Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

To… βλακ άουτ της Σαντορίνης

Σαντορίνη. Ο δημοφιλέστερος τουριστικός προορισμός που θα υποδεχθεί 2 εκατ. τουρίστες φέτος. Κι όμως, επί 4 ημέρες το νησί αυτό δεν έχει ρεύμα ή έχει εκ περιτροπής. Ένα ατύχημα που θα μπορούσε να γίνει σε κάθε εργοστάσιο (εκτός κι αν ήταν σύγχρονο, αλλά στη ΔΕΗ όλα είναι απαρχαιωμένα) μετατράπηκε σε Βατερλό για την Επιχείρηση αλλά και για ορισμένους μεγαλόσχημους κυβερνητικούς παράγοντες.
Τέσσερα 24ωρα μετά και κανείς επίσημος δεν βγήκε να αναλάβει τις ευθύνες, να αποδώσει ευθύνες, να βρει λύσεις και να μην εξευτελίζεται η Ελλάδα σε όλο τον κόσμο. Βγήκαν το πρωί κάτι απίστευτοι τύποι που εκπροσωπούν τη ΔΕΗ και είπαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, ότι το δεύτερο μπλακ άουτ δεν έχει σχέση με το πρώτο, ότι ήταν 500 τόνοι γεννητριών που έπρεπε να μεταφερθούν, ότι καθυστέρησε το πλοίο κι άλλες τόσες ανοησίες.
Για τους καταστηματάρχες της Σαντορίνης που καταστρέφονται τίποτε. Για την αμαύρωση της εικόνας της Ελλάδας, στην καλύτερη τουριστική σεζόν της ιστορίας της, σιγή ιχθύος. Λες και το κράτος δε λειτουργεί την εβδομάδα του 15αύγουστου. Πάνε όλοι διακοπές και η χώρα είναι στον αυτόματο πιλότο.
Μόλις πέρασε η γιορτής της Παναγιάς εμφανίστηκαν κάποιοι υπουργοί και άλλα στελέχη να πουν ότι θα επισκεφτούν το νησί για να δώσουν κατευθύνσεις. Μα είναι αργά κύριοι και κυρίες. Αν σας πήρε ο ύπνος ή σας… έπνιξαν τα κύματα της θάλασσας επί 4 ημέρες τότε υπάρχει πρόβλημα. Είναι αδιανόητο να μην υπάρχει κεντρική κατεύθυνση σε ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα και να περιμένουμε όλοι από τους ανίκανους της ΔΕΗ να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Παρ’ ολίγο και θα έβγαινε ο… Φωτόπουλος να δώσει εντολές.
Η υπόθεση της Σαντορίνης δεν πρέπει να περάσει έτσι. Διότι θα υπάρξουν κι άλλες «Σαντορίνες» καθώς η ΔΕΗ επί χρόνια αφέθηκε. Δεν έκανε επενδύσεις, φαγώθηκαν εκατομμύρια, διοικήθηκε από ανίκανους (που μην το ξεχνάμε από κάποιους υπουργούς επελέγησαν) αλλά το λογαριασμό καλείται πάλι να τον πληρώσει ο κόσμος. Με τι μούτρα άραγε θα ζητήσουν νέες αυξήσεις το Σεπτέμβριο; Με τι μούτρα μας ζητούν και πληρώνουμε πανάκριβο τέλος υπέρ ΑΠΕ όταν η ΔΕΗ ζει ακόμη τη δική της… βιομηχανική επανάσταση;
Αλλά και από την πλευρά της κυβέρνησης θα πρέπει να το… κοιτάξουν. Αν κάποιοι κουράστηκαν από τη θερινή σιέστα σημαίνει ότι δεν κάνουν για τη δουλειά που τους ανατέθηκε. Είτε γιατί δεν κατάλαβαν το μέγεθος του προβλήματος που προέκυψε στη Σαντορίνη και κοιμήθηκαν, είτε επειδή δεν είναι ικανοί να δώσουν οδηγίες για την επίλυση του προβλήματος και περιμένουν πότε θα ξυπνήσει ο… Αρθούρος.  Όπως και να έχει, σε μια χρονική στιγμή που δυο – τρία καλά νέα είχαν δώσει θάρρος στους Έλληνες, έρχεται ένα… βλακ άουτ και η πολιτική εκμετάλλευση του θανάτου του νεαρού στο Περιστέρι, για να χύσουν την καρδάρα με το γάλα. Έτσι, όμως, δεν πάμε πουθενά, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τι μας περιμένει από Σεπτέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου