Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ειδικός του Χάρβαντ: Στρατεύματα του NATO θα αναπτυχθούν στην Ουκρανία

Ο τόπος ανάπτυξης των στρατευμάτων του NATO στην Ανατολική Ευρώπη θα είναι η Ουκρανία, δήλωσε την Τετάρτη σε συνέντευξή του στοRia Novosti, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Χάρβαντ, αμερικανός ειδικός σε ρωσικά θέματα, Francis Boyle.

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρά το γεγονός ότι το ζήτημα της τοποθέτησης ενός μόνιμου στρατιωτικού αγήματος του NATO στην Ανατολική Ευρώπη, επρόκειτο να συζητηθεί κατά τη σύνοδο κορυφής των ηγετών των κρατών μελών του NATO, τον Σεπτέμβριο, έχει, ήδη, επιλυθεί.
Όπως αναφέρεται από τον εμπειρογνώμονα η απόφαση «έχει ήδη ληφθεί» για την τοποθέτηση ενόπλων δυνάμεων της Συμμαχίας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Boyle η κρίση στην Ουκρανία είχε αρχικά προγραμματισθεί από Δύση, μέχρι τα όρια του πολέμου, και ότι το NATOθα έβρισκε δικαιολογία- οποιαδήποτε- για να αναπτύξει στρατεύματα στη χώρα.

«Η ουκρανική κρίση είχε προγραμματισθεί, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου. Ήταν ένα πολεμικό σχέδιο. Στη συνέχεια αναθεωρήθηκε και εφαρμόζεται. Νομίζω ότι (το NATO) σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο της Ουκρανίας από τους νεο-ναζί του Κιέβου και στη συνέχεια, τουλάχιστον dejure, θα τοποθετήσει τις στρατιωτικές δυνάμεις της Συμμαχίας στη χώρα, υπό ένα άλλο πρόσχημα», λέει ο Μπόιλε.

Ο διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων του NATO στην Ευρώπη, Philip Breedlove, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ενδεχόμενη αποχώρηση των στρατευμάτων της Συμμαχίας, είπε ότι « δεν είναι αναγκαίο να εξετασθεί μια τέτοια επιλογή».
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, τώρα τα πράγματα κινούνται βάσει του οργανωμένου σχεδίου.

Ταυτόχρονα, η Ρωσία που δεν αντιπροσωπεύει απειλή για κανένα μέλος του NATO, προσπαθεί να χρησιμοποιήσει κάθε δυνατό διπλωματικό μέτρο για την επίλυση της κρίσης, επιβεβαίωσε, μάλιστα,  και την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από τα ουκρανικά σύνορα. Αντίθετα οι ΗΠΑ και το NATO,  σκόπιμα επιτείνουν τη σύγκρουση.

«Βλέπουμε ότι τα βήματα ( τα μέτρα της Δύσης) είχαν αρχικά προγραμματισθεί. Όλα αυτά ( η κρίση στην Ουκρανία) χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα για την ανάπτυξη των στρατευμάτων του NATO», είπε.

Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, «σε μια ενδεχόμενη αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα με την Ουκρανία, θα έπρεπε να εξαλειφθεί η πρόκληση για τις ΗΠΑ, ωστόσο, θα προχωρήσουν, έτσι και αλλιώς , σε αυτό που έχουν σχεδιάσει».
Ο Boyle είναι πεπεισμένος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες με το πραξικόπημα στην Ουκρανία από τους νέο-ναζί, έχουν επιστρέψει στον Ψυχρό Πόλεμο.

Στην Ουκρανία στις 22 Φεβρουαρίου, έγινε μια αλλαγή της κυβέρνησης, που έχει σημεία πραξικοπήματος.

Η Βερχόβνα Ράντα εκδίωξε από την εξουσία τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, άλλαξε το σύνταγμα  και όρισε εκλογές στις 25 Μαΐου.

Η Μόσχα πιστεύει ότι η νομιμότητα των αποφάσεων της Ράντα είναι εν αμφιβολία και η νομιμότητα των εκλογών θα εξαρτηθεί από μια σειρά προϋποθέσεων, συμπεριλαμβανομένης της διαφάνειας και των συμφερόντων των περιφερειών.
--
Διεθνείς ειδήσεις-Διεθνή Νέα- Τι συμβαίνει στον Κόσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου