Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Φρίκη: Στο Σουδάν θα κρεμάσουν μια 27χρονη έγκυο επειδή αλλαξοπίστησε

Φρίκη: Στο Σουδάν θα κρεμάσουν μια 27χρονη έγκυο επειδή αλλαξοπίστησε

Η τιμωρία της θα ξεκινήσει με 100 βουρδουλιές επειδή παντρεύτηκε χριστιανό, κάτι που απαγορεύεται στην αφρικανική χώρα

Σε θάνατο δια απαγχονισμού καταδικάστηκε μια 27χρονη έγκυος γυναίκα από το Σουδάν επειδή αποφάσισε να παραμείνει Χριστιανή και να μην ασπαστεί εκ νέου το Ισλάμ.

Το δικαστήριο είχε δώσει προθεσμία τριών ημερών στην 27χρονη να επιστρέψει στην μουσουλμανική πίστη.

«Σας δώσαμε τρεις ημέρες περιθώριο για να απαρνηθείτε τη θρησκεία σας, αλλά επιμείνατε να μην επιστρέψετε στο ισλάμ. Σας καταδικάζω στην ποινή του θανάτου δια απαγχονισμού» δήλωσε ο δικαστής.

Η 27χρονη καταδικάστηκε, επίσης και σε 100 χτυπήματα με μαστίγιο για μοιχεία, επειδή παντρεύτηκε χριστιανό, κάτι που απαγορεύεται στο Σουδάν και καθιστά τον γάμο ανυπόστατο.

Η νεαρή γυναίκα, έγκυος 8 μηνών, κρατείται στη φυλακή μαζί με τον 20 μηνών γιο της, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, η οποία ζητεί την άμεση απελευθέρωσή της.

Οι πρεσβείες των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Ολλανδίας και του Καναδά κάλεσαν σε κοινή δήλωσή τους το Σουδάν να σεβαστεί το δικαίωμα της γυναίκας να επιλέξει ελεύθερα τη θρησκεία της.

«Ζητάμε από την κυβέρνηση του Σουδάν να σεβαστεί το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας, κυρίως το δικαίωμα να αλλάζει κανείς θρησκεία και πίστη» ανέφεραν σε κοινή τους ανακοίνωση.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η ποινή δεν θα εκτελεστεί για δύο χρόνια αφότου η 27χρονη γεννήσει.


http://www.protothema.gr/world/article/379141/friki-sto-soudan-tha-kremasoun-mia-27hroni-eguo-epeidi-den-aspastike-to-islam/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου