Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

«Παντρεύτηκα δύο από τις απαχθείσες μαθήτριες», λέει στέλεχος της Μπόκο Χαράμ

«Παντρεύτηκα δύο από τις απαχθείσες μαθήτριες», λέει στέλεχος της Μπόκο Χαράμ

Ένα από τα ηγετικά στελέχη της ισλαμιστικής οργάνωσης που συνελήφθη, υποστήριξε ότι οι μαθήτριες είναι καλά στην υγεία τους και τρέφονται σωστά

Μπορεί τέσσερα από τα δεκάδες κορίτσια που έχουν απαχθεί από την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία, να κατόρθωσαν να αποδράσουν, όμως, περίπου 219 μαθήτριες παραμένουν ακόμα με τους ενόπλους της τρομοκρατικής ομάδας.

Την ίδια στιγμή, ένα από τα ηγετικά στελέχη της Μπόκο Χαράμ που συνελήφθη προ ημερών υποστηρίζει ότι παντρεύτηκε δύο από τις μαθήτριες που απήγαγε.

Ο Χασάν Αλί, λέγεται πως συνελήφθη στην περιοχή Μαιντουγούρι, στην πολιτεία Μπόρνο, την ώρα που κατευθυνόταν στην τοπική αγορά για να αγοράσει τρόφιμα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Αλί φέρεται να δολοφόνησε τον πατέρα, τον θείο και τη μικρότερη αδελφή του, επειδή απέρριψε τις σεξουαλικές προτάσεις ενός από τους ηγέτες της οργάνωσης.

Όπως ανέφερε άνδρας των τοπικών αρχών που συνέλαβαν τον Χασάν Αλί, το στέλεχος της Μπόκο Χαράμ ομολόγησε ότι ήταν ένας από τους απαγωγείς των μαθητριών.

«Όταν τον ρωτήσαμε για τα κορίτσια μας είπε ότι είναι όλα καλά στην υγεία τους, ότι κανένα δεν έχει κακοποιηθεί σωματικά ή σεξουαλικά. Μάλιστα, δήλωσε πως παντρεύτηκε δύο από αυτά, χάρη στην ηγετική του θέση στην οργάνωση. Πρόσθεσε, ότι τρέφονται καλά με φαγητό σε κονσέρβες, αναψυκτικά, μακαρόνια, ρύζι, ψάρι και πατάτες», δήλωσε ο αστυνομικός, σύμφωνα με τον ιστότοπο allafrica.com.

Στο μεταξύ, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Νιγηρίας, Άλεξ Μπάντεχ, δήλωσε προ ημερών ότι έχουν εντοπιστεί οι μαθήτριες.

«Τα καλά νέα για τα κορίτσια είναι ότι ξέρουμε πού είναι, αλλά δεν μπορώ να σας πω», δήλωσε στους δημοσιογράφους έξω από τα κεντρικά γραφεία Άμυνας στην πρωτεύουσα Αμπούτζα την περασμένη Δευτέρα.

«Αλλά εκεί που κρατούνται, μπορούμε να κάνουμε χρήση βίας; Δεν μπορούμε να σκοτώσουμε τα κορίτσια μας στην προσπάθειά μας να τα πάρουμε πίσω», πρόσθεσε.

http://www.protothema.gr/world/article/383173/padreutika-duo-apo-tis-apahtheises-mathitries-leei-stelehos-tis-boko-haram/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου