Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΗΠΑ: «Αμφιλεγόμενες» οι απόψεις χριστιανής ηθοποιού επειδή λέει ότι πιστεύει στον Θεό και υποτάσσεται στον σύζυγό της

Η λέξη "αμφιλεγόμενη" δεν χρησιμοποιήθηκε από το περιοδικό ‘People’ πρόσφατα στην ιστορία της παρουσιάστριας του ABC,Robin Roberts και πως η μητέρα της την διαβεβαίωσε ότι «ο Θεός εγκρίνει την ομοφυλοφιλία». Την λέξη αυτή όμως  χρησιμοποίησε το ‘People’ για την ευαγγελική χριστιανή ηθοποιό CandaceCameron Bure.

Ο τίτλος στο άρθρο του Patrick Gomez ήταν «Πίστη, Οικογένεια, και Φουλ Σπίτι : Η πρώην παιδί σταρ μιλάει για τις αμφιλεγόμενες πεποιθήσεις της - και πώς αυτές  κατευθύνουν τη ζωή της ως μια παραδοσιακή σύζυγος και μητέρα».

Ο Γκόμεζ τονίζει ότι η Bure πιστεύει στην "υποταγή της συζύγου" και ξεσηκώνει την  φεμινιστική κριτική :

Οι πεποιθήσεις της Bure – που είναι μια πιστή ευαγγελική χριστιανή και αδελφή του χριστιανού ηθοποιού Kirk Cameron – είναι κάτι σαν αουτσάιντερ του Χόλιγουντ ... Γνωστή συγγραφέας σε χριστιανικούς κύκλους, η Bure υποστηρίζει τους παραδοσιακούς ρόλους στο γάμο, όπως περιγράφονται στη Βίβλο, στην οποία οι γυναίκες έχουν ένα ρόλο «υποταγής» στους συζύγους τους.

Το βιβλίο της “Balancing It All: My Story of Juggling Priorities and Purpose” πυροδότησε την φεμινιστική κριτικήΗ Bure λέει ότι ενώ η φωνή της είναι σεβαστή στο σπίτι, είναι λογικό ο σύζυγος να είναι η κεφαλή. Και στο γάμο της, είναι ο 40χρονος Val, ένας πρώην παίκτης του χόκεϊ, που είναι αυτός που διευθύνει την BureFamily Wines, έναν μικρό αμπελώνα.

«Έχουμε χωρίσει τις ευθύνες όσο πιο ομοιόμορφα γίνεται», λέει. Αλλά είναι ο σύζυγός της, ο οποίος είναι ο «ηγέτης» της οικογένειας. Και εκείνη δεν απολογείται για τη ρύθμιση αυτή : «Δεν πρόκειται σε όλους να αρέσει αυτό ή να συμφωνήσουν με την άποψή μου», λέει η Bure. «Αλλά, δεν πειράζει».

Η Bure είναι μια εργαζόμενη ηθοποιός που εργάζεται αυτή τη στιγμή σκληρά, ως μέρος του τρέχοντος cast του "Dancing Withthe Stars" του ABC. Φέρνει σαφώς φαγητό στο σπίτι.

Στην πίσω σελίδα, κάτω από μια φωτογραφία της Candace και τουVal, υπάρχει η λεζάντα : «Η παραδοσιακή της θέση στο να είναι σύζυγος : «Τιμώ τον Θεό όταν τιμώ τον σύζυγό μου», γράφει ηBure στο βιβλίο της “Balancing It All” (Εξισορρόπησέ τα Όλα). «Υποτάσσομαι στην ηγεσία του». Δημοφιλής στους ευαγγελικούς, η υποταγή της ως σύζυγος βασίζεται σε βιβλικά χωρία που λένε οι γυναίκες να είναι ενάρετες και υπάκουες στους συζύγους τους.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου