπεριφέρονται σαν ταύρος σε υαλοπωλείο. Παρεμβαίνουν, καταστρέφουν τα πάντα στη χώρα και στη συνέχεια δεν ξέρουν τι να κάνουν. Μένω μερικές φορές έκπληκτος από τους αναλυτές τους και από την έλλειψη συνοχής στα σχέδιά τους», δήλωσε ο ηγέτης της ρωσικής κυβέρνησης κατηγορηματικά. Τι έφερε η "Αραβική Άνοιξη" που ήταν καλό; Ελευθερία; Εν μέρει. Στις περισσότερες από τις χώρες, οι συνέπειες ήταν αιματηρές επιθέσεις, αλλαγές καθεστώτος και διαρκή προβλήματα ", συνέχισε ο Μεντβέντεφ. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η Δύση πιέζει συχνά ολόκληρους λαούς πάνω από το χείλος του γκρεμού, στο σημείο χωρίς επιστροφή.



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου