Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Υπό πυρά όπλων το δημοψήφισμα στην Αν. Ουκρανία

article-2603613-1D13DDCB00000578-217 964x680
7 εκατομμύρια πολίτες πρόκειται να ψηφίσουν στο σημερινό δημοψήφισμα σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση σε Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ.
Οι συμμετέχοντας καλούνται να απαντήσουν σε ένα ερώτημα το οποίο αναγράφεται στο ερωτηματολόγιο της ψηφοφορίας και το οποίο αναφέρει: Συμφωνείτε με την ανεξαρτησία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ» (και αντίστοιχα)«Συμφωνείτε με την ανεξαρτησία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λούγκανσκ».
Η κατάσταση στην Ουκρανία μπορεί να χαρακτηρισθεί εμφύλιος και δυστυχώς το αιματοκύλισμα ανάμεσα στους δύο λαούς συνεχίζεται. Εθνικιστές και από τις δύο πλευρές βρίσκονται σε ένοπλη αντιπαράθεση με τους Ρωσόφωνους εθνικιστές να κρατούν ομήρους Ουκρανούς εθνικιστές του Δεξιού Τομέα. Την ίδια ώρα Ρωσία και Δύση παίζουν τα δικά του παιχνίδια με την Δύση μέσω δήλωσης της Άγκελα Μέρκαλ, να χαρακτηρίζει άκυρα τα δημοψηφίσματα και ο Φρανσουά Ολάντ παράνομα. «Αν δεν διεξαχθούν οι διεθνώς αναγνωρισμένες εκλογές, αυτό θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε περαιτέρω αποσταθεροποίηση της χώρας. Η Γερμανία και η Γαλλία συμφωνούν ότι αν συμβεί αυτό, τότε οι συνέπειες (για τη Ρωσία) θα είναι αυτές που αποφασίστηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 6 Μαρτίου του 2014» δήλωσε η Άγκελα Μέρκελ προειδοποιώντας την Ρωσία για νέες κυρώσεις.
Από την μεριά του ο Βλάντιμιρ Πούτιν προκάλεσε τον εκνευρισμό των Δυτικών με την επίσκεψη του στην Κριμαία για τους εορτασμούς της επετείου νίκης της Σοβιετικής ένωσης επί της Εθνικοσοσιαλιστικής Γερμανίας, αλλά και την αμηχανία των Ρωσόφωνων αυτονομιστών από τους όποιους ζήτησε να αναβάλουν τον δημοψήφισμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου