Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Ρατσιστική επίθεση μουσουλμάνου ποδοσφαιριστή σε διαιτητή: «Θα σπάσω κάθε κόκαλο στο ‘λευκό’ σου σώμα, θα κάψω το ‘λευκό’ σου σπίτι και θα σκοτώσω τη γυναίκα και τα παιδιά σου»

«Θα κάψω το ‘λευκό’ σου σπίτι, θα σκοτώσω τη γυναίκα και τα παιδιά σου και θα σπάω κάθε κόκαλο στο ‘λευκό’ σου σώμα» φώναζε ο ‘Βρετανός’ μουσουλμάνος ποδοσφαιριστής στον διαιτητή.

Όπως γράφει η Daily Mail, ο μουσουλμάνος ποδοσφαιριστήςWasar Ahmed, ξέσπασε σε ένα ρατσιστικό υβρεολόγιο και απείλησε ένα διαιτητή ότι θα σκοτώσει την οικογένειά του, αφού αποβλήθηκα κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Μόλις ο διαιτητής Ian Fraser έδωσε κόκκινη κάρτα στον 23χρονο Ahmed, εκείνος τον απείλησε: «Θα σπάσω κάθε λευκό κόκαλο του λευκού προσώπου σου".

Ενώ οι άλλοι παίκτες και οι θεατές κοίταζαν, ο Ahmed οδηγήθηκε έξω από το γήπεδο φωνάζοντας: "Θα κάψω το λευκό σπίτι σου θα σκοτώσω τη γυναίκα και τα παιδιά σου - Ξέρω πού ζεις. Θα έρθω και θα βρω το σπίτι σου".

Ο διαιτητής ρώτησε το όνομά του. Αλλά ο Ahmed αρνήθηκε και απάντησε με βρισιές mother f*cker και ‘f*ck off’. «Όταν το παιχνίδι τελείωσε, ο Ahmed ήρθε κοντά στο αυτοκίνητο του Fraser και τον κοίταζε ενώ έμπαινε μέσα. Συνελήφθη αμέσως μετά, όταν ο διαιτητής, ο οποίος έχει 30 χρόνια εμπειρίας στο να διαιτητεύει σε αγώνες, πήγε στο αστυνομικό τμήμα και έκανε επίσημη καταγγελία στην αστυνομία και την East Lancashire Football League.

Το περιστατικό έλαβε χώρα τον περασμένο Δεκέμβριο, στο ματς μεταξύ Daneshouse FC και Prairie Utd.

Ο 48χρονος Fraser είπε στην αστυνομία ότι «δεν του είχε συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο πριν, ότι αισθάνθηκε φόβο και ένιωσε σοκ". Είπε ότι φοβόταν περαιτέρω προβλήματα λόγω των απειλών.

Στο Δικαστήριο του Μπέρνλι, ο Αχμέντ, που είναι άνεργος, από το Burnley, παραδέχθηκε ότι απηύθυνε αυτές τις ρατσιστικές ύβρεις και απειλές και καταδικάστηκε σε οκτώ εβδομάδες φυλάκιση.

Ο Fraser, που είναι πατέρας δύο παιδιών, είπε: «Νομίζω ότι αυτή η καταδίκη πρέπει να λειτουργήσει αποτρεπτικά για άλλους αθλητές που επιτίθενται λεκτικά σε διαιτητές και στη συνέχεια θεωρούν ότι μπορεί να την γλυτώσουν. «Γενικά, είμαι πολύ χοντρόπετσος, αλλά δεν είναι δυνατόν να ανεχθεί κανείς κάτι τέτοιο - ειδικά όταν κάποιος καταφεύγει σε απειλές εναντίον μου και εναντίον της οικογένειάς μου".

 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

http://redskywarning.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου