Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Οι εξωγήινοι υπάρχουν –και επισήμως

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι οι εξωγήινοι υπάρχουν. Τουλάχιστον, αυτό υποστήριξαν δύο αστρονόμοι του SETI (του οργανισμού για αναζήτηση εξωγήινης νοημοσύνης) στο αμερικανικό Κογκρέσο, ζητώντας τη συνέχιση της χρηματοδότησης για την έρευνα της ζωής πέρα από τη Γη.
Ο Dan Werthimer, διευθυντής του Ινστιτούτου SETI από το Κέντρο Έρευνας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Berkeley, είπε στην Επιτροπή της Βουλής για την Επιστήμη, το Διάστημα και την Τεχνολογία ότι η πιθανότητα εξωγήινης μικροβιακής ζωής είναι «σχεδόν 100 τοις εκατό». «Κατά τα τελευταία 50 χρόνια, υπάρχουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία και καταστάσεις που δείχνουν ότι υπάρχει παντού ζωή στον γαλαξία μας» δήλωσε ο Werthimer σε γραπτή κατάθεσή του, προσθέτοντας: «Η πιθανότητα να έχει εμφανιστεί ζωή κάπου αλλού και ίσως εξελιγμένη νοημοσύνη είναι εύλογη και εγγυάται την επιστημονική έρευνα».
Ο συνάδελφος του Werthimer, Seth Shostak, ένας ανώτερος αστρονόμος στο Ινστιτούτο SETI, είπε επίσης στο Κογκρέσο ότι πιστεύει πως οι πιθανότητες εξεύρεσης εξωγήινης ζωής είναι υψηλές. «Οι πιθανότητες να βρούμε εξωγήινη ζωή νομίζω είναι καλές και αν αυτό συμβεί, θα συμβεί μέσα στα επόμενα 20 χρόνια, ανάλογα με τη χρηματοδότηση» είπε ο Shostak στην επιτροπή.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες που το Κογκρέσο πραγματοποιεί ακρόαση με θέμα τους εξωγήινους. Τον Δεκέμβριο, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Επιστημών πραγματοποίησε δίωρη ακρόαση σχετικά με τη συνεχιζόμενη αναζήτηση για εξωγήινη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου