Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΠΑΡΤΕ ΤΟΥ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ

20130831-195135.jpg

Bρυξέλλες, Δ.Πορφύρης /Π.Σταφυλά


« Να πάρουμε το Νόμπελ Eιρήνης από τον Ομπάμα », τιτλοφορείται άρθρο του Uli Windisch που φιλoξενείται στο ελβετικό Les observateurs.ch . Μεταξύ άλλων αναφέρει :
« Κάποιοι ειδικοί αναλυτές κατηγορούν τον πρόεδρο Ομπάμα ότι θέλει να βοηθήσει τους ισλαμιστές και κυρίως τους λεγόμενους Αδελφούς Μουσουλμάνους , παντού και όπου αυτό είναι δυνατό, χωρίς να υπολογίζει τις καταστροφικές συνέπειες για τις χώρες.
Οι ΗΠΑ διατείνονται ότι ενεργούν για λόγους ηθικούς ανθρωπιστικούς…την ίδια ώρα οι ΗΠΑ μοιάζουν μ’ένα κράτος αμφιλεγόμενο,αυταρχικό,ολοκληρωτικό που χρησιμοποιεί όλα τα μέσα νόμιμα και παράνομα για να υπερσπιστεί τα συμφέροντά του περιφρονώντας παράλληλα αυτά όλων των άλλων 
χωρών και αδιαφορώντας για τις μαζικές δολοφονίες και διωγμούς των χριστιανών μέσα σ’αυτές τις χώρες χωρίς την παραμικρή αντίδραση…Για να τελειώνουμε με την « Obamamania » ας του πάρουμε το Νόμπελ ειρήνης ενώ αυτός θα χαρτοπαίζει κοιτάζοντας στην τηλεόραση τον πολεμικό του στόλο να επιτίθεται στη Συρία και να σκοτώνει ακόμη περισσότερο κόσμο σαν να πρόκειται για τρομοκράτες.»
Η Iρλανδικής καταγωγής Mairead Maguire, (Nobel ειρήνης 1976), αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στο συριακό δήλωσε : « Κατηγορούν τον πρόεδρο Άσσαντ για χρήση χημικών όπλων εναντίον του λαού του αλλά δεν έχουν καμιά απόδειξη γι’ αυτό, αντίθετα οι αντάρτες είναι αυτοί που χρησιμοποίησαν τέτοιου είδους όπλα. » (Warisacrime.org)
« Το ερώτημα που οφείλει να τεθεί είναι ποιό συμφέρον θα είχε ο Άσσαντ να χρησιμοποιήσει αέριο σαρίν στη γειτονιά που είχαν καταλύσει οι επιθεωρητές του ΟΗΕ και μέσα στο ίδιο του το περιβάλλον και σε μια περιοχή όπου μια ενδεχόμενη χρήση θα επέφερε συνέπειες στους ίδιους του τους στρατιώτες. Προσωπικά εγώ , δεν ενστερνίζομαι αυτές τις κατηγορίες κατά της κυβέρνησης Άσσαντ».
H ίδια, κάλεσε τον Υπ.Εξ. της Αγγλίας William Hague και τον ομόλογό του της Γαλλίας Laurent Fabius να σταματήσουν να υπεραμύνονται στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία η οποία δεν θα έχει άλλο αποτέλεσμα παρά να βυθίσει τους λαούς της Μέσης Ανατολής σε ακόμη περισσότερη βία και αίμα.
Στην επίσημη έκθεση που συνέταξε μετά από μια 10μερη επίσκεψη σε Λίβανο και Συρία ως επικεφαλής 16μελούς αντιπροσωπείας 8 χωρών, επισημαίνει : « Κατά την επίσκεψή μας επισκεφθήκαμε στρατόπεδα προσφύγων και πληγείσες κοινότητες.Συναντηθήκαμε με θρησκευτικούς ηγέτες, μαχητές, κυβερνητικούς εκπροσώπους, αντιπροσωπείες της αντιπολίτευσης και πολλούς άλλους ,θύτες και θύματα.
1.Από επίσκεψη σε στρατόπεδα προσφύγων στο Λίβανο :
Μια γυναίκα μας είπε : “Πριν την διαμάχη που ξέσπασε είμασταν ευτυχισμένοι και είχαμε μια καλή ζωή (υπήρχε δωρεάν παιδεία ,δωρεάν υγεία ,επιδοτήσεις για το πετρέλαιο στη Συρία),και τώρα ζούμε μέσα στη φτώχεια “. Η κόρη της και ο εγγονός της (φαρμακοποιός και μηχανικός αντίστοιχα) , στο τσιμέντο μην έχοντας ούτε ένα στρώμα μας κατήγγειλαν ότι αυτή η βία ξέσπασε προς γενική έκπληξη όλων και εξαπλώθηκε τόσο αστραπιαία που υπέστησαν σοκ. « Ξένοι μαχητές ήρθαν στη Χομς πήραν τα σπίτια μας ,βίασαν τις γυναίκες, σκότωσαν τους νέους που αρνήθηκαν να ενταχθούν στις τάξεις τους και πολλοί έφυγαν τρομοκρατημένοι. » Μας κατήγγειλαν επίσης ότι οι ξένοι μαχητές προέρχονταν από πολυάριθμες χώρες όπως Λίβυοι, Σαουδάραβες, Τυνήσιοι, Τσετσένοι ,Αφγανοί, Πακιστανοί από τα Ηνωμένα Εμιράτα ,Λιβανέζοι, Ιορδανοί, Τούρκοι ,Ευρωπαίοι, Αυστραλοί.Οι συμμορίες αυτές είναι χρηματοδοτούμενες και εκπαιδευμένες από ξένες κυβερνήσεις.Φορούν ζακέτες αυτοκτονίας σε πολίτες και απειλούν να τους ανατινάξουν αν δεν κάνουν ό,τι τους πουν.Σύριοι πρόσφυγες σε Τουρκία και Ιορδανία αντιμετωπίζονται άσχημα.Κάποιες σύριες κοπέλες προσφυγοπούλες πουλήθηκαν για γάμους εξαναγκασμού στην Ιορδανία.
2.Από επίσκεψη σε Νοσοκομεία:
Επισκεφθήκαμε και είδαμε πολλούς τραυματίες.Ένας μετριοπαθής σουννίτης ιμάμης μας διηγήθηκε πως τον απήγαγαν οι τζιχαιστές, πως τον βασάνισαν του ακρωτηρίασαν ένα αυτί,επιχείρησαν να του κόψουν το λαιμό, τα πόδια και τον εγκατέλειψαν ημιθανή για να πεθάνει…Κατήγγειλε κι αυτός ότι πρόκειται για τζιχαιστές που προέρχονται από το εξωτερικό. Ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης μας διαβεβαίωσε ότι έχουν αιχμαλωτίσει τζιχαιστές που προέρχονται από 29 χώρες συμπεριλαμβανομένων τσετσένων και ιρακινών και πολλών άλλων εθνικοτήτων.Το υπουργείο Υγείας μας πρόβαλε ντοκυμαντέρ με φρικτά εγκλήματα που διέπραξαν οι τζιχαιστές και τον τρόμο που ενσπείρουν αφού δολοφονούν γιατρούς και καταστρέφουν τις νοσοκομειακές υποδομές με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται το κράτος να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες αυτού του κρίσιμου τομέα.Υπάρχουν 50.000 ξένοι τζιχαιστές που δραστηριοποιούνται στη Συρία.Αυτοί επιδίδονται στην συστηματική καταστροφή των υποδομών του συριακού κράτους (δίκτυο ηλεκτρισμού, πετρελαίου,αερίου,πυλώνες υψηλής τάσης, νοσοκομεία, σχολεία,δημόσια κτίρια, αρχαιολογικούς χώρους, τόπους λατρείας).Με τη βία επιβάλουν τη « Σαρία » και αναστέλουν την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του συριακού λαού.Βασανίζουν και σκοτώνουν όσους αρνούνται να συστρατευτούν μαζί τους.Διακατέχονται από ξένες θρησκευτικές πεποιθήσεις ως προς τον συριακό λαό κι αυτό τους διευκολύνει στο να διαπράτουν τις πιο εγκληματικές πράξεις όπως δολοφονίες και βασανιστήρια κατά των αντιπάλων τους.Στο αίσθημα της γενικότερης ανασφάλειας συμβάλει και το φαινόμενο των απαγωγών για οικονομικά οφέλη ή άσκηση πολιτικών πιέσεων.Χιλιάδες αθώοι έχουν εξαφανισθεί ανάμεσά τους και οι δύο επίσκοποι Youhanna Ibrahim και Paul Yazigi καθώς και πάρα πολλοί ιερείς και ιμάμηδες.
Αντίστοιχη ήταν η τοποθέτηση του Eric Denécé Διευθυντή του Γαλλικού Κέντρου Έρευνας Πληροφοριών (CF2R) σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο ΒFM tv :« Για μια ακόμη φορά είμαι πεπεισμένος ότι πρόκειται για ένα καθ’ολοκληρία μοντάζ.Όλα είναι απολύτως πλαστά.Αυτά εξυπηρετούν μια νέα εκστρατεία κατά της κυβέρνησης Άσσαντ…τα βίντεο είναι χονδροηδέστατα.Είναι σκηνοθετημένα.Όλα είναι ενορχηστρωμένα.Το προεδρικό Μέγαρο απέχει μόλις 4 χιλιόμετρα από την περιοχή της αποδιδόμενης επίθεσης.Όλοι ξέρουμε ότι το αέριο μεταφέρεται με τον άνεμο και θα έφθανε ως εκεί.Ποτέ ο συριακός στρατός δεν θα επιχειρούσε μια τέτοια ενέργεια εκτός κι αν ήθελε να εξολοθρεύσει τον ίδιο τον Πρόεδρό του αλλά και τους επιθεωρητές του ΟΗΕ που διέμεναν πολύ κοντά στην περιοχή… ».Απέκλεισε επίσης, και με βάση τις εικόνες ότι πρόκειται για στρατιωτικό σαρίν αλλά ενδεχομένως για ένα άλλο αέριο αν κρίνει από τις εικόνες όπου εμφανίζονται άτομα με αναπνευστικά προβλήματα. « Σήμερα κανείς δεν μπορεί να πει ότι ευθύνεται η κυβέρνηση .Όμως δεν υπάρχει τίποτα εναντίον της. » Ενώ δήλωσε ότι « πληροφορίες συλλέγουν όλοι ,δεν συλλέγουν μόνο Γαλλία Αγγλία, ΗΠΑ αλλά και Ρωσία, Κίνα, Ιράν και αυτές ποικίλουν ». Αντίστοιχες δηλώσεις του φιλοξενεί και το Le Temps d΄ Algerie.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν κι αυτοί που υπερθεματίζουν ένα χτύπημα στη Συρία.Ο « Οργανισμός της Ισλαμικής Συνεργασίας » (ΟCI) που συμπεριλαμβάνει 57 μουσουλμανικά κράτη- μέλη κάλεσε την Τετάρτη με ψήφισμά του σε μια αποφασιστική δράση εναντίον της Συρίας που τη θεωρεί νομικά και ηθικά υπεύθυνη για την αποδιδόμενη επίθεση με χημικά στις 21 Αυγούστου(Ηuffington Post).H Δύση έσπευσε ν’ανταποκριθεί στα κελεύσματα τους , πριν αναδειχθεί τι πραγματικά συνέβη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου