Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΗΠΑ: Νόμος στην Καλιφόρνια υποχρεώνει τα σχολεία να αφήνουν τους μαθητές να «επιλέγουν» την τουαλέτα που ταιριάζει στην «ταυτότητα φύλου» τους

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Jerry Brown, υπέγραψε την Δευτέρα το νόμο 1266. Ο νόμος αυτός υποχρεώνει τα σχολεία, μεταξύ άλλων να επιτρέπουν την πρόσβαση στις τουαλέτες και τα αποδυτήρια στους μαθητές σύμφωνα με την «επιλογή» τους, δηλαδή σύμφωνα με τη «γνώμη» που έχει ο κάθε μαθητής ή μαθήτρια για το φύλο του/της. Ο νόμος είναι ο πρώτος αυτού του είδους της στις ΗΠΑ.

"Η τρέχουσα νομοθεσία ασχολήθηκε με αυτό το ευαίσθητο θέμα, για κάθε περίπτωση χωριστά," λέει η Karen England, διευθύντρια του ‘Capitol Resource Institute’, μίας ομάδας που υπερασπίζεται τον ‘παραδοσιακό’ γάμο, "αλλά αυτό το νομοσχέδιο δεν επρόκειτο ποτέ να βοηθήσει μερικά παιδιά που δοκιμάζουν δυσφορία σχετικά με το φύλο, αλλά πρόκειται για την προώθηση της ριζοσπαστικής ατζέντας των λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών, χρησιμοποιώντας το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα για να εξαναγκάσουν τα παιδιά μας να αποδεχτούν αυτό το τρόπο ζωής".

«Αυτός ο νόμος αφαιρεί τα δικαιώματα της ιδιωτικής ζωής των μαθητών, βάζει τα παιδιά μας σε κίνδυνο και περιορίζει την εξουσία των τοπικών διευθύνσεων εκπαίδευσης," συνεχίζεται η England. "Ο AB 1266, δεν απαιτεί οι μαθητές να αποδείξουν αυτό που ισχυρίζονται, ότι έχουν δηλαδή, προβλήματα ταυτότητας φύλου, κι έτσι οι διευθύνσεις των σχολείων θα πρέπει να στηριχθούν στα λόγια του παιδιού, όταν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες του αντίθετου φύλου."

«Ο νόμος δεν προβλέπει μέτρα ασφαλείας για την πρόληψη καταχρήσεων της πολιτικής αυτής-και θα έχουμε αγωγές και από τις δύο πλευρές, διότι τα σχολεία δεν έχουν καμία εξουσία να προστατεύσουν πλήρως την πλειοψηφία των μαθητών," καταλήγειη England. "Οι ομοφυλόφιλοι ακτιβιστές αναγκάζουν όλα τα δημόσια σχολεία της Καλιφόρνια να δεχτούν την ατζέντα τους σε βάρος των πιο ευάλωτων, των παιδιών μας."


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου