Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Συλλήψεις Αφγανών για επεισόδια στο παλαιό στρατόπεδο Κορίνθου


Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι, στο Κέντρο Κλειστής Φιλοξενίας Αλλοδαπών στο παλαιό στρατόπεδο της Κορίνθου.
Πολυπληθής ομάδα Αφγανών κρατουμένων εξεγέρθηκε, ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι και κατά την διάρκεια του προαυλισμού, άναψε φωτιές καίγοντας στρώματα, έβαλε φωτιά κι έκαψε έναν οικίσκο που βρίσκεται στο κτιριακό συγκρότημα, ενώ αποπειράθηκαν να κάψουν και το υπόγειο του κτιρίου, που βρίσκεται λεβητοστάσιο.
Ταυτόχρονα, επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, εκσφενδονίζοντάς τους ακόμα και κεραμίδια που αποκολλούσαν από την στέγη του κτηρίου.
Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί οργανωμένη επιχείρηση, κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών, για να καταστείλουν την εξέγερση.
Παράλληλα, η Πυροσβεστική υπηρεσία έσβησε τις φωτιές που είχαν ανάψει, από τις οποίες προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές στο Κέντρο.
Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στο παλαιό στρατόπεδο της Κορίνθου και η αστυνομία έχει συλλάβει συνολικά 47 άτομα, όλοι Αφγανοί που έχουν οδηγηθεί στην ασφάλεια.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της αντίστασης, απείθειας, στάσης κρατουμένων, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εμπρησμού, απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνων και απρόκλητων σωματικών βλαβών, διακεκριμένες φθορές, εξύβρισης και παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Προκλήθηκε αναστάτωση στους κατοίκους, στην περιοχή γύρω από το στρατόπεδο, κυρίως από τους καπνούς και τη μυρωδιά από τα στρώματα που έκαιγαν οι κρατούμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου