Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Έκαψαν 38 ανθρώπους οι Ουκρανοί ναζί στην Οδησσό!

Ολοένα και περισσότερο βυθίζεται η Ουκρανία στον εμφύλιο πόλεμο καθώς στη φονικότερη σύγκρουση ανάμεσα σε φιλορώσους και εθνικιστές Ουκρανούς, στην Οδησσό, το απόγευμα της Παρασκευής ο απολογισμός κάνει λόγο τουλάχιστον για


20140502-221356.jpg

38 νεκρούς και τουλάχιστον 50 τραυματίες.

Οι περισσότεροι εξ αυτών, όπως μεταδίδει το Russia Today, έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία καθώς εγκλωβίστηκαν στο απκαλούμενο Κτίριο των Συνδικάτων, στο οποίο έβαλαν φωτιά εθνικιστές Ουκρανοί.

Οι εικόνες από βίντεο μέσα από το κτίριο δείχνουν δωμάτια γεμάτα πτώματα καθώς και λίμνες από αίμα. Τα περισσότερα από τα πτώματα φέρουν κονκάρδες του Αγίου Γεωργίου, σύμφωνα με το RT, γεγονός που αποδεικνύει ότι πρόκειται για φιλορώσους διαδηλωτές.

20140502-222819.jpg

Όπως αναφέρουν δημοσιογράφοι που βρίσκονται στο σημείο, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν φιλορώσοι ανέβηκαν στη στέγη του κτιρίου πετώντας βόμβες μολότοφ στους συγκεντρωμένους που υποστηρίζουν την ουκρανική κυβέρνηση και διαδήλωναν στον κεντρικό δρόμο.

Λίγη ώρα αργότερα, ακούστηκαν πυροβολισμοί μέσα από τα παράθυρα του κτιρίου, ενώ φωτιά ξέσπασε στην είσοδο που επεκτάθηκε στον πρώτο όροφο. Για να σωθούν, αρκετοί ήταν όσοι «κρεμάστηκαν» από τα παράθυρα, ενώ πλήθος έριχνε σχοινιά προς το μέρος τους για να τους βοηθήσει να κατέβουν.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οχτώ από τους νεκρούς πήδηξαν για να σωθούν από το φλεγόμενο κτίριο.

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια πορείας, στην οποία συμμετείχαν οπαδοί τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου μαζί με υποστηρικτές της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

Ωστόσο, μόλις το πλήθος συναντήθηκε με φιλορώσους αυτονομιστές, οι τελευταίοι πραγματοποίησαν ρίψη μολότοφ, επιτέθηκαν με ρόπαλα προς τους εθνικιστές, ενώ η αστυνομία, σύμφωνα με δημοσιογράφους δυτικών μέσων ενημέρωσης, έμεινε άπραγη.

Κάποιοι από τους οπαδούς της ποδοσφαιρικής ομάδας φορούσαν μπλούζες με λογότυπο του ακροδεξιού Δεξιού Τομέα, ενώ κρατούσαν αλυσίδες, ρόπαλα και ασπίδες, σύμφωνα με το πρακτορείο Itar-Tass.

Η ομάδα φώναζε συνθήματα όπως «Δόξα στην Ουκρανία», «Θάνατος στους εχθρούς», «Μαχαίρι στους Ρώσους».

http://olympia.gr/2014/05/02/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου