Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Τα επεισόδια στην Πρεμετή οξύνουν τις ελληνοαλβανικές σχέσεις

Εντολή να εφαρμόζονται “αμοιβαίες διαδικασίες” κατά την είσοδο Ελλήνων πολιτών στην Αλβανία, έδωσε ο αστυνομικός διευθυντής στο συνοριακό σταθμό Κακαβιάς Αντμίρ Άμπρια, μετά την απαγόρευση εισόδου Αλβανών πολιτών στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, οι ελληνικές αρχές στις συνοριακές διαβάσεις της Κακαβιάς και της Κρυσταλλοπηγής αρνήθηκαν την είσοδο σε Αλβανούς πολίτες που δεν έχουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα. Οι πολίτες αυτοί έχουν βιομετρικά διαβατήρια, με τα οποία μπορούν να ταξιδέψουν στη ζώνη Σένγκεν, αλλά, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού “Top Channel”, από σήμερα οι ελληνικές αρχές “επιτρέπουν την είσοδο μόνο εκείνων των Αλβανών πολιτών που έχουν κανονική άδεια διαμονής στην Ελλάδα”. Ζητούν δε, από κάθε Αλβανό πολίτη που εισέρχεται στην ελληνική επικράτεια να έχει μαζί του συγκεκριμένο χρηματικό ποσό.
Ο Αντμίρ Άμπρια έδωσε εντολή να εφαρμόζονται αμοιβαίες διαδικασίες και από την αλβανική πλευρά και να μην περνά κανείς Έλληνας πολίτης “που δεν δικαιολογεί την είσοδό του”.
“Θα εφαρμοστούν αυστηρά όλα τα κριτήρια για τους Έλληνες πολίτες. Θα εφαρμόσουμε όλες τις νομικές απαιτήσεις, θα ζητήσουμε να αποδείξουν τα ποσά που διαθέτουν και τις κρατήσεις ξενοδοχείων, όπου θα διαμείνουν – με λίγα λόγια, αυτά που απαιτούνται και για τους Αλβανούς πολίτες” ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή του συνοριακού σταθμού Κακαβιάς, για την απόφαση αυτή έχει ενημερωθεί και η ελληνική πλευρά, ενώ μέχρι στιγμής έχει απαγορευτεί η είσοδος σε κάποιους Έλληνες πολίτες.
Σημειώνεται ότι μερίδα του αλβανικού Τύπου ισχυρίζεται πως οι ελληνικές μεθοριακές αρχές απαγορεύουν την είσοδο Αλβανών πολιτών στην Ελλάδα, σε μια κίνηση αντεκδίκησης για τα γεγονότα στην Πρεμετή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου