Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΕΙΧΑΝ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΟΙ ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΗΝ 67ΧΡΟΝΗ…


astynomia

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 67χρονης ημεδαπής, η οποία βρέθηκε δολοφονημένη το πρωί της 3-4-2013, μέσα στο διαμέρισμα που διέμενε στην οδό Λέσβου στην Κυψέλη. Το πτώμα είχε βρεθεί σε προχωρημένη σήψη, ενώ οι χώροι του διαμερίσματος παρουσίαζαν εικόνα έρευνας.

Δράστες είναι δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 30 και 36 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες (15-4-2013) το απόγευμα στην Ομόνοια και στην Κυψέλη αντίστοιχα. Κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν η ληστεία.

Σε κατ’ οίκον έρευνα που διενεργήθηκε, βρέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ρολόγια χειρός και πολλά κινητά τηλέφωνα, μεταξύ των οποίων και το κινητό τηλέφωνο που είχαν αφαιρέσει από το θύμα.

Ο 36χρονος αλλοδαπός είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για κλοπές κατά συναυτουργία και σε βάρος του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, ενώ ο 30χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για απόπειρα κλοπής και για απείθεια σε βάρος αστυνομικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Αυτό είναι το αναλυτικό δελτίο τύπου από μια ακόμα εξιχνίαση του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που κυριολεκτικά δεν κοιμάται ποτέ. Παρά τα όσα σποραδικά γράφονται ατυχώς αυτές τις μέρες για εν υπνώσει κομματική αστυνομία, ο υπογράφων(που δεν διατηρεί απαραίτητα και τις καλύτερες των σχέσεων με ένα κομμάτι της ΕΛΑΣ που δεν χώνεψε ποτέ και ειδικά μετά το άγριο ξύλο που έφαγε ο ελληνικός λαός στο Σύνταγμα επί πρωθυπουργίας Παπαδήμου και Παπανδρέου), δεν μπορεί να μην παραδεχτεί την αποτελεσματικότητα του ΥΔΕΖΙ και των προσπαθειών που κάνει για την ασφάλεια του πολίτη. Η κοινή γνώμη δεν μπορεί- και δεν πρέπει- να πάψει να εμπιστεύεται την πρωτογενή αστυνομική έρευνα που παρά τις φοβερές αντιξοότητες(αγέλη λαθραίων που διεισδύει στη χώρα, απουσία διευθύνσεων, ακαταχώρητοι αλλοδαποί και διάτρητο σύστημα εισόδου και εξόδου από τη χώρα)εξακολουθεί να αποδίδει. Χάρη στην αυτοθυσία και στην 24ωρη εργατικότητα άξιων αστυνομικών που παρά τις περικοπές που υφίστανται, δουλεύουν ακάματα.

Στην συγκεκριμένη υπόθεση των δύο μακελάρηδων από την Γεωργία(των πιο σκληρών μετά τους Τσετσένους)αστυνομικοί από το Ανθρωποκτονιών πάλευαν επί 13 μέρες με πεζοπορία και φυσική παρακολούθηση να συλλάβουν τους δολοφόνους μιας 67χρονης ενοίκου της Κυψέλης. Αυτής της συνοικίας που πολιτικοί άφησαν να καταρρεύσει στην λαίλαπα των λαθρέποικων. Παρά την απροθυμία αλλοδαπών πληροφοριοδοτών(κυρίως Γεωργιανών που δεν συνεργάζονται)οι αστυνομικοί τους εντόπισαν στην Ομόνοια χθες τη νύχτα. Παραδέχτηκαν ότι σκότωσαν για να πάρουν λεφτά και χρυσαφικά από το διαμέρισμα της άτυχης γυναίκας. Έτσι απλά. Σαν τα θηρία. Σαν τα χειρότερα κτήνη.

Η κοινή γνώμη αυτή την αστυνομία οφείλει να την εμπιστεύεται. Δεν ευθύνεται σε τίποτα για τις χιλιάδες αιτήσεις πολιτικού ασύλου που κάνουν γεννημένοι φονιάδες σε ένα κράτος μπάχαλο δειλών ηγετών που τους το παρέχουν υπό τις εντολές των κηδεμόνων τους.

Ας αφήσουμε αυτή την ερευνητική αστυνομία να κάνει τη δουλειά της κι ας ρίξουμε το ανάθεμα στα υψηλά πολιτικά κλιμάκια που έχουν αφήσει τον πολίτη έρμαιο στο δόγμα, έναν πιάνουν οι αστυνομικοί, χίλιοι μπαίνουν από τα σύνορα. Yπάρχουν μεροκαματιάρηδες δημόσιοι λειτουργοί που βλέπουν τα παιδιά τους τρείς φορές το χρόνο. Κι αυτούς οφείλουμε να τους σεβαστούμε και να μην του βρίζουμε. Η κοινή γνώμη αναζητεί στηρίγματα. Ας μην τις μαυρίσουμε κι άλλο τη ψυχή.

Σ.Χ – makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου