Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες σκότωσαν (;) τη Νταϊάνα

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ερευνά νέες πληροφορίες που προέρχονται από τα πεθερικά ενός πρώην στρατιώτη

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξετάζει τις νέες πληροφορίες που διαθέτει, σχετικά με το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του συντρόφου της Ντόντι αλ-Φαγέντ το 1997. 

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου δεν ανέφερε ποιες είναι οι πληροφορίες που διαθέτει, ούτε την πηγή από όπου προήλθαν, αλλά το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News μετέδωσε ότι οι πληροφορίες προέρχονται από τα πεθερικά ενός πρώην στρατιώτη, που πέρασε από τη Βασιλική Στρατιωτική Αστυνομία.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, της Μεγάλης Βρετανίας ο νέος ισχυρισμός για το θάνατο της Νταϊάνα αναφέρει ότι η πριγκίπισσα δολοφονήθηκε από ένα μέλος των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων. Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες. Τόσο το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association (PA), όσο και ο τηλεοπτικός σταθμός Sky News, μετέδωσαν ότι τα νέα αυτά στοιχεία δόθηκαν στην Σκότλαντ Γιαρντ, από τη Βασιλική Στρατιωτική Αστυνομία.

 

Σε ανακοίνωση της η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε απλά ότι εξετάζει τις πληροφορίες τις οποίες ελέγχει για την αξιοπιστία τους. 

«Δεν πρόκειται για επανέναρξη της έρευνας» ανακοίνωσε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι η αναθεώρηση των νέων πληροφοριών δεν είναι μέρος της «Επιχείρησης Paget» που ήταν η κωδική ονομασία, που δόθηκε στην αστυνομική έρευνα σχετικά με τις θεωρίες συνωμοσίας για αυτό το αυτοκινητιστικό ατύχημα. Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όλες αυτές οι θεωρίες ήταν αβάσιμες.

Η Νταϊάνα, πρώην σύζυγος του πρίγκιπα Καρόλου, διαδόχου του βρετανικού θρόνου, και ο σύντροφός της Ντόντι αλ-Φαγέντ γιος του αιγύπτιου επιχειρηματία Μοχάμεντ αλ-Φαγέντ σκοτώθηκαν σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στις 31 Αυγούστου του 1997 στο Παρίσι. Ο πατέρας του Ντόντι, και πρώην ιδιοκτήτης των πολυκαταστημάτων Harrods, ισχυρίστηκε ότι το ζευγάρι είχε σκοτωθεί μετά από διαταγή του βρετανικού κατεστημένου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


http://www.protothema.gr/world/article/303060/nea-stoiheia-gia-ton-thanato-tis-prigipissas-daiana/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου