Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Στα άδυτα των Wikileaks: Πετρέλαιο, Τουρκία, η άγνωστη εμπλοκή με την Ρωσία και η στάση των ΗΠΑ


Είναι ο Ερντογαν “νέος Σαντάμ” για τις ΗΠΑ;

Η άγνωστη πολεμική εμπλοκή Ρωσίας – Τουρκίας

Το πετρέλαιο στο Αιγαίο

Παρακολουθώ εδώ και καιρό την φλυαρία όλων αυτών των “αναλυτών“ σχετικά με θέματα που άπτονται των γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή και αποφάσισα να αναπτύξω εν συντομία μια όσο το δυνατόν καλλίτερα κατατοπιστική τοποθέτηση. Και να το κάνω αυτό από τον χώρο σας δεδομένου του γεγονότος ότι πιστεύω στην φιλοπατρία σας. Έτσι απλά.

Πετρέλαιο.

Όποιος ασπάζεται την θέση, η οποία πολύ λανθασμένα και αν όχι δόλια έχει εμφυτευθεί στα μυαλά των Ελλήνων και τους έχει “προγραμματίσει“ να λένε αυτοματοποιημένα τις όποιες έρευνες στοχοποίησης κοιτασμάτων σαν “έρευνα για εύρεση πετρελαίου“, πολύ απλά πλανάται πλάνη οικτρά. Γιατί; Ο συγκεκριμένος  χώρος της λεκάνης της Μεσογείου, αυτό που βλέπουμε θάλασσα με τα πολλά και όμορφα νησάκια και βραχονησίδες κλπ, επήλθε ως αποτέλεσμα ηφαιστειακής κυρίως δραστηριότητος. Έίχαμε δηλαδή εκρήξεις στον φλοιό, κάθετες τομές και δημιουργία ρηγμάτων τα οποία απέκοψαν βουνά και τα βύθισαν, είχαμε δημιουργία και εγκλωβισμό τρομερών πιέσεων κάτω από τον φλοιό του Αιγαίου. Ο πιο ηλίθιος επιστήμονας στο αντικείμενο, κατανοεί ότι αυτές οι συνθήκες σημαίνουν πετρέλαιο. Πολύ πετρέλαιο Κύριοι, εάν λάβουμε υπόψη την δραστηριότητα στον χώρο, αλλά και την αποκόλληση προγενέστερα της Ευρωπαϊκής πλάκας με την Αφρικανική.

Δηλαδή, αυτά τα καλόπαιδα, δεν κάνουν έρευνες για να δούνε μήπως και υπάρχει πετρέλαιο, αλλά κάνουν έρευνες για να προσδιορίσουν τα σημεία εξόρυξης. Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη.
Με λίγα λόγια, όταν ξανακούσετε κανέναν πολιτικό η σχετικό ειδήμονα να μιλάει για “αποτελέσματα“ ερευνών σχετικά με ύπαρξη κοιτασμάτων, τότε απλά πείτε του, κάθισε κάτω βρε ηλίθιε και σταμάτα το δούλεμα ή εάν δεν μας δουλεύεις παραιτήσου γιατί είσαι ακατάλληλος, πετρέλαιο έχουμε και θέλουμε να το βγάλουμε.
Οι Αμερικανικές υπηρεσίες ενημέρωσαν επίσημα τον Λίβανο το 1967 για την ύπαρξη κοιτασμάτων και το 2011 κάποιος Μουστάκιας ενημέρωνε τον Ελληνικό Λαό ότι δεν έχουμε πετρέλαιο.
Τουρκία.
Ένας οχετός βλακείας εξαπολύθηκε από άτομα τα οποία όχι απλά βλέπουν κοντόφθαλμα αλλά δεν βλέπουν καθόλου.
Μια γρήγορη ματιά στα διαβαθμισμένα κείμενα της Αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Άγκυρα μας δίνει μια ξεκάθαρη εικόνα για το μέλλον του Ερντογάν και του Βλακοντουβάρογλου. Ας τα δούμε.
  • Ακραία ισλαμική, διεφθαρμένη και δημαγωγική χαρακτηρίζεται η τουρκική ηγεσία στις εμπιστευτικές εκθέσεις διπλωματών, όπως προκύπτει από τις διαρροές στο Wikileaks.
  • Σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, διαθέτει οκτώ λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες και «περιβάλλεται από ένα σιδερένιο κύκλο συκοφαντών συμβούλων». Ολοι οι συνεργάτες του έχουν «μηδαμινή αντίληψη της διεθνούς πολιτικής σκηνής που εκτείνεται πέρα από την Αγκυρα».
  • O Ερντογάν φέρεται πως είχε πιέσει τους Ιρανούς να συνάψουν συμφωνία για την κατασκευή πετρελαιαγωγού με μια τουρκική εταιρεία, που ανήκει σε παλιό συμμαθητή του.
  • Οι δε νεο-οθωμανικές απόψεις του ΥΠΕΞ, Αχμέντ Νταβούτογλου αποκηρύσσονται ως εξόχως επικίνδυνες.
  • Διχασμένη χαρακτηρίζουν την τουρκική ηγεσία και επισημαίνουν ότι κυριαρχείται από τους ισλαμιστές.
  • Παράλληλα αναπαράγονται οι φήμες του τουρκικού Τύπου περί παράνομου πλουτισμού του Ερντογάν όσο ήταν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, καθώς και από την απευθείας ανάθεση του κρατικού διυλιστηρίου Tupras πετρελαίου σε κοινοπραξία, στην οποία συμμετείχε ρωσικός εταίρος.
  • Επιπλέον, γίνεται σύντομη αναφορά στην άμεση απόκτηση σημαντικού μεριδίου επιχείρησης που διανέμει τρόφιμα, μία υπόθεση που προκάλεσε δημόσιες αντιπαραθέσεις.
Αυτές και άλλες ενδιαφέρουσες εκτιμήσεις περιλαμβάνονται στις αναφορές των Αμερικανών διπλωματών από την Αγκυρα που αμφισβητούν την αξιοπιστία της Τουρκίας ως νατοϊκού εταίρου.. Aξίζει να σημειωθεί ότι ο κύριος όγκος των δεκάδων χιλιάδων ντοκουμέντων προέρχεται από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αγκυρα. Ανησυχία για τον φονταμενταλιστή Τούρκο πρωθυπουργό εκφράζει ο Αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία, Τζέιμς Τζέφρι, στη διάρκεια συνομιλίας του με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Λεβί. Oι δύο διπλωμάτες συμφωνούν πως ο Ερντογάν είναι ένας δημαγωγός, του οποίου η πολιτική τροφοδοτείται από το μίσος και όχι από μια συγκεκριμένη πολιτική στρατηγική. Ο Τζέφρι επιμένει πάντως ότι οι συχνές εκρήξεις του κατά του Ισραήλ προορίζονται κυρίως για εσωτερική κατανάλωση.
Για όσους κατανοούν όρους και διπλωματικές έννοιες. Προσέξτε τις λέξεις. Διαφθορα!!! Για την αμερικανική εξωτερική πολιτική, Ο Σαντάμ ήταν διεφθαρμένος και ακραίος, Ο Μπίλ Λάντεν το ίδιο, ο Καντάφι το ίδιο, Το Ιράν το ίδιο κ.λ.π κ.λ.π.
Με λίγα λόγια, οι παραπάνω θέσεις, σημαίνουν οτι η Τουρκία έχει μπεί στο στόχαστρο και θα αποτελέσει τον επόμενο στόχο για Αμερική, Ρωσία και Ισραήλ.
Αλλά πάμε και παρακάτω
  • Μυστικές και υπόγειες συνεργασίες με Ιρανικές Τράπεζες
  • Εξαγωγή Χρυσού Προς το Ιραν
  • Συμφωνίες για εγκατάσταση πυρηνικών σταθμών στην Μικρά Ασία
  • Αυτόνομα στρατιωτικά προγράμματα ελεγχόμενα από την Τουρκία για την προμήθεια 100% του Τουρκικού Στρατού από την εγχώρια παραγωγή και την ανεξαρτητοποίηση αυτού από τα διεθνή τραστ.
  • Θέσπιση κανόνων ναυσιπλοΐας για τον περιορισμό δήθεν του κινδύνου στα στενά του Βοσπόρου από τάνκερ. Δηλαδή θέλουν να σταματήσουν τα Ρωσικά πετρελαιοφόρα και να προωθούν με αγωγούς το υλικό για να ελέγχουν τα πάντα.
  • Εγκαταστάσεις ΝΑΤΟΙΚΩΝ ραντάρ
  • Εγκαταστάσεις βαλλιστικών.

Είναι πολλά τα θέματα και οι λεπτομέρειες και δεν θέλω να γίνω κουραστικός. Ένα μικρό δείγμα του τι έχει να συμβεί στη Τουρκία σύντομα, είναι αυτό που συνέβη πριν μερικές ημέρες και σχετίζεται με την διαταγή κινητοποίησης των μονάδων Μαύρης Θάλασσας. Αυτό όμως που δεν αναφέρθηκε από κανένα περιοδικό ή μέσο σχετικής ύλης και θεμάτων, από κανέναν αναλυτή και γενικά αυτό που με εκνεύρισε αφάνταστα καθώς δείχνει ότι πολλά πράγματα απλά τα παίρνουν και αναπαράγουν από διεθνή πρακτορεία κολλώντας κάποιες αναλύσεις που άντε να μην πώ τι είναι, είναι το γεγονός ότι δεν έγινε μνεία στο επίπεδο ανάπτυξης της άσκησης. Η Τούρκοι επιτελείς κα το ΝΑΤΟ, τα έκαναν επάνω τους με λίγα λόγια αφού, με την διαταγή για την έναρξη των ασκήσεων, εφαρμόσθηκαν τα εξής:

  • Εκπαιδευτική Εμπλοκή των ήδη περιπολούνταν στρατηγικών βομβαρδιστικών (συνεχόμενα έχουν πάνω από 80 τόνους πυρηνικών πυραυλικών φορέων πάνω από τα κεφάλια των Τούρκων) με στοχοποιήσεις θέσεων και μέτρηση χρόνων.
  • Δοκιμή ηλεκτρονικών αντίμετρων μη ανιχνεύσιμων από επίγειες εγκαταστάσεις, προς υποστήριξη των αεροσκαφών, πυραυλικών συστημάτων κλπ.
  • Άμεση και αυξημένη ενεργοποίηση συστημάτων iskander
  • “ Θερμή“ Ενεργοποίηση των δορυφορικών συστημάτων εντοπισμού και κατεύθυνσης πυραύλων και εναέριων δυνάμεων (το club K υπάγεται εκεί).

Αυτό δεν ήταν μια άσκηση, αλλά μια προειδοποίηση ότι εάν θέλουν, εξολοθρεύουν τις τουρκικές και Νατοϊκές δυνάμεις άμεσα. Αυτό που έγινε με λίγα λόγια ήταν ότι οι Τούρκοι βίωσαν μια στρατηγική ήττα, μία νύχτα ελληνικών Ιμίων. καθώς μέσα σε 90 λεπτά από την έναρξη της άσκησης, οι Ρώσοι έδειξαν ότι είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν την κόλαση του Δάντη στην Τουρκία, από άκρη σε άκρη και παράλληλα ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους Νατοϊκούς για το τι θα επακολουθήσει. Η αρκούδα βρυχήθηκε και πολύ δυνατά μάλιστα αλλά εδω στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη νύστα όπως φαίνεται. Με λίγα λόγια, δεν είχαν προλάβει ούτε κάν να αρχίσουν σύσκεψη στο Τουρκικό ΓΕΕΘΑ και οι Ρώσοι ήταν έτοιμοι να τους εξολοθρεύσουν με μια διαταγή που ήλθε από κάποιον που ήταν εν πτήση.

Και για να συνοψίσουμε δίνοντας ένα μήνυμα στους διεθνείς βρικόλακες και τοκογλύφους. Σε όλους αυτούς που απεργάζονται την ανομία στο εξωτερικό καθώς και στους εδώ συνεργάτες τους.  Δημιουργήσατε μια δαιμονική επανάσταση αλλά ξεχάσατε μάλλον ότι η επανάσταση πρώτη τρώει τα παιδιά της. Κάνατε συνέταιρο τον Διάολο και νομίζετε ότι δεν θα σας πάρει και δεν θα σας σηκώσει.

Ούτε μια φυσαλίδα αερίου δεν θα μπορέσετε να πάρετε από τους Έλληνες. Ούτε μια σταγόνα πετρέλαιο δεν θα καταφέρετε να ξεπουλήσετε. Ούτε ένας οβολός δεν θα μείνει χωρίς να γυρίσει πίσω. Και για όσους δεν θυμούνται. Όταν λοιπόν οι “προφητείες των πατέρων” πραγματοποιηθούν, εδώ θα υπάρχει μια αυτοκρατορία και εκεί σε εσάς το χάος και η πείνα. Τότε, θα σας καλέσουν οι Έλληνες για να σας δικάσουν και εάν δεν έρθετε, θα έρθουν να σας πάρουν.

Δ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου