Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Νίξον: «Όχι Εβραίοι. Είμαστε ανένδοτοι όταν λέω όχι Εβραίοι»

 
«Αντισημιτικές δηλώσεις» ακούγεται να κάνει ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Νίξον στις συζητήσεις με τους επισκέπτες στο Οβάλ Γραφείο και τηλεφωνικά στο Λευκό Οίκο, σε ηχογραφημένες συνομιλίες που κυκλοφόρησαν την Πέμπτη.

Οι 340 ώρες των κασετών, που καλύπτουν την περίοδο από τις 9 Απριλίου 1973 έως τις 12 Ιουλίου 1973, κυκλοφόρησαν από τη Προεδρική Βιβλιοθήκη Νίξον. Είναι η τελευταία σειρά τέτοιων ταινιών που κυκλοφορεί η βιβλιοθήκη.

Σε μια τηλεφωνική συζήτηση στα μέσα Απριλίου με τον εβραϊκής καταγωγής Henry Kissinger, ο οποίος την εποχή εκείνη ήταν σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, ο Νίξον εκφράζει την ανησυχία του ότι οι Εβραίοι θα τορπιλίσουν μια επερχόμενη σύνοδο κορυφής ΗΠΑ-Σοβιετικής Ένωσης. Αν αυτό συμβεί, λέει ο Νίξον: «Επιτρέψτε μου να πω, Henry, ότι θα είναι το χειρότερο πράγμα που θα συμβεί στους Εβραίους στην αμερικανική ιστορία.", Πρόσθεσε, "Αν τορπιλίσουν αυτή τη σύνοδο - και θα μπορούσε να το ναυαγήσει για άλλους λόγους - θα ρίξω το φταίξιμο πάνω τους, και θα το κάνω δημοσίως στις 9 το βράδυ μπροστά σε 80 εκατομμύρια ανθρώπους".


Και συνέχισε: "Βάζουν το εβραϊκό συμφέρον πάνω από το συμφέρον της Αμερικής, και είναι γ…. καιρός ο Εβραίος στην Αμερική να συνειδητοποιήσει ότι είναι Αμερικανός πρώτα και μετά Εβραίος."

Σε μια κασέτα της 1ης Μαΐου, που είναι χαρακτηρισμένη από τη Βιβλιοθήκη ως «Η εβραϊκή καταγωγή του Garment», (“GarmentsJewish background”) αναφερόμενος στο βοηθό του Νίξον και δικηγόρο Leonard Garment (φώτο), ο Νίξον ακούγεται να φωνάζει “Goddamn his Jewish soul” ("Ανάθεμα την εβραϊκή ψυχή του") και μετά να λέει ότι θέλει να απολύσει τον Garment για ένα ακατάλληλο σχόλιο.

Όταν ρωτήθηκε για τους υποψηφίους, ο Νίξον λέει στην προεδρική σύμβουλο Anne Armstrong δεν θα έπρεπε να υπάρχει "κανένας Εβραίος. Είμαστε ανυποχώρητοι όταν λέω όχι Εβραίοι. Αλλά ... οι Μεξικανοί είναι σημαντικοί. Οι Ιταλοί, Ανατολικοευρωπαίοι. Τέτοιου είδος άνθρωποι. "

Ο Nixon κατηγόρησε τους Εβραίους ότι κρατούν την αμερικανική εξωτερική πολιτική "όμηρο των Εβραίων που μετανάστευσαν από τη Σοβιετική Ένωση", και πρόσθεσε ότι «ο αμερικανικός λαός δεν πρόκειται να τους αφήσει να καταστρέψουν την εξωτερική μας πολιτική – ποτέ»."

Σε μια άλλη συνάντηση στο Οβάλ γραφείο, ο Νίξον είπε ότι οι έγχρωμοι δεν μπορούν να διοικήσουν την Τζαμάικα, δηλώνοντας«Μήπως ξέρεις έστω και μία χώρα μαύρων η οποία διοικείται σωστά»;


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (από εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου