Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΗΠΑ: Πανεπιστήμιο «ανεβάζει» την τελική βαθμολογία μόνο σε Αφρο-Αμερικάνους φοιτητές

 
Οι διευθυντές των σχολών στο Winston-Salem State University (WSSU) αυξάνουν συστηματικά τους τελικούς βαθμούς των Αφρο-Αμερικάνων φοιτητών, λένε τρία πρώην μέλη του WSSU στοCampus Reform.

Η πρώην Διευθύντρια του τμήματος Ακαδημαϊκής ΤεχνολογίαςShira Hedgepeth, μαζί με δύο πρώην καθηγητές μίλησαν στην ιστοσελίδα ‘Campus Reform’ υπό τον όρο της ανωνυμίας, και κατήγγειλαν ότι στο ιστορικά μαύρο κολλέγιο αυξάνουν συστηματικά τους τελικούς βαθμούς των Αφρο-Αμερικανών φοιτητών, προκειμένου να ανυψώσουν το κύρος της σχολής.

"Σε μερικούς φοιτητές άλλαξαν οι τελικοί τους βαθμοί, με βάση τη φυλή τους," είπε η Hedgepeth. "Αυτή είναι μια συνηθισμένη καταγγελία πολλών με τους οποίους έχω εργαστεί στη σχολή."

"Κανενός Καυκάσιου (λευκού) ή μη αφρο-Αμερικάνου φοιτητή ...δεν άλλαξαν οι βαθμοί", πρόσθεσε.

Το Campus Reform παρέλαβε έγγραφα από ένα από τα πρώην μέλη που φαίνεται να επικυρώνει αυτές τις αξιώσεις, αλλά έχει επιλέξει να μην δημοσιεύσει αυτά τα αρχεία λόγω της ανησυχίας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να παραβιάζει το Νόμο περί Δικαιωμάτων της Οικογενειακής Εκπαίδευσης και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αποκαλύπτοντας τα ονόματα και τους βαθμούς των μαθητών.

Σύμφωνα με την Hedgepeth, (φωτο) και τους δύο πρώην καθηγητές που παρέμειναν ανώνυμοι, επειδή φοβούνται ότι αν γίνουν γνωστοί μπορεί να κινδυνεύσει η συνταξιοδότησή τους, οι εκπαιδευτές άλλαζαν την τελική βαθμολογία προς τα πάνω για να «φροντίζουν τους Αφρο-Αμερικάνους φοιτητές».

«Δεν υπάρχει άλλο κίνητρο», είπε η Hedgepeth. "Εάν εργάζεσαι σε αυτό το πανεπιστήμιο ξέρεις. Ό, τι έγινε, έγινε για να βεβαιωθούμε ότι εξυπηρετούμε τους Αφρο-Αμερικανούς φοιτητές".

Ο εκπρόσωπος του πανεπιστημίου, Aaron Singleton, είπε στοCampus Reform ότι το πανεπιστήμιο δεν είχε λάβει καμία καταγγελία.

Σύμφωνα με έναν από τους πρώην καθηγητές, όμως, αρκετά μέλη έχουν καταθέσει πολυάριθμες καταγγελίες οι οποίες αγνοήθηκαν.

«Έχω καταγγείλει τα πάντα», είπε ο καθηγητής. "Αμφιβάλλω ανέγινε κάτι."

«Όλοι στη σχολή, λευκοί και μαύροι είναι πολύ φοβισμένοι για να μιλήσουν», είπε ένας από τους καθηγητές. "Το τμήμα λειτουργεί με το φόβο των αντιποίνων. Αν μιλήσεις θα υπάρχουν αντίποινα. "

Η Hedgepeth έφυγε από το πανεπιστήμιο το 2011. Η Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης έκτοτε έκρινε ότι ήταν θύμα φυλετικών διακρίσεων όταν έφυγε. Έχει τώρα δύο εκκρεμείς αγωγές που κατατέθηκαν κατά της σχολής.


Παρέμβαση του αμερικάνικου Υπουργείου "Δικαιοσύνης" για να πέσει η βάση στις προσλήψεις αστυνομικών, προκειμένου να περάσουν περισσότεροι μαύροι που δεν είχαν καταφέρει να πιάσουν τη βάση. Πως τα σχολεία στις ΗΠΑ δίδουν ‘χαριστικά’, καλούς βαθμούς και πτυχία σε μαύρους μαθητές.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου