Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ «ΠΟΛΕΜΟ» ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ SOUTHSTREAM!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Τουρκικό southstream

Άλλο ένα «χαστούκι» φαίνεται πως αναμένεται να δεχτούμε στο μεγάλο ζήτημα των ενεργειακών αγωγών καθώς δεν υπάρχει καμία εθνική πολιτική στο τεράστιο αυτό ζήτημα. Σύμφωνα λοιπόν με ένα άκρως αναλυτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Zaman, η Τουρκία θα διεκδικήσει μέσω διαπραγματεύσεων με τους Ρώσους, ο περίφημος ενεργειακός αγωγός, Southstream, που θα συνδέει μέσω της Μαύρης Θάλασσας την Ρωσία με την Βουλγαρία σε πρώτη φάση, να μην περάσει στη συνεχεία από ελληνικό έδαφος, αλλά από την ανατολική Θράκη προς το Αιγαίο.

Ο αγωγός αυτός, Southstream, ( «Güney Akım Boru Hattı» στα τουρκικά), που σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα θα έχει σε πρώτη φάση μήκος 1225 χιλιόμετρα και θα είναι δυνατότητας 63 δισεκατομμύρια κυβικών μέτρων, θα αναβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό την Τουρκία στην περίπτωση που οι Τούρκοι κερδίσουν το παιχνίδι και τελικά ο αγωγός περάσει από την ανατολική Θράκη. Η πλήρης ελληνική απουσία και η μειοδοτική αδράνεια στο ζήτημα αυτό είναι το λιγότερο εγκληματική. Η ελληνική στάση δυστυχώς υπαγορεύεται από την ευρωπαϊκή κατοχή καθώς οι Ευρωπαίοι και οι Γερμανοί πολεμούν τον

αγωγό αυτό για να εκδικηθούν την Ρωσία μετά την ένωση της Κριμαίας με την Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο αγωγός αυτός που έχει σχεδιαστεί εδώ και χρόνια, αποτελεί την εναλλακτική λύση στον περίφημο εκείνο αγωγό του Μπουργάζ, (Πύργος) -Αλεξανδρούπολης, που η προδοτική κυβέρνηση του Γ Παπανδρέου υπακούοντας σε αμερικανικά κέντρα ουσιαστικά ακύρωσε. Θα συνδέει την Ρωσία με την Βουλγαρία και στη συνέχεια μέσω Σερβίας, Ουγγαρίας, και Αυστρίας θα καταλήγει στην δυτική Ευρώπη μεταφέροντας το ρωσικό φυσικό αέριο στην Δύση παρακάμπτοντας έτσι την Ουκρανία με τα γνωστά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κατάσταση στο ναζιστικό Κίεβο. Αλλά το πιο ενδιαφέρων είναι πως από την Βουλγαρία μια άλλη προέκταση του αγωγού αυτού έχει σχεδιαστεί να προεκτείνεται σε ελληνικό έδαφος και από εδώ στην Αλβανία και την Αδριατική και στη συνέχεια στη Ιταλία. Η γραμμή αυτή θα ωφελήσει και οικονομικά αλλά και γεωστρατηγικά την χώρα μας, ενώ η Τουρκία θα έμενε από έξω από τον σχεδιασμό αυτό με όλες τις συνέπειες της ενεργειακής της υποβάθμισης. Αντί όμως η ελληνική κυβέρνηση να κυνηγήσει αυτό το σχέδιο, ένεκα της πλήρης υποταγής της στην Γερμανία και στην ευρωπαϊκή κατοχή δείχνοντας εχθρικές διαθέσεις προς την Μόσχα, αφήνει αυτόν τον αγωγό τώρα να το διεκδικούν με πολλές αξιώσεις οι Τούρκοι. Στην Άγκυρα σε αντίθεση με εμάς δεν καταλαβαίνουν από τα «παιχνίδια» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κοιτάζουν πάντα να εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο τα δικά τους συμφέροντα. Ο αγωγός αυτός σημειωτέον ότι είναι ανταγωνιστικός με τον αγωγό του ΤΑΡ, τον οποίο η ελληνική πλευρά διαφήμισε σαν μεγάλη «επιτυχία» ενώ στην πραγματικότητα είναι ένας αγωγός υπό καθαρά τουρκικό έλεγχο και εκθέτει τις αμυντικές μας γραμμές και την εθνική μας ασφάλεια στην Τουρκία. Έτσι, μετά την εγκληματική μας απουσία στον θέμα των ενεργειακών κοιτασμάτων και αγωγών στην ανατολική Μεσόγειο, με τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας που στήνει πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου σε ελληνική υφαλοκρηπίδα ενώ παράλληλα σχεδιάζει την επαναπροσέγγιση με το Ισραήλ για την κατασκευή ενός αγωγού Ισραήλ-Τουρκίας -Ευρώπης παρακάμπτοντας την Κύπρο και την Ελλάδα, τώρα βλέπουμε ότι και στο θέμα του Southstreamαφήνουμε τους Τούρκους να «παίζουν» μόνοι τους και να επιδιώκουν φανερά να μας αφήσουν και από αυτόν τον αγωγό έξω από τα σχέδια χάραξης του.

Κατά τα άλλα εμείς θα βαυκαλιζόμαστε με άθεους, θεομπαίχτες και προδότες πολιτικούς, που όχι μόνον δεν διεκδικούν τα εθνικά μας συμφέροντα αλλά είναι πάντα πρόθυμοι να ξεπουλήσουν τα πάντα στον βωμό της ευρωπαϊκής μνημονιακής κατοχής της Ελλάδας. Αλλά αν ένας λαός δεν ξέρει τι του γίνεται και εξακολουθεί να ψηφίζει όλο αυτό το προδοτικό συνονθύλευμα, τότε οι συμφορές θα έρχονται απανωτές η μια μετά την άλλη.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

http://olympia.gr/2014/05/16/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου