Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΤΗ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ



Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Η μακάβρια τροπή της υπόθεσης απαγωγής και δολοφονίας των επισκόπων Χαλεπίου που δημοσίευσε ο Γερμανικός τύπος αλλά και τουρκικά ειδησεογραφικά, επιβεβαιώνεται. Διαρροή εγγράφου των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας και άλλων εγγράφων αποδεικνύει την διασύνδεση Τουρκίας και απαγωγέων -εκτελεστών.Το βίντεο αναδεικνύεται στο αδιάσειστο στοιχείο του αποκεφαλισμού των επισκόπων Χαλεπίου.Το World Watch Monitor αποκαλύπτει το ντοκουμέντο 19.05.14. Το Observatoire de la Christianophobie το αναπαράγει σήμερα.
Σ΄αυτήν την φωτογραφία που προέρχεται από βίντεο που αναρτήθηκε τον Ιούνιο του 2013 διακρίνεται ένας άνδρας που οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας τον ταυτοποίησαν ως τον Magomed Abdurrahmanov .Απευθύνεται στο πλήθος πριν

σφαγιάσει τον έναν από τους τρεις ταυτοποιημένους ως χριστιανούς.


Όταν η αστυνομία συνέλαβε τον Magomed Abdurrahmanov περίπου πριν από ένα χρόνο στην Τουρκία διαδόθηκε έντονα η φήμη ότι πρόκειται για τον απαγωγέα των επισκόπων.Η κυβέρνηση της Τουρκίας μετά τον θόρυβο από τα πολλαπλά δημοσιεύματα έσπευσε να ρίξει τους τόνους. Αξιωματούχοι της δήλωσαν ότι ήταν ξένοι υπήκοοι με πλαστά έγγραφα και ότι απελάθηκαν.
Ένα έγγραφο όμως που περιήλθε στο World Watch Monitor αποδεικνύει ότι το δίκτυο των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας γνώριζε ήδη από τον Απρίλιο του 2013 όταν και εκδηλώθηκε η απαγωγή ότι ο Abdurrahmanov ήταν ύποπτος για την απαγωγή των επισκόπων του συρορθόδξου Youhanna Ibrahim και του ελληνορθόδοξου Παύλου Γιαζίζι. Το έγγραφο το εξέδωσε η Yπηρεσία Πληροφοριών του Υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας και το διαβίβασε προς όλα τα πρακτορεία ασφάλειας της χώρας αναφέρει ότι 4 ημέρες μετά την απαγωγή ” πληροφορίες αναφέρουν ” ότι άνδρες που ανήκουν στην Ketibet -ul Muhajirin σε μια ομάδα που δραστηριοποιείται υπό την al- Nusra που είναι συριακό παρακλάδι της Αl -Qaïda , κατέλαβαν το αυτοκίνητο που μετέφερε τους 2 επισκόπους στην περιφέρεια του Χαλεπίου και εξαφανίστηκαν.
Αρχηγός της ομάδας Ketibet -ul Muhajirin είναι ο Abu Banat ψευδώνυμο του καταγωγής από το Abdurrahmanov Daghestan περιοχή του λεγόμενου “εμιράτου του Καυκάσου”στηΡωσία.
Τις επόμενες εβδομάδες κι ενώ είχαν συμπληρωθεί περίπου 2 μήνες από την απαγωγή διακινήθηκε βίντεο στο διαδίκτυο που παρουσίαζε τον Abdurrahmanov να αποκεφαλίζει δια σφαγιασμού με μικρό μαχαίρι τον έναν από τους τρεις μελλοθάνατους ομήρους που ταυτοποιήθηκαν ως χριστιανοί.
Το έγγραφο φωτιά των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών αναφέρεται στο μακάβριο βίντεο υπογραμμίζει τη συμμετοχή τσετσένων σ΄αυτό και ταυτοποιεί τον Abdurrahmanov ως τον ” πιθανό ” δήμιο .
Το έγγραφο έχει ημερομηνία 3 Ιουλίου μία δηλ. ημέρα πριν ο Abdurrahmanov και ένας άλλος άνδρας ρωσικής υπηκοότητας τσετσενικής καταγωγής όπως πιστοποιεί άλλο ανακριτικό έγγραφο συλληφθούν σ΄ενα διαμέρισμα της συνοικίας Bagcilar στην Κωνσταντινούπολη.
Ο ισχυρισμός ότι η τουρκική κυβέρνηση υποστηρίζει τους αντάρτες στον πόλεμο εναντίον της συριακής κυβέρνησης είναι ευρέως διαδεδομένος στην περιοχή.
Ο αστυνομικός φάκελος της ανάκρισης του Abdurrahmanov τον Ιούλιο του 2013 δημοσιοποιήθηκε τον Δεκέμβριο.Τον Φεβρουάριο το Διεθνές πρακτορείο ΑΙΝΑ ανέφερε ότι ο Abdurrahmanov ομολόγησε κατά την διάρκεια της ανάκρισής του από την αστυνομία ότι ο ίδιος εκτέλεσε τον 1 από τους 3 «ανθρώπους της θρησκείας» που παριστάνονται στοβίντεο.
Το ΑΙΝΑ επίσης ανέφερε ότι ο Abdurrahmanov δήλωσε στην αστυνομία ότι«ένας άνδρας που αυτός πίστευε ότι ήταν Τούρκος μυστικός πράκτορας τον προμήθευσε με τα 2 γουόκι τόκι που βρέθηκαν στην κατοχή του κατά τη στιγμή της σύλληψης του.” Δηλώνει ο δικηγόροςErkanMetin.
Από τον Σεπτέμβριο του 2013 ένας νεαρός Τούρκος δικηγόρος ο Erkan Metin χριστιανός ασσύριος στην καταγωγή που βρήκε ελλειπή την επίσημη θέση της τουρκικής κυβέρνησης δημοσίευσε σε ασσυριακή ιστοσελίδα ότι η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης του επιβεβαιώσε ότι ο Abdurrahmanov κρατείται στις φυλακή μετά την σύλληψή του και δεν έχει απελαθεί.Οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί για τους πραγματικούς λόγους σύλληψης του όσο και για το που βρίσκεται ο κατηγορούμενος αποδεικνύονται αβάσιμοι.
Ακόμη κι ένας Τούρκος βουλευτής χριστιανός ασσύριος ο Erol Dora κατέθεσε επερώτηση στον Τούρκο πρωθυπουργό Recep Erdogan για να δώσει εξηγήσεις για τις διασυνδέσεις της Τουρκίας με τον ύποπτο για την απαγωγή και τον αποκεφαλισμό των επισκόπων.Ο Τούρκος πρωθυπουργός ως και σήμερα δεν απάντησε.
Το αποκαλυπτικό έγγραφο ντοκουμέντο του Ιουλίου 2013 που διοχέτευσε στο World Watch Monitor ο δικηγόρος Erkan Metin και σε πολλά άλλα ειδησεογραφικά (μη αγγλόφωνα), αποδεικνύει ότι οι τουρκικοί μηχανισμοί πληροφοριών γνώριζαν για τη δράση του Magomed Abdurrahmanov πριν τον συλλάβει η αστυνομία στις 4 Ιουλίου του 2013.

“Το έγγραφο δείχνει ότι η Τουρκία γνώριζε 4 μόλις ημέρες μετά την απαγωγή την οργάνωση που την διέπραξε ” δήλωσε ο Metin . “Στη συνέχεια ο ύποπτος της απαγωγής συλλαμβάνεται όταν φθάνει στην Τουρκία και κατά την ανάκρισή του δηλώνει ότι προμηθεύθηκε εξοπλισμό συντονισμού από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας. “
“Πιστεύω ότι η Τουρκία αποπειράται να αποσιωπήσει το γεγονός γιατί είναι υπέρμαχος της συριακής αντιπολίτευσης και οργανώσεων όπως αυτή του Abu Banat.Πρόκειται για τεράστιο σκάνδαλο αν οι 2 επίσκοποι απήχθησαν και σκοτώθηκαν από μια οργάνωση στην οποία της προμήθευε τον εξοπλισμό η υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας “δηλώνει αποφασιστικά ο δικηγόρος..
Τα ντοκουμέντα της ανάκρισης στην Κωνσταντινούπολη αναφέρουν ότι Abdurrahmanov συνελήφθηκε ως ύποπτος για παράνομη οπλοκατοχή κια σύμφωνα με τον αντιτρομοκρατικό νόμο.Στην κατοχή του βρέθηκαν εκτός των άλλων κυάλια φυσιγγιοθήκες,4 γουόκι τοκι…

http://olympia.gr/2014/05/22/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου