Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ. ΗΠΑ – ΡΩΣΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΣΟΥΝ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΝΕΚΡΟ Magnitsky


: A handout photo provided by Hermitage Capital Management and taken on September 17, 2007, shows Russian lawyer Sergei Magnitsky smiling in Moscow. (AFP Photo)ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ.

Πριν από λίγο, παρά τις προειδοποιήσεις της Ρωσίας σε ανώτατο πολιτειακό επίπεδο, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν την λεγόμενη λίστα Magnitsky. Να παγώσουν δηλαδή περιουσιακά στοιχεία Ρώσων αξιωματούχων που θεωρούν ότι εμπλέκονται στην υπόθεση εξόντωσης του δικηγόρου Sergei Magnitsky, ο οποίος ενεπλάκει σε σκάνδαλο – μαμουθ φοροδιαφυγής ως εκπρόσωπος Βρετανικού fund.

Οι Ρώσοι τον συνέλαβαν, τον κρατούσαν για έναν χρόνο μέχρι να ομολογήσει αλλά αυτός πέθανε αιφνιδίως. Η νεκροψία έδειξε έμφραγμα, οι ΗΠΑ όμως το αμφισβητούν και προανήγγειλαν αυτή την σκληρή αντίδραση κατά όσων θεωρούν ότι ενεπλάκησαν στην “δολοφονία” του αλλά και εμπλέκονται σε “παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων”. Αυτό όμως ισοδυναμεί με αποκάλυψη – δίωξη ανθρώπων από τα Ρωσικά σώματα ασφαλείας και τις μυστικές υπηρεσίες!

Η ρώσικη απάντηση ήταν άμεση μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ. Ενημέρωσαν οτι θα βγάλουν και αυτοί στην δημοσιότητα με ανάλογες κυρώσεις την λίστα Αμερικανών αξιωματούχων γνωστή ως “νόμος Dima Yakovlev”, όπου θα στοχοποιούνται όσοι παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα Ρώσων πολιτών.

Η υπόθεση είναι σοβαρότατη και θα σας ενημερώσουμε για τις εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου