Τρίτη, 9 Απριλίου 2013

Jeremy Irons για τον «γάμο» των ομοφυλόφιλων: «Και γιατί να μην παντρεύεται ένας πατέρας τον γιό του για να γλυτώσει και τον φόρο κληρονομίας;»


«Σάλο»​​ με τις μη πολιτικά ορθές δηλώσεις του προκάλεσε ο γνωστός Βρετανός ηθοποιός Jeremy Irons, καθώς είπε ότι ο «γάμος» μεταξύ ομοφυλοφίλων στη Βρετανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ‘γάμο’ πατεράδων με τους γιους τους σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τον φόρο κληρονομίας.

Ο γεννημένος το 1948 και βραβευμένος με όσκαρ ηθοποιός, (γνωστός για τις ταινίες ‘The Mission’, ‘Lolita’, ‘Kingdom ofHeaven’, ‘Appaloosa’ και άλλες) έκανε τα περίεργα σχόλια σε μια συνέντευξη με τη Huffington Post, όπου ισχυρίστηκε ότι ο νόμος που θα επιτρέπει σε ζευγάρια του ιδίου φύλου να «παντρεύονται» επίσημα, θα μπορούσε να ανοίξει ένα παραθυράκι για να παρακαμφθούν τα βαριά οικονομικά καθήκοντα του θανάτου που ισχύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Είπε : "Δεν θα μπορούσε ο πατέρας να παντρευτεί τον γιο του; ... Δεν είναι αιμομιξία μεταξύ ανδρών επειδή ο νόμος περί αιμομιξίας υπάρχει για να μας προστατεύσει από την ενδογαμία, αλλά οι άνδρες δεν γεννάνε", προσθέτοντας, "Δεν μου λέει κάτι έτσι κι αλλιώς ("I don't have a strong feeling either way"). Το να ζεις με ένα άλλο ζώο, είτε πρόκειται για έναν σύζυγο ή ένα σκυλί, είναι ωραίο. Είναι υπέροχο να έχεις κάποιον να αγαπάς".

Τα σχόλια του Irons έχουν εξοργίσει ορισμένους ακτιβιστές για τα "δικαιώματα των ομοφυλόφιλων". Εκπρόσωπος της οργάνωσης'Stonewall' της Βρετανίας χαρακτήρισε "περίεργη" την δήλωση του ηθοποιού και ανέφερε το ρόλο του ως διεφθαρμένο Πάπα στην τηλεοπτική εκπομπή ‘The Borgias’, λέγοντας: «Λίγοι άνθρωποι θα συμφωνήσουν με τις «περίεργες» ανησυχίες του Jeremy Ironsσχετικά με την «ισότητα» στον γάμο. Δυστυχώς τα σχόλια του φαίνεται να δείχνουν ότι έχει πάρει το ρόλο του ως Πάπας στο ‘The Borgias’ λίγο πολύ στα σοβαρά".

Σχετικά με εκείνους που ζητούν να θεσπιστεί στην Βρετανία «γάμος» για τους ομοφυλόφιλους, αντί του μέχρι σήμερα ισχύοντος συμφώνου συμβίωσης, είπε, «Μου φαίνεται ότι τώρα κάποιοι αγωνίζονται μόνο για το όνομα» και «ανησυχώ ότι αυτό σημαίνει ότι κατά κάποιο τρόπο έχουμε υποτιμήσει, ή έχουμε αλλάξει αυτό που είναι ο γάμος. Απλά ανησυχώ γι 'αυτό».  

Δείτε το βίντεο


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου