Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Αντεξουσιαστές κατέβασαν την ελληνική σημαία από τα Προπύλαια


Σε μια προκλητική κίνηση, που στόχο έχει να κλιμακώσει την ένταση, προέβησαν πριν από λίγο αντιεξουσιαστές που συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια. Περίπου 200 άτομα που διαμαρτύρονταν για το κλείσιμο της ιστοσελίδας Indymedia, ανέβηκαν στο κτίριο και κατέβασαν την ελληνική σημαία, αναρτώντας μια δική τους, με τα χρώματα του αναρχισμού.
Επίσης, ύψωσαν στο κτίριο ένα μεγάλο πανό με την υπογραφή του Indymedia στο οποίο αναγράφεται: «Raise your voice against state Censorship». Να θυμίσουμε ότι πριν μερικές ημέρες αποφασίστηκε από την Πρυτανεία να κλείσει έπειτα από χρόνια η ιστοσελίδα Indymedia.
Όμως, μόλις προχθές αναρχικοί έκαναν κατάληψη και έθεσαν ξανά σε λειτουργία την αντιεξουσιαστική ιστοσελίδα. Όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία που δημοσιεύει τοprotothema.gr, η σημαία του αναρχισμού κυματίζει στο ιστορικό αυτό κτίριο.
Μετά από επιχείρηση ανδρών των ΜΑΤ προσήχθησαν περίπου 30 άτομα στη ΓΑΔΑ. Έπισης, αφαιρέθηκαν το πάνο και η σημαία, ενώ κλήθηκε γερανός της πυροσβεστικής για να επανατοποθετηθεί η ελληνική σημαία στη θέση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου