Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Δανία: Βραχιόλι με μικροτσίπ αντί πιστωτικής κάρτας

 
ΚΟ: Η είδηση είναι από το Euronews. Με το τρίπτυχο «ευκολία» - «ασφάλεια» - «μόδα» να είναι το ‘ατού’ του βραχιολιού, (και όλων αυτών των high-tech μαραφετιών), το ζητούμενο είναι η οριστική κατάργηση του χρήματος και η εισαγωγή σε μια αχρήματη κοινωνία και η αποδοχή του τσιπ (και μετά έχει κι άλλο…)
 
Ξεχάστε τις πιστωτικές κάρτες και τους κωδικούς pin. Ο νέος τρόπος πληρωμής είναι ένα βραχιόλι με ενσωματωμένο μικροτσιπ.
 
Οι πληρωμές και οι μεταφορές χρημάτων διαρκούν μόλις ένα δευτερόλεπτο όταν με τις πιστωτικές κάρτες χρειάζονται τουλάχιστον επτά.
 
Στο φεστιβάλ μουσικής στο Σκάντερμποργκ της Δανίας το βραχιόλι πληρωμής είχε την τιμητική του.
 
«Η τιμή πληκτρολογείται, βάζω το βραχιόλι στο μηχάνημα και πληρώνω αυτόματα», λέει ο Κιμ Γκόντικσεν, κάτοχος του συγκεκριμένου βραχιολιού.
 
Για την Μπετίνα Λικε Αντερσεν:«Μετά από μερικά ποτά είναι πολύ εύκολο να μας κλέψουν ή να χάσουμε τα χρήματά μας .Με αυτό το βραχιόλι τα λεφτά είναι πάντα μαζί μας.»
 
Ξεχάστε τις ουρές σε ταμεία, καταστήματα και σούπερμαρκετ. Το βραχιόλι πληρωμής με το ενσωματωμένο μικροτσίπ διευκολύνει τις συναλλαγές, φοριέται σαν κόσμημα και απαλλάσσει από το άγχος πιθανής κλοπής.
 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου