Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΗΠΑ: Αστυνομικός συλλαμβάνει μέσα σε σχολείο πατέρα που πήγε να διαμαρτυρηθεί για έναν αμφιλεγόμενο βιβλίο που έδωσαν στην κόρη του (video)

 
Απίστευτα πράγματα συνέβησαν σε συνεδρίαση σχολικού συμβουλίου σε σχολείο του New Hampshire (Νιου Χάμσαϊρ) των ΗΠΑ, όταν αστυνομικός συνέλαβε έναν πατέρα που εξέφρασε την οργή ​​του για ένα αμφιλεγόμενο βιβλίο που είχε ανατεθεί από το σχολείο στην κόρη του, μαθήτρια της ενάτης τάξης (14, 15 χρονών), το οποίο περιέχει μια σελίδα όπου περιγράφεται με πολύ γλαφυρό τρόπο μια σεξουαλική πράξη.

Από την πλευρά του σχολείου Gilford ισχυρίζονται ότι το βιβλίο, «Δεκαεννέα Λεπτά» (“Nineteen Minutes”) της εβραϊκής καταγωγής  συγγραφέα Jodi Picoult, (βιβλία της οποίας έχουν μεταφραστεί και στα ελληνικά, μεταξύ των οποίων και το συγκεκριμένο), περιέχει σημαντικά θέματα για ένα περιστατικό με πυροβολισμούς σε σχολείο. Αλλά κάποιοι γονείς πιστεύουν ότι οι σκηνές που περιγράφονται στο βιβλίο είναι ακατάλληλες για τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με το κανάλι WCVB - TV, το βιβλίο περιέχει μια παραστατική περιγραφή σεξ μεταξύ δύο εφήβων, κάτι το οποίο οι γονείς δεν γνώριζαν μέχρι που το βιβλίο είχε ήδη διανεμηθεί στα παιδιά.

- Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε συγκεκριμένο απόσπασμα -

«Σοκαρίστηκα όταν διάβασα την συγκεκριμένη παράγραφο», είπε ο William Baer στο EAG News. «Η γυναίκα μου έμεινε έκπληκτη από τις περιγραφικές σεξουαλικού περιεχομένου σκηνές που αναφέρονταν».

Κατόπιν αυτιού ο πατέρας πήγε στη συνάντηση του σχολικού συμβουλίου για να εκφράσει τις αντιρρήσεις του.

«Είναι παράλογο», είπε στο διοικητικό συμβούλιο του σχολείου.

«Κύριε, σας παρακαλώ να σέβεστε τους άλλους ανθρώπους» του είπε ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου του σχολείου.

«Όπως και εσείς σέβεστε την κόρη μου, σωστά ; Και τα παιδιά μου;» τους απάντησε.

Στη συνέχεια έφτασε ένας αστυνομικός, λέγοντας στον κ. Baer να τον ακολουθήσει.


«Θα με συλλάβετε, επειδή παραβίασα τον κανόνα των δύο λεπτών;», είπε ο πατέρας. «Υποθέτω ότι θα με συλλάβετε».


Λίγο αργότερα, ο Baer οδηγήθηκε έξω και του τοποθετήθηκαν χειροπέδες. Σύμφωνα με το WMUR - TV, κατηγορείται για ατίθαση συμπεριφορά (απείθεια) επειδή δεν ακολούθησε αμέσως τον αστυνομικό.

«Κατανοώ πλήρως το πώς νιώθει. Είναι πραγματικά μια τεράστια παραβίαση», είπε η σύζυγός του, Barbara Baer στο WCVB.

Η σχολική περιφέρεια δήλωσε ότι συνήθως στέλνουν ειδοποιήσεις στους γονείς πριν παραχωρήσουν το αμφιλεγόμενο βιβλίο, αλλά ξέχασαν να το πράξουν αυτή τη φορά.

«Πολλοί άνθρωποι στην εκπαίδευση και την κυβέρνηση πραγματικά πιστεύουν ότι τα παιδιά μας τους ανήκουν», είπε ο William Baer στο EAG News. «Ότι οι γονείς είναι μόνο οι κηδεμόνες που τα ταΐζουν και τους παρέχουν μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους. Αυτά τα περιστατικά από το σχολείο είναι ένα υποπροϊόν αυτής της κουλτούρας του «εμείς ξέρουμε καλύτερα». Πιστεύουν ότι έχουν την εξουσία να το κάνουν αυτό. Αν οι άνθρωποι ήταν περισσότερο εφησυχασμένοι τα πράγματα θα ήταν ακόμα χειρότερα».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου