Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Το BBC απαγόρευσε την λέξη «κορίτσι» ως μη πολιτικά ορθή!!!

 
Σε ένα παροξυσμό «πολιτικής ορθότητας» το BBC λογόκρινε την λέξη «κορίτσι» (!) σε ένα ντοκιμαντέρ για τους Αγώνες της Κοινοπολιτείας (Commonwealth Games).

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, ο παρουσιαστής MarkBeaumont, 31 ετών, έπεσε κάτω από μια νεαρή πρωταθλήτρια του τζούντο και αστειεύτηκε λέγοντας : «Δεν είμαι σίγουρος ότι μπορώ να ζήσω τόσο χαμηλά - που ξυλοκοπήθηκα από ένα 19χρονο κορίτσι».

Τα σχόλιά του προβλήθηκαν στο ακέραιο, όταν το ντοκιμαντέρ, που ονομάζεται ‘The Queens Baton Relay’, μεταδόθηκε πρώτα από το ραδιόφωνο του BBC News Channel τον Απρίλιο.

Όμως, φοβούμενη ότι οι θεατές θα μπορούσαν να το θεωρήσουν «προσβλητικό», η εταιρεία αποφάσισε να επεξεργαστεί τη λέξη «κορίτσι», όταν επαναλήφθηκε η εκπομπή την περασμένη εβδομάδα.

Οι επικριτές, ωστόσο, επιτέθηκαν σε αυτήν την κίνηση. Ο Συντηρητικός βουλευτής Philip Davies, είπε: «Βρίσκουν προσβολές εκεί που δεν υπάρχουν».

«Θα καταλήξουμε σε μια κατάσταση όπου κανείς δεν θα τολμά να πει κάτι για να μην κριθεί ότι προσβάλει κάποιον πολιτικά ορθό ζηλωτή».

Ο Beaumont, ποδηλάτης με ρεκόρ, έγραψε στο Twitter : «Ίσως ο συντάκτης σκέφτηκε ότι ήταν ‘σεξιστικό’ - δεν ήταν. Δεν ανησυχώ γι’ αυτό».

Ακόμη και η έφηβη πρωταθλήτρια του τζούντο, Cynthia Rahming, δήλωσε : «Δεν προσβλήθηκα - Δεν βρήκα τίποτα ‘σεξιστικό’».

Ακόμα και η φεμινίστρια μυθιστοριογράφος Kathy Lette άσκησε κριτική, λέγοντας: «Αν η αθλήτρια δεν το βρίσκει ενοχλητικό, γιατί θα πρέπει το BBCνα καβαλήσει το άλογο της πολιτικής ορθότητας και να καλπάζουν στο φαρισαϊκό τους ηλιοβασίλεμα».

Ένας σχολιαστής έγραψε στο Twitter : «Τώρα το BBC έχει χάσει την μπάλα. Έχουμε τώρα την απαγορευμένη λέξη «κορίτσι» (G-word) που δεν είναι PC! Το κορίτσι πλέον θεωρείται σεξιστικό και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί!»


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου