Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Το CO2 εξακολουθεί να αποδεικνύεται άσχετο με την παγκόσμια θέρμανση (που δεν υφίσταται εδώ και 15-20 χρόνια)



http://hockeyschtick.blogspot.gr/2013/04/new-paper-demonstrates-temperature.html
http://hockeyschtick.blogspot.gr/2013/01/single-graph-demonstrates-man-made-co2.html
http://www.theregister.co.uk/2013/04/25/new_criegee_cooling_intermediate_probed/


Και βραχυπρόθεσμα, και μακροχόνια, παρατηρείται ότι οι μεταβολές στο ατμοσφαιρικό CO2 (το ιχνοστοιχείο που είναι τροφή για φυτά), έπονται, ακολουθούν, συμβαίνουν μετά, από μεταβολές στην ατμοσφαιρική θερμοκρασία.   Αν έπονται, δεν είναι δυνατόν να προκαλούν. Αυτό από μόνο του δεν μας λέει τι προκαλεί τις κλιματικές αλλαγές, αλλά ό,τι κι αν είναι αυτό, δεν είναι, δεν μπορεί να είναι το CO2.

Ούτε είναι η σχέση και η σχετική σημαντικότητα μεταξύ ανθρωπογενούς CO2 (κανείς δεν αμφισβητεί την ύπαρξή του) και συνολικού ατμοσφαιρικού CO2 αυτή που μάς λένε τόσο καιρό. Για παράδειγμα ,σε πρόσφατη μελέτη φαίνεται και η μη συσχέτιση ανρωπογενούς και ατμοσφαιρικού CO2!  Ενώ αυξήθηκαν κατά 25% οι ανθρωπογενείς εκπομπές CO2 (μαύρη γραμμή) μετά το 2003, το ατμοσφαιρικό CO2 μάλλον μειώθηκε παρά ανέβηκε (μπλε γραμμή). Το ατμοσφαιρικό CO2 ελέγχεται από το κλίμα, και όχι από τον άνθρωπο. Συνεπάγεται αλλαγών, δεν τις προκαλεί. 

Τα τελευταία 30 χρόνια φτιάχτηκε ένα παραμύθι:  Ότι το CO2, το ανθρωπογενές CO2, προκαλεί παγκόσμια θέρμανση, καταστροφική παγκόσμια θέρμανση. Περισσότερη φαιά ουσία χρησιμοποιήθηκε για το μάρκετινγκ, την προώθηση, την αποδοχή του παραμυθιού από οποιαδήποτε "επιστημονική βάση" είχε το παραμύθι. Αλλά το παραμύθι ξηλώνεται από την πίεση της πραγματικότητας. Η πιο προφανής πραγματικότητα είναι ότι άσχετα με το τι κάνει το CO2, η Γη, σταμάτησε να ζεσταίνεται και ίσως ψύχεται τα τελευταία 15 χρόνια, όπως και στο πρόσφατο παρελθόν, εξ άλλου (να λίγη παγετολογία από την δεκαετία του '70 από όπου και η εικόνα).

Η επιστημονική βάση του παραμυθιού είναι μία και μοναδική:  Παρατηρήθηκε ότι την δεκαετία του 80 και 90 ανέβαινε η θερμοκρασία της Γης, και παράλληλα ανέβαινε και το ατμοσφαιρικό CO2. Έτσι διατυπώθηκε η θεωρία ότι το CO2 λειτουργεί σαν αόρατο "γυαλί" που παγιδεύει την θερμότητα από τον Ήλιο, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή στο μέλλον να ...ψηθούμε. Η θεωρία διανθίστηκε και με θεωρίες ότι και ο πλανήτης Αφροδίτη, για αυτό τον λόγο ψήνεται (αρλούμπα, η θερμοκρασία της Αφροδίτης έχει σχέση με την πυκνότητα και την πίεση της ατμόσφαιράς της).   Η επιστήμη, η πραγματική επιστήμη, αγνοήθηκε. Αντιθέτως, δόθηκε έμφαση σε μοντέλα, προσομοιώσεις υπολογιστών που έλεγαν ότι "εάν έτσι ζεσταίνεται ο Πλανήτης, τότε θα ζεσταθεί πολύ ο Πλανήτης". Και απίθανη έμφαση δόθηκε σε παγκόσμιες διασκέψεις για το Κλίμα, με συνοδεία εικόνων πάγων που λιώνουν, πόλεων που βυθίζονται, αρκούδων που πεθαίνουν της πείνας και γενικά, χυδαία, αλλά συστηματικά καλλιεργημένη καταστροφολογία και τρομοκρατική προπαγάνδα. Πολλοί "επιστήμονες" συχνά άσχετοι με το αντικείμενο βρέθηκαν διορισμένοι σε χλιδάτες αργομισθίες μόνο και μόνο επειδή είπαν "ναι, ανθρωπογενές και καταστροφικό φαινόμενο θερμοκηπίου"...  Αλλά, ευτυχώς, η Γη, ο Ήλιος και η Φύση ακολουθούν τους δρόμους τους και ξεσκεπάστηκε αυτή τουλάχιστον η φάση της κοροϊδίας...


Τώρα ετοιμαστείτε για ψυχροκήπια. Εδώ και καιρό υπάρχουν θεωρίες ότι τα ηφαίστεια ψύχουν τον πλανήτη. Και θεωρίες ότι κάτι εξεζητημένα μόρια που δεν ξέρω και πώς τα λένε (Criegee intermediates τα λένε στα αγγλικά) δουλεύουν σκληρά και μας ...δροσίζουν, και μεταλλάσσουν και άλλα πονηρά χημικά σε ανώδυνα.  Παλιά θεωρία, του '50 και νέα πεδία δόξης λαμπρά για μελετητές. Τα μοντέλα θέρμανσης μάλλον πρέπει να ξαναφτιαχτούν... Και φαντάσου να αποδειχθεί ότι τα Criegee intermediates παράγονται από πολλά αιολικά... Θα ξεπαγιάσουμε, χαχαχάααχα!

http://archaeopteryxgr.blogspot.gr/2013/04/co2-15-20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου