Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Βίντεο-σοκ από την Οδησσό: Αποτελείωναν με ρόπαλα όσους προσπαθούσαν να σωθούν!

Ουκρανοί εθνικιστές χτυπούσαν μέχρι θανάτου όσους εγκλωβισμένους πηδούσαν στο κενό

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι νέες εικόνες που έρχονται από την Ουκρανία, σχετικά με το μακελειό στην Οδησσό, όπου το βράδυ της Παρασκευής τουλάχιστον 39 άνθρωποι -στην πλειοψηφία τους φιλορώσοι- κάηκαν ζωντανοί.

Σε ένα νέο βίντεο που είδε το «φως» της δημοσιότητας απεικονίζονται Ουκρανοί εθνικιστές να χτυπούν και να πυροβολούν εγκλωβισμένους που πηδούν στο κενό για να σωθούν από τις φλόγες.

Οι άτυχοι πολίτες, πολλοί από τους οποίους βρέθηκαν στο κτίριο των Συνδικάτων αναζητώντας καταφύγιο από τα επεισόδια τα οποία σημειώνονταν γύρω τους, πηδούσαν από τα παράθυρα και κατέληγαν στο έδαφος τραυματισμένοι, για να λάβουν τα τελειωτικά χτυπήματα από ομάδες εθνικιστών που τους περίμεναν με όπλα και ρόπαλα.

Σοκ προκαλεί και ένα άλλο βίντεο το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή και δείχνει έναν άνθρωπο που μοιάζει να ανήκει στις δυνάμεις ασφαλείας της Ουκρανίας να σηκώνει το περίστροφό του και να πυροβολεί πολλές φορές προς το φλεγόμενο κτήριο, που είναι γεμάτο κόσμο.

Χθες, χιλιάδες εξοργισμένοι πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο, το οποίο καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από τη φωτιά και έγινε ο τάφος δεκάδων συμπολιτών τους για να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς και να διαδηλώσουν για το κύμα βίας που έχει συγκλονίσει την χώρα τους.

Την ίδια ώρα, 67 άτομα τα οποία κρατούνταν στο αρχηγείο της Αστυνομίας στην Οδησσό για τα πολύνεκρα επεισόδια αφέθηκαν ελεύθερα, μετά την πολιορκία του κτιρίου της αστυνομίας από φιλορωσους διαδηλωτές.

Ωστόσο, στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας δεν αποσαφηνίζεται αν υπάρχουν κι άλλα άτομα υπό κράτηση.



http://www.protothema.gr/world/article/376029/video-sok-apo-tin-odisso-apoteleionan-me-ropala-osous-prospathousan-na-sothoun/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου