Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Μερίδιο από το χρυσό της Κυπριακής Δημοκρατίας ζητεί το κατοχικό καθεστώς


Μερίδιο από το χρυσό Κεντρικής Τράπεζας της Κυπριακής Δημοκρατίας φέρονται να ζητούν οι Τουρκοκύπριοι με την αιτιολογία ότι οι πηγές του κοινού κράτους του 1960, περιλαμβανομένων των αποθεμάτων χρυσού 14 τόνων, ανήκουν στους «δύο λαούς».
Σε ανακοίνωση της προεδρίας του κατοχικού καθεστώτος, που επικαλείται το κυπριακό δίκτυο Sigma, αναφέρεται πως «οποιοδήποτε έσοδο ή περιουσία που υπάγεται/έχει σχέση και με τον τουρκοκυπριακό “λαό”, χωρίς να λαμβάνεται η συγκατάθεση της τουρκοκυπριακής πλευράς ή χωρίς διευθέτηση με την τουρκοκυπριακή πλευρά, δεν μπορεί να πουληθεί μονομερώς, να υποθηκευθεί ή να τεθεί υπό οποιαδήποτε δέσμευση στο μέλλον. Μια τέτοια ενέργεια, όπως έγινε με τους υδρογονάνθρακες, στα ισότιμα συνεταιρικά δικαιώματα που υπάρχουν στο νησί, θα αποτελεί παραβίαση των δικαιωμάτων του τουρκοκυπριακού “λαού”, θα περιορίζει τις πιθανότητες εξεύρεσης συμφωνίας και θα υποθηκεύει το μέλλον του νησιού».
Το κατοχικό καθεστώς κάνει λόγο για μια συμφωνία «win – win» (kazan – kazan, όπως αναφέρται στα τουρκικά) και απευθύνει έκκληση στην ελληνοκυπριακή πλευρά για συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου