Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΙΤΑΛΙΑ: Δικαστήριο επιβάλλει την Σαρία. Ιταλίδες καταδικάστηκαν γιατί έκαναν μπάνιο με μαγιό σε παραλία με μουσουλμάνους!

 
Τρεις Ιταλίδες πήγαν σε μια ιδιωτική παραλία στο θέρετρο Ταορμίνα. Εκεί βρίσκονταν κάποιοι Σαουδάραβες τουρίστες με τις γυναίκες τους οι οποίες φορούσαν το μπούρκα - μαγιό.

Οι Ιταλίδες σύρθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου το οποίο τις επέβαλε γερό χρηματικό πρόστιμο. Ο φιλο-Σαρία Ιταλός δικαστής έκρινε ότι οι γυναίκες έκαναν τους Σαουδάραβες να "αισθάνονται ντροπή" φορώντας μπικίνι μπροστά τους. Χαρακτήρισε δε ότι οι κοπέλες ήταν "αναίσθητες".

Διαβάζουμε την είδηση από την ιταλική ιστοσελίδα:

3 Ιταλίδες καταδικάστηκαν να πληρώσουν πρόστιμο 2.582 ευρώ η κάθε μία, επειδή φορούσαν μπικίνι σε μια παραλία στην Ταορμίνα στην οποία βρίσκονταν ορισμένες οικογένειες μουσουλμάνων.

Διαβάζεις την είδηση​​, και λες πλάκα θα είναι, αλλά όχι, δεν είναι. Το Ειρηνοδικείο της Μεσσήνης της Σικελίας (ιταλ. Messina, ιδρύθηκε από Έλληνες αποίκους και  πήρε το όνομά της προς τιμήν της πελοποννησιακής Μεσσήνης) καταδίκασε τρεις κοπέλες να πληρώσουν χρηματική ποινή  2.582 € η  κάθε μια, επειδή εμφανίστηκαν με μπικίνι σε μια ιδιωτική παραλία του πολύ γνωστού τουριστικού θέρετρου της Ταορμίνα, όπου υπήρχαν ορισμένες οικογένειες μουσουλμάνων από την Σαουδική Αραβία που έκαναν διακοπές στην Ιταλία. Να σημειώσουμε ότι αν σε κάποια Ιταλίδα έρθει η φαεινή ιδέα να πάει διακοπές στη Σαουδική Αραβία, θα πρέπει να ξέρει ότι δεν μπορεί να οδηγεί αυτοκίνητο ή να καπνίζει σε δημόσιους χώρους ή να εμφανίζεται ακάλυπτη. Ξέρετε, σε πολλές χώρες του κόσμου, οι άνθρωποι θέλουν να φυλάξουν τις δικές τους παραδόσεις και έθιμα και δεν τους νοιάζει να υποβάλουν σε αυτό που θέλουν τους ξένους που βρίσκονται στο τόπο τους. Αναρωτιέμαι γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε κι εμείς το ίδιο.

Η απόφαση  αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «…άσεμνες πράξεις θεωρούνται οι πράξεις που, σύμφωνα με την κοινή λογική, προσβάλλουν τη σεμνότητα. Έτσι, το άσεμνο και το κοινό αίσθημα είναι αντίθετα στοιχεία, τα οποία υπάρχουν ακριβώς λόγω της αντίθεσής τους. Η ντροπή, τα αισθήματα ντροπής, η αμηχανία, η απώθηση είναι χαρακτηριστικά του ατόμου που, παρά τη θέλησή του, βρίσκεται μπροστά από γεγονότα άλλων ανθρώπων που δεν ανταποκρίνονται στην παιδεία του και τον πολιτισμό του… Η σεμνότητα γίνεται κοινή λογική όταν τα μέλη της ανθρώπινης κοινωνίας μοιράζονται την ίδια ευαισθησία προς το γυναικείο σώμα το οποίο σε μερικές ανατολικές κοινωνίες, αν δεν καλύπτεται πλήρως μπορεί να θεωρηθεί άσεμνο…. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η έννοια της κοινής ευπρέπειας αλλάζει, όχι μόνο με την πάροδο του χρόνου μέσα σε μια δεδομένη κοινωνία, αλλά επίσης αλλάζει από την μία κοινωνία στην άλλη… Οι συγκεκριμένες κοπέλες ήταν οι μόνες γυναίκες να χρησιμοποιούσαν μια τέτοια εμφάνιση (μπικίνι) και γνώριζαν ότι όλες οι γυναίκες της μουσουλμανικής πίστης φορούσαν ένα μαγιό που καλύπτει πλήρως όλο το σώμα τους, συμπεριλαμβανομένων των χεριών και των ποδιών….Στην περίπτωση αυτή, ο επικεφαλής ταξιδιωτικός πράκτορας στη Σαουδική Αραβία, ο Δρ ChokriMajouli είχε επανειλημμένα καλέσει, κατόπιν αιτήματος των μουσουλμάνων γονέων, να μην βρίσκονται (οι κοπέλες) στην πισίνα, για να μην τις δουν τα αγόρια που ήταν παρόντα τα οποία, λόγω της θρησκευτικής μουσουλμανικής τους εκπαίδευσης, ήταν μπερδεμένα, ζαλισμένα και κάπως συγκινημένα…Μια τέτοια εμφάνιση, σύμφωνα με την κουλτούρα τους, χαρακτηρίζει τις γυναίκες που ασκούν πορνεία σε ιδιωτικές κατοικίες…..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου