Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Η «παραδοσιακή», με δύο βιολογικούς γονείς οικογένεια, είναι το ασφαλέστερο περιβάλλον για τα παιδιά, αναφέρει μελέτη

Μια νέα μελέτη που μόλις κυκλοφόρησε από την Αμερικανική Υπηρεσία για τον Έλεγχο και την Πρόληψη Νοσημάτων (CDC) αποκαλύπτει ότι τα παιδιά που ζουν σε παραδοσιακές, με δύο βιολογικούς γονείς οικογένειες είναι συντριπτικά ασφαλέστερα από ό, τι τα παιδιά που ζουν μόνο με ένα βιολογικό γονέα ή με άλλους - πλην γονέων - που τους φροντίζουν.

Η μελέτη, η οποία στηρίχθηκε σε δεδομένα από την Εθνική Έρευνα της Υγείας των Παιδιών 2011-2012, διαπίστωσε ότι το 70 τοις εκατό των παιδιών που μεγαλώνουν με τους δύο βιολογικούς γονείς ήταν εντελώς απαλλαγμένο από τραύματα, που οι ερευνητές ονομάζεται «ανεπιθύμητες ενέργειες της παιδικής ηλικίας».

Τα τραύματα στα οποία οι ερευνητές επικεντρώθηκαν ήταν το διαζύγιο ή ο χωρισμός, ο θάνατος ενός γονέα, η φυλάκιση ενός γονέα, η ψυχική ασθένεια στο σπίτι, η κατάχρηση ουσιών στο σπίτι, η ενδοοικογενειακή βία, η κακοποίηση των παιδιών, η βία της γειτονιάς, οι φυλετικές διακρίσεις και η φτώχεια.

Ενώ το 70 τοις εκατό των παιδιών που ζουν και με τους δύο βιολογικούς γονείς ποτέ δεν είχε βιώσει έστω και μία από αυτές τις ανεπιθύμητες ενέργειες, το 78,3 τοις εκατό των ατόμων που ζουν με ένα μόνο βιολογικό γονέα είχαν βιώσει τουλάχιστον μια από αυτές, όπως είχε και το 81,2 τοις εκατό από αυτούς που ζουν χωρίς ούτε έναν βιολογικό γονέα.

Σχεδόν το 30 τοις εκατό των ανηλίκων που ζουν με κηδεμόνες(εκτός γονέων) είχαν βιώσει τέσσερες ή περισσότερες σοβαρές "ανεπιθύμητες ενέργειες ".

 «Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους η επικέντρωση σε αρνητικές εμπειρίες των παιδιών που δεν υπάρχει γονική μέριμνα είναι δικαιολογημένη», έγραψαν οι ερευνητές. «Η εκτενής βιβλιογραφική τεκμηρίωση ότι τα παιδιά των μονογονεϊκών οικογενειών έχουν φτωχότερη ευημερία από τα παιδιά που ζουν και με τους δύο γονείς τους, δείχνει ότι τα παιδιά που ζουν χωρίς τουλάχιστον ένα γονέα παρόντα μπορεί να είναι σε πιο μειονεκτική θέση.

«Επιπλέον, οι μεταβάσεις φροντίδας είναι προβληματικές για την ευημερία των παιδιών και τα περισσότερα παιδιά που ζουν χωριστά από τους γονείς τους έχουν ήδη βιώσει τουλάχιστον μία αλλαγή κηδεμόνα», προσθέτουν οι ερευνητές. «Το σωρευτικό αποτέλεσμα πολλαπλών τραυμάτων μπορεί να είναι σοβαρό. Η έρευνα έδειξε ότι όσο περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες υπάρχουν τόσο υψηλότερος είναι ο κίνδυνος σοβαρών προβλημάτων υγείας ή αρνητικών αποτελεσμάτων για την υγεία ... Αυτά τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στην κακή ευημερία».

Οι ερευνητές εικάζουν ότι τα παιδιά που διαχωρίζονται από τον ένα ή και τους δύο βιολογικούς γονείς διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο κακής υγείας όταν ενηλικιωθούν, χρήσης παράνομων ναρκωτικών ουσιών και αυτοκτονίας.

Ο W. Bradford Wilcox, καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια και διευθυντής του Εθνικού Προγράμματος για τον Γάμο, το οποίο παρακολουθεί τις επιπτώσεις της συζυγικής σταθερότητας στην αμερικανική κοινωνία, είπε ότι τα εν λόγω στοιχεία του CDC ταιριάζουν με τα δικά του.

«Τα παιδιά είναι πιο πιθανό να ευδοκιμήσουν, και λιγότερο πιθανό να αντιμετωπίσουν αντιξοότητες, όταν μεγαλώνουν σε ένα σπίτι με δύο παντρεμένους βιολογικούς γονείς», λέει ο Wilcox στο LifeSiteNews. «Αυτή η νέα μελέτη από το CDC είναι συνεπής με τις γενικές διαπιστώσεις της έρευνας για την ευημερία των παιδιών».

«Όταν πρόκειται για την οικογενειακή δομή, το ασφαλέστερο και πιο σίγουρο μέρος - κατά μέσο όρο - είναι η οικογένεια με δύο γονείς», πρόσθεσε ο Wilcox.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου