Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΗΠΑ: Την έκαψαν ζωντανή γιατί ήταν λευκή


Την ποινή του θανάτου ενδέχεται να ζητήσει ο Εισαγγελέας εναντίον των τριών νεαρών Αφρο-Αμερικανών που κατηγορούνται ότι αφού έδειραν με απίστευτη μανία μια λευκή γυναίκα, στη συνέχεια την έκαψαν ζωντανή. 

Ο Anthony Lamar Pressley, 26 ετώνη Kiesha LeShay Pugh, 28ετών και ο Gregory Edward Williams, 21 ετών, κατηγορούνται γιαανθρωποκτονία και ληστεία της Melinda McCormick στις 31ΜαρτίουΚαι οι τρεις έχουν ομολογήσει.

Η αυτοψία έδειξε ότι η McCormick χτυπήθηκε 40 φορές με ένα σφυρί, ένα σωλήνα και ένα λοστό. Ήταν ακόμα ζωντανή όταν οι δράστες έβαλαν φωτιά στα σεντόνια της, σύμφωνα με το γραφείο του Σερίφη. Ένα βίντεο τους δείχνει να φεύγουν μακριά από την περιοχή του διαμερίσματος.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ένας ύποπτος, ο Williams φέρεται να είπε στους ανακριτές ότι μισούσε τους λευκούς ανθρώπους, και αυτός ήταν ένας λόγος για το έγκλημα. Ο Williams φέρεται να είπε ότι «το έκανα, μισώ όλους τους λευκούς».

Το τρίο φέρεται να σχεδίαζε να κλέψει την κάρτα Κοινωνικής Ασφάλειας της McCormick η οποία όμως δεν ήταν στο σπίτι της.

"Αυτό ήταν ένα ιδιαίτερα απεχθές έγκλημα," είπε ο Σερίφης David Morgan. "Ένα από τα πιο λυπηρά σημεία αυτής της ιστορίας είναι ότι η κάρτα που ήθελαν να κλέψουν δεν ήταν καν στην κατοικία της γυναίκας."

Στο μεταξύ η βία εναντίον λευκών από μαύρους στις ΗΠΑ αυξάνεται συνεχώς.
Δολοφονίες που γίνονται πολλές φορές χωρίς λόγο ή για ασήμαντη αφορμή. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το φυλετικό μίσος είναι το κορυφαίο κίνητρο. Οι δολοφονίες αυτές βέβαια λογοκρίνονται αυστηρά από τα media που συστηματικά κρύβουν όσο μπορούν το χρώμα του δραστών. Πολλά μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ επίσημα έχουν παραδεχτεί ότι έχουν μια πολιτική λογοκρισίας όσον αφορά την φυλή του δράστη θέλοντας να καλύψουν τα εγκλήματα που γίνονται από μαύρους.

Μόνο στην πολιτεία του Οχάιο, μέσα σε μια περίοδο έξι ημερών, τουλάχιστον τέσσερις λευκοί δολοφονήθηκαν από μαύρους.

Στις 2 Απριλίου, ένα ζευγάρι γύρω στα 50 ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου με μια βαριοπούλα κοντά στο Άκρον του Οχάιο. Στις 7 Απριλίου ένας 18χρονος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου στο Coshocton και ένας 28χρονος πυροβολήθηκε μέχρι θανάτου σε Akron.

Ο John Lehman (φωτο) δούλευε σε ένα McDonalds στο Akron. Πυροβολήθηκε τρεις φορές, ενώ πήγαινε να πετάξει έξω τα σκουπίδια. Η αστυνομία ψάχνει για δύο μαύρους υπόπτους.

Στην Ινδιανάπολη δύο μαύροι κατηγορούνται για τη δολοφονία ενός λευκού άντρα και της επτάχρονης ανιψιάς του.

Η οικογένεια του λευκού είχε προηγουμένως επιτρέψει σε έναν από τους δράστες, τον  Michael Bell να μείνει σπίτι τους. Ο Bell εμφανίστηκε με ένα φίλο του και ζήτησε από τον Jeremy αν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το μπάνιο. Στην συνέχεια τους εκτέλεσε. Οι δολοφόνοι έκλεψαν μόνο ένα βιντεοπαιχνίδι και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στο Brunswick στην Γεωργία των ΗΠΑ δύο μαύροι 14 και 17 ετών αντίστοιχα συγκλόνισαν την τοπική κοινωνία καθώς σκότωσαν εν ψυχρώ ένα λευκό μωρό 13 μηνών για «πλάκα».

Το μωρό πυροβολήθηκε μπροστά από την μητέρα του από τους δύο μαύρους κακοποιούς. Η μητέρα πυροβολήθηκε επίσης στο πόδι.

Στο Brunswick, οι μαύροι είναι περίπου το 60% του πληθυσμού. Στην περιοχή όπου η δολοφονία έλαβε χώρα ζουν στην πλειοψηφία μαύροι. Η απογραφή του 2010 δείχνει ότι η περιοχή είναι 13% λευκή και 73% μαύρη.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αρνήθηκαν να το ονομάσουν "έγκλημα μίσους". Το CNN το είπε «απόπειρα ληστείας».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου