Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΗΠΑ: Απαγόρευσαν σε 4χρονη να καλλιεργεί λαχανικά στο σπίτι της!

 
Με κάθε μέρα που περνά, φαίνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, "γη της ελευθερίας και πατρίδα του γενναίου" (“Land of the Free and Home of the Brave”) γίνεται όλο και περισσότερο σαν την κομμουνιστική Ρωσία, όπου οι άνθρωποι δεν είχαν τη δυνατότητα να καλλιεργούν τη τροφή τους εκτός εάν το κράτος τους το  "επέτρεπε".

Ακόμα και όταν οι πολίτες απλά προσπαθούν να συντηρήσουν τους εαυτούς τους χρησιμοποιώντας τις πιο βασικές δεξιότητες – την κηπουρική – το κράτος παρεμβαίνει. Ο Οργανισμός Ανάπτυξης της Υπαίθρου του αμερικάνικου υπουργείου Γεωργίας (USDA) απαγορεύει στην Rosie, ένα εργατικό 4χρονο κοριτσάκι από τη Νότια Ντακότα, από το να χρησιμοποιήσει ένα μικρό, αχρησιμοποίητο χώρο έξω από το επιδοτούμενο από το κράτος σπίτι της, για να καλλιεργεί λαχανικά.

Η μητέρα της Rosie, η Mary (τα ονόματα άλλαξαν για την προστασία της ταυτότητας του παιδιού), ζει μόνη της (με το παιδί) και έχει σοβαρή αναπηρία. Αυτή και η κόρη της ζουν με ένα επίδομα αναπηρίας 628 δολαρίων το μήνα. Τα λαχανικά στον κήπο που καλλιεργεί με φροντίδα, λίγο έξω από εξώπορτα του σπιτιού, η μικρούλα Rosie παρέχουν φρέσκο ​​και υγιές συμπλήρωμα στη διατροφή τους το οποίο δεν θα μπορούσαν διαφορετικά να αντέξουν εύκολα οικονομικά.

Ο Rosie ξεκίνησε τον κήπο τον Μάιο του 2013, αλλά τώρα η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων έχει παραγγείλει να αφαιρεθεί ο κήπος αυτή την εβδομάδα!

Ο λόγος;

Η κηπουρική αντιβαίνει προφανώς στους κανόνες που θέτει ο Οργανισμός Ανάπτυξης της Υπαίθρου του USDA, το οποίο απαγορεύει τους κατοίκους να έχουν δομές κάθε είδους μέσα σε διαμορφωμένους χώρους.

Αναρωτιέται κανείς αν το USDA σχεδιάζει να θεσπίσει και «κανόνες» σχετικά με την αναπνοή του αέρα στις επιδοτούμενες περιοχές;

Οι ομοσπονδιακοί γραφειοκράτες φαίνεται να πιστεύουν ότι έχουν στην εξουσία τους τα άτομα εκείνα που λαμβάνουν κάθε είδους κρατική βοήθεια και ότι μπορούν να θεσπίζουν ό,τι "κανόνες" θέλουν.


Διάβασε σχετικά:
 
 

...Η νομοθεσία, τόσο στις Η.Π.Α. όσο και σταδιακά στην Ευρώπη, κινείται προς την κατεύθυνση της ολιγοπώλησης της αγοράς, αφού οι όλο και αυστηρότερες προδιαγραφές για καθαρότητα, νεότητα και τρόπου παραγωγής των προϊόντων φωτογραφίζουν ουσιαστικά τα βιομηχανικά προϊόντα και μόνο αυτά. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η δύναμη και η επιρροή μεγάλων πολυεθνικών προς τους διαμορφωτές αντίστοιχων νόμων και αποφάσεων, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις Η.Π.Α.

 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

http://redskywarning.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου